Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 064 (Preaching in Cyprus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
A - По първото мисионерско пътуване (Деяния 13:1 - 14:28)

2. Проповядването в Кипър (Деяния 13:4-12)


ДЕЯНИЯ 13:4-12
4 И тъй, изпратени от Светия Дух, те слязоха в Селевкия, и оттам отплуваха за Кипър. 5 И когато те пристигнаха в Саламин, проповядва Божието слово в юдейските синагоги. Те също са имали Йоан като помощник. 6 Сега, когато те са преминали през остров Пафос, те намери един магьосник, лъжепророк, юдеин, чието име е Вариисус 7, който е с про-консул Сергия Павла, един интелигентен човек. Този човек призова за Варнава и Савел и иска да чуе Божието слово. 8 Но магьосникът Елима (защото така името му се превежда) им се противеше, като се стреми да се превърне проконсула от вярата. 9 Тогава Савел, който се наричаше и Павел, изпълнен със Светия Дух, се вгледа напрегнато в него 10 и каза: "О, пълна с всичката измама и всички измами, син на дявола, врага на всяка правда, не ще да престане развращава прави пътищата Господни? 11 И сега, наистина, ръката на Господа е върху вас, и вие ще бъдете слепи, няма да виждаш слънцето за известно време. "И веднага тъмна мъгла падна на него, и той обиколи търси някой, който да го води ръка. 12 Тогава управителя повярва, когато видя това, което беше направено, се чудеше на учението на Господ.

Святият Дух изпрати двете апостолите. Той ръководи и да им помогна, защото те прослави името на Господ Исус. Той за първи път поведе двамата мъже в Селевкия, пристанищен град на около 25 км от Антиохия. Има две апостолите коленичи и се помоли заедно със своите братя, които бяха дошли да ги видя. След това те се качват на кораба и отплуваха за Кипър, родина на Варнава. Той знаеше, че на острова добре, и си помислих, че тяхното министерство ще просперира, за да проповядва на сънародниците си.

Когато пристигнали в Саламин, град на източния бряг на Кипър, те не спират на пазара си и да говорим на езичниците. Вместо това, те веднага отиде в синагогата на евреите и да ги представи на Божието слово. Членовете на Стария Завет са многобройни на този остров, който се намира в източния край на Средиземно море. И все пак ние не четем на еврейския народ в Кипър вярата в Исус Христос или го отхвърля гневно. Изглежда, че нито един от жителите му обръщаше внимание на тях. Те са били използвани за много други пътници, пристигащи на този остров със странни мисли.

Така те продължиха пътя си, придружен от Йоан Марко, племенник на Варнава ". Той не е бил наречен от Светия Дух за тази услуга, но се присъедини към тях като техен придружител и спътник. Те преминаха през целия остров, който е 160 км в дължина, проповядване на Божието царство и да призовава хората към покаяние. Ние не четем, че някой отговори на призива им, за които се предполага, че или е бил кръстен. Не Църквата е основана там. Така услуга на тези, които са избрани от Светия Дух да не бъде просперираща в първото разглеждане.

Най-сетне те пристигнаха в Пафос, столица на Кипър в дните на Павел и резиденцията на Римската проконсула Сергия Павла. Той е абсолютно управител на този остров, отговор на Висшия съвет на държавата. Управител е интелигентно, разумно и мъдро да времената. Когато чул за новата доктрина на своя остров, той изпратил за проповедници да се осведоми от тях за тяхното учение.

Колкото и да е странно, еврейски магьосник на име Елима живее в двореца си. Това Елима се престори, че имат пророческа дарба, и в него работят в услуга на Сатаната. Така той се превръща фалшив пророк, като на себе си да каже на управител някои факти за мъжете и за в бъдеще. В действителност той го лъжете чрез лъжи, така че да получите пари от него. Това лъжепророка надделя над областния управител и на острова чрез лошия си дух.

Той предупреди управител за Варнава и Савел, който донесе нов дух на острова. И все пак, когато управител чу тези двама мъже, че е доволен с тяхната Евангелието. По този начин, който е обладан от духа на ада бизнеса си, за да издържат на Варнава и Савел, с цялото лукавство. Той използва цялата си сила на убеждаване, за да се спре царството на Бога от влизането в неговия район. Той искаше на всяка цена, за да се предотврати своя патрон от придържането към новата вяра, иначе целия остров стане християнин. Това е, в повечето случаи, причината за провала в проповядване. В някои страни от нечист дух седи, доминантно се противопоставят на входа на духа на Евангелието. Духът на небето не е в съгласие с духа на земята. Всички комбинации на религиите в крайна сметка са повърхностни лъжи.

Варнава и Савел скоро разбрах, че духът в Вариисус, еврейско име на магьосника, е обратното на Исус Христос, който е помазан със Светия Дух. Този магьосник е пълен с духа на Сатана, отклоняване на истината на Стария Завет. Той дяволски заети религиозното си познания, за да продължи да подкрепя неговите лъжи. Неговата гордее бяха пълни с измамна мъдрост, която беше ясно, отклонение и напук на това, което е право, и вярно.

