Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 062 (Herod’s Rage and Death)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

13. Ярост и смъртта на Ирод (Деяния 12:18-25)


ДЕЯНИЯ 12:18-25
18 След това, веднага след като беше ден, имаше не малко смущение между войниците за това какво е станало с Петър. 19 Но Ирод, като са търсили за него и не го намери, той разглежда пазачите и заповяда да се умъртви