Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 063 (Separation of Barnabas and Saul)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
A - По първото мисионерско пътуване (Деяния 13:1 - 14:28)

1. Разделението на Варнава и Савел за работата (Деяния 13:1-3)


ДЕЯНИЯ 13:1-3
1 в църква, която е била в Антиохия имаше някои пророци и учители: Варнава, Симеон, който беше наречен Нигер, Луций киринеец, които са били отглеждани с Ирод четвъртовластник и Саул. 2 Тъй като те служеха на Господа и постеха, Святият Дух каза: "Сега отделен ми Варнава и Савел за работата, за която съм ги призовал." 3 Тогава, след като постих и се молих, и туриха ръце на тях, те изпратиха ги далеч.

Антиохия, по това време, най-големият капитал в Ориента. Тя се нарича "Рим на Ориента". На този основен център на търговията и световни комуникации Ранната Църква е сформиран. Жизненост и падежа е добре установена. Повечето от нейните членове са били неграмотни, които са повярвали в Христа, не чрез работата на апостолите, но чрез свидетелството на обикновените вярващи.

Майката църквата в Ерусалим е изпратил Варнава, като бащински приятел и посетител, за укрепване на нови вярващи. Това делегат взе Саула, много активна богослов, като негов сътрудник. Заедно те служеха пълна година в църквата в Антиохия. Тази църква е нараснал в брой и в сила и стана вторият център на християнството, близо до Ерусалим. Тя се превърна в отправна точка за проповядване на езичниците.

Даровете на Духа се появи богато в тази църква през много пророчество и преподаване. Пророци в Новия завет не са били отделени от хората, но е живял в църквата и всички други вярващи. Те разбраха волята на Бог, обаче, пред другите. Те разбраха, някои загадки в съвестта си, предвижда развитието на бъдещето, и побързаха да се подчиняват на ръководството на Светия Дух. Това е защо Павел, след това предупреди вярващите в неговите послания и ги насърчава да не презира дара на пророчеството. То е необходимо за формирането на църквата, точно както квас е необходимо за тестото.

Тези учители са проникнали дълбоко в пълнотата на Божието слово. Те учеха църковни членове, в един подреден и непрекъснато мода, значенията на Закона, думите на Исус и учението на апостолите. Учителите насочени тяхното учение главно към волята и паметта на своите слушатели,, докато пророците цел всичко в сърцето на слушателя, ума и настроения. Бог иска да имате цялото тяло, душа и дух, за да ви подкани да се хвалят, да проповядват и да притежава трезвен вяра.

Всички различни дарби в църквата са създадени под знамето на любовта, която е свръзка на съвършенството. Не е имало епископ или главен лидер сред членовете. Те обсъдиха въпроси в кръга на братя и старейшините, с едно съгласие. Варнава, улегнал, зрял Кипър, не се наблюдава църквата, макар че той е бил изпратен, за да я провери. Той се смири, се присъедини здраво с братята и ги насочва към сътрудничество и братски партньорство. Киринеец и кипърски братя били най-вероятно основателите на Антиохийската църква (11:20). Сред тях е, приемно брат на Ирод, който е обезглавен Йоан Кръстител. Двете деца, кърмени от една и съща мляко, но не са получили същия дух. Царят стана прелюбодеец, който се страхувал от духовете на мъртвите, а смири себе си, превръщайки се в пример за вярващите в пълнотата на Светия Дух.

Четем името на Саул в края на списъка на министрите и основните членове на църквата в Антиохия, защото той е най-младият и последното да се присъединят към тях. Той стана студент в Антиохия отново, въпреки специалните си познания по еврейски, Стария Завет съдебната практика. Той също преживя любовта практикува в тази стипендия на християните.

Тези братя във вярата служи на Господа заедно, точно както свещениците в Стария Завет Бог се поклониха заедно в жертвени приноси. Те всички желания да се обадя Неговото благословение на своя народ. Оттук петте основни членове в Антиохия попита Господа Христа, за да се реализира плод на Неговата жертва на кръста в тяхната църква и в хората около тях. Светиите пости, но не и да бъдат оправдани. Те вече бяха осветени веднъж и завинаги от кръвта на Христос. Постът им е за обслужване на молитвата. Те забравиха за храна и напитки, за техните общи молитви за спасението на езичниците, е по-важно за тях, отколкото всички деликатеси. Техните молитви отразява техния копнеж за спасението на Христос, провъзгласени в заобикалящата ги среда.

