Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 071 (Return to Antioch in Syria and Presenting an Account of the Ministry)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
A - По първото мисионерско пътуване (Деяния 13:1 - 14:28)

7. Завръщането в Антиохия в Сирия и Представянето на сметка на Министерството на братята (Деяния 14:24-28)


ДЕЯНИЯ 14:24-28
24 И след като минаха през Писидия, дойдоха в Памфилия. 25 Сега, когато те са проповядвал словото в Перга, те слязоха на. 26 Оттам отплуваха за Антиохия, където те са били похвалени благодатта на Бога за работата, която са завършили. 27 Сега, когато са дошли и събраха църквата, те всичко, което Бог е направил с тях, и че Той отвори вратата на вярата за езичниците. 28 Така те останаха там дълго време с учениците.

Павел и Варнава се върнал в Антиохия след дълго пътуване. По начина, по който е отишъл на морския бряг, и проповядва в град Перга, в южната част на Анадола. Ние не четем нищо за основаването на църквата там, за Святия Дух не е изпратил апостолите до брега, но на планините и на горещите вътрешни равнини. По този начин те са напуснали града и отплавал на изток, обратно към Антиохия в Сирия и любимата църква, от която Светият Дух ги е избрал за работа, работа, която по това време все още изглежда неясна. Когато, обаче, те се върнаха от това първо мисионерско пътуване, стана ясно, за тях това, което е работата на Светия Дух. Те признават, че това е работа, която е била предназначена от всички времена и вечността, който е: основаването на църкви, образувани на езичник, и еврейски кръщават. Това чудо, което започна в Антиохия на Сирия, продължи, за Святия Дух със сходни плодове във всяка страна, докато минаваха през.

Стана ясно, че вратата се отвори широко плочки. Онези, които бяха наречени от езичниците премина през тази отворена врата и влезе в общността на Христос. Не само евреите са избрани да заветни отношения с Бога. Всички онези, които вярват в Христос опит, че вратата на святия Бог е отворено за тях. Ги очиства кръвта на Христос и Светия Дух ги регенерира. Който вярва ще бъде спасен.

С голяма радост Павел и Варнава, наречен църквата до Гетер, чиито членове се молеше ден и нощ за тях през дългото им пътуване, питайки, че те биха могли да се ръководи и да се съхраняват от Бога. Апостолите благодарност, че това, което Христос е работил и осъществява чрез общата им служба. В резултат на това всички те се зарадваха и прославиха Бога - Отец, Син и Свети Дух. Сметка на това мисионерско пътуване повикаха голяма вълна на благодарност и хвала към Господ Исус, за проповядване, по своята същност, е благодарност към Бога за Голгота.

Павел и Варнава отпочинали сред духовно общение на зрелите братя. Те преживяват наново богати дарове на Светия Дух, които Христос е дал на църквата в този капитал. Заедно те възвеличи Божията благодат, която се дава на тези, които вярват в Христос да им даде възможност да служите на света в силата на Светия Дух.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, ние Те възвелича сте поканени всички хора да въведете Твоето царство. Можете също така да говори с нас, потвърди пред нас Твоето спасение, ни възкреси от безжизненост в грях, ни пречиства чрез кръвта Си, и ни изпрати да проповядват на нашите приятели. Помогнете ни да ходим в смирение и въздържание, в радостта на своя дух, подчинявайки Неговото ръководство всеки ден.

ВЪПРОС:

  1. Каква е новата реализация двете апостолите са имали като резултат от тяхното проповядване по време на първото си мисионерско пътуване?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:47 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)