Това се случи, че губернаторът е имал същото име като апостол, докато магьосникът има същото име като Исус. Ето защо, апостолите, че това може да е подготовка за идването на Божието царство на острова, и евентуално на цялата Римска империя чрез управителя. Но мечтите си скоро се изпари, а Последва сблъсък между заблудата на Сатана и истината за Христос. Саул, наричаше и Павел, публично и премахнат завесата на лъжи от лицето на лъжепророка и магьосник. Павел не проповядва покаяние на магьосник, нито пък му даде прошка. Вместо това, той го осъди в името на Христос и преодоля си зъл дух чрез вяра в ръката на Господа. Водени от Святия Дух, Павел намушкал лъжепророка чрез съкровената си същество. Той не донесе измамник телесна смърт, но Исус Христос му бе упълномощена да извърши чудо. Той нанесъл на магьосника със слепота, че той може да има шанс да се покаят, точно както и той, поразен със слепота по пътя за Дамаск, са имали шанс да се възстанови на греха си. Заедно с Павел, обаче, дойде за реализирането на това кой е истинския Господ е вярата на него, и за спасение.

Сам Исус показа в Кипър, за да бъде Господ над всички духове и победител над бесовете, чрез свидетелството на Павел, слугата Си. Тези, които са присъствали усети триумф на великия Бог. След това Павел споменава първо в регистрите на Деяния на апостолите, за последно и "малко" е станал първият. Той, който беше ревностен за славата на Христос получи власт, за да увеличите името на Спасителя. Прослава е пълна Целта на Светия Дух.

За съжаление, управител вярвали в живия Христос, само защото на чудо, а не с цялото си сърце. Той не смееше да помолят за кръщение. Въпреки, че името му е "Паулус", той не успя да се превърне проповедник на Христос, като истински Павел е направил. Въпреки вярата си той остана неутрален. Чрез равнодушието му стана причина за забавяне своевременно разпространение на Божието царство. Той не обаче, обект, за да проповядва на острова, като се призова името на Исус, чието име той се страхуваше. Четем нищо повече по отношение на Сергия Павла в историята на църквата.

Павел и Варнава опит отново, че учението на Господ не беше празна мисъл, но сила свише. Сам Господ, които придружават тези мъже в Неговата триумфална процесия. В този първи етап от пътуването, обаче, изглежда не голям брой на покаялите се вярващи в Кипър, родината на верните Варнава.

МОЛИТВА: Господи Исус, Ти си Виктор над всяко дявола. Ние Ви молим да унищожи всяка власт срещу Вашият Евангелието в заобикалящата ни среда. Благослови чрез посланието на слугите си, че никой не може да застане на пътя на триумфалното Вашият шествие. Питаме за работата на ръката си, за да придружава свидетелство и защита над всички Ваши служители.

ВЪПРОС:

 1. Защо е Павел ядосан? Как е ръката на работата на Господ, за да провери думите на Павел?

насмешлив поглед - 4

Уважаеми читатели,
Сега, че сте прочели нашите коментари на Деяния на апостолите, в тази книжка са в състояние да отговорят на следните въпроси. Ако отговорите с 90% от въпросите, посочени по-долу, ние ще Ви изпратим следващата част от тази поредица за вашия назидание. Моля, не забравяйте да напишете пълното си име и да отговорят ясно на листа за отговори.

 1. Как Исус комфорт Саул време на време той не е приет в църквата, когато той е бил преследван от бившите си приятели?
 2. Как Христос излекува Еней в Лида?
 3. Как беше заповедта на Исус да възкресява мъртвите, реализирани в Своите ученици?
 4. Какво е значението на външния вид на ангел на Корнилий, офицер?
 5. Какъв е смисъла на Божието слово на Петър: "Това, което Бог е очистил, че не трябва да се обадят общ.
 6. Какво Корнилий, римски офицер, искат да се поклонят на Петър, рибарят? Защо Петър го предотврати?
 7. Какъв е смисълът на изявлението: "Исус Христос е Господ на всички?"
 8. Как Светия Дух живее в сърцето на човека?
 9. Защо адвокатите на еврейската християни кавга с Питър?
 10. Как се стигна до известната църква в Антиохия влезе в сила?
 11. Какви са белезите на истински християнин?
 12. Защо цар Агрипа преследва християните? Каква беше целта му за това преследване?
 13. Защо са тези, събрали да измолят изумени, когато видяха Петър стои пред вратата?
 14. Как се стигна до Божието слово продължи да расте, независимо от преследване?
 15. Кой е Святия Дух? Как е успял да насочи молитвите в Антиохия?
 16. Защо е Павел ядосан? Как е ръката на работата на Господ, за да провери думите на Павел?

Съветваме ви да изпълните тази изпитния тест през Деяния на апостолите, така че да могат да получат вечен съкровище от Божието слово. Очакваме вашите отговори и се моля за теб. Нашият адрес е:

Водите на живота
P.O.Box 600 513
70305 Щутгарт
Германия

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:38 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)