Господ им отговори, говорейки открито чрез Своя Дух чрез устата на църковните пророци. В това откровение никой от тях не били съборени или се търколи на земята. Всички те загрижено чул волята и проектиране на Бог. Святият Дух говори на вярващите в това откровение в първо лице единствено число местоимението "аз", като отделно лице. Той е командир, направляващи, любов и успокоява ги веднага. Той се движи бързо, когато и където пожелае, според видовете му удоволствие. Този благословен Духа, в същото време, един от хората в единството на Светата Троица: Бог от Бога, Светлина от Светлина, Бог истинен от истинския Бог, единосъщен с Отца, пълно с любов, святост, и слава. Този чист Дух е самият Бог, както Христос е казал: "Бог е Дух" Онези, които Му се покланят, с дух и истина, възхвала и Го обичаме непрекъснато, знае тази тайна.

Святият Дух на Бог заповяда отговаря на църквата да отделя настрана за Него Варнава и Савел за работа, която не беше преди известно. Лично Светият Дух ги нарече, да ги подкрепи с Неговата сила, да ги изпраща да проповядват, работили в тях, и ги държи.

Този разговор и изпращане на избраните означава уникална и пълна гама и ангажираност. Светият Дух не е уведомила предварително за вида на работата Искаше да извършват през Варнава и Савел. За да отговаря на църквата Той посочи, че Светата Троица възнамерява нова работа, работа, която никой от тях не можеше да си представи. Ние изповядваме с представяне, святия Бог, че Твоят път е свет, и на светиите пеша от слава в слава, от скръб на скръб, и от плодове плодове. Вие сте в началото и края на живота си. Тяхната работа Ваш е сам, никой от слугите Си има някаква разлика или тщеславие на собствените си.

Светият Дух не изведнъж изберете да се свържете двама мъже за обикновена услуга. Не, той ги запозна с взаимно добро време, преди да ги отдели за обслужване. Тяхното взаимно доверие един в друг е бил укрепен чрез съвместните им преживявания. Светият Дух не изпрати Варнава отделно, или Саул сам, но се присъедини към тях един към друг. Христос е подадена по-рано учениците Си две по две, че всеки може да утеши и че човек може да се моли, когато другият говори. Отговорността не е било предприето в известен смисъл на индивидуалистичен, самостоятелно търсене на правителството, където надделя над другата. Двамата споделиха взаимна отговорност, и всеки от тях смята по-добре от самия него.

Няколко години по-рано Саул беше чул от Анания, че Господ на славата, щеше да го изпрати на царе и управници, и че той ще свидетелстват за тях за името на Исус. Той разбира, че той ще се срещне с много страдания и гонения, както и победа и изключителен духовен плод. Саул е бил наясно, че той сам по себе си, не е в състояние да направи тази уникална услуга. Ето защо, той мълчаливо изчака няколко години в Тарс, докато Варнава го извика, да учат и да се обучават в Църквата Антиохия. , Светият Дух го рафинирани, го е създало и го наточи като божествен меч. Саул разбра, че целта и края на проповедта не е да конвертирате всички лица, но намерени живи църкви, в които могат да отговорят светци, да научат, и да се назидава във вярата.

Когато членовете на църквата в Антиохия, като чуха, Духът на Христос изведнъж ги призове да отличи двамата лидери за обслужване, най-големият и най-младият, те не показват дълбока скръб да ги губи. Вместо това, те се срещнаха, се молеше, и постиха заедно. Всички те смятат, че Господ сега започва голяма, загадъчна и уникално произведение.

Двама, които бяха избрани и въведени в експлоатация смирено се поклони като ръцете на други членове на Църквата са положени върху тях. Изглеждаше почти толкова, ако им липсваше мъдрост, сила и разбиране за пълнотата и обитаващия на Светия Дух, заедно с всичките му подаръци. Господ потвърди това смирение от благославям и насочване на Министерството на тези, които Той е призовал в ученето през целия услуга за проповядване на евангелието. Още от това време там са били мисионери, които напускат родните си места и роднини да се разпространява Божието царство. Те са следвали ръководството на Духа на Христос. Въпреки простите им живот те са подкрепени с духовна сила свише.

МОЛИТВА: O жив Господ Бог, ние не заслужават Твоята милост, но тъй като проля кръвта Си на кръста, за да ни очисти, освети нашите деца и себе си за вечен Вашият доставчик на услуги. Ние не можем да ви служи чрез нашите умове и собствени сили, но само чрез попълване с Духа на Твоята любов, смирено трудещ се в пътя на Твоите заповеди за спасението на света. Дръжте ни от импровизирани стъпки и отвори очите ни, че можем да видим хората, които гладуват за вашето спасение.

ВЪПРОС:

  1. Кой е Святия Дух? Как той ръководи молитвите Антиохия?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:37 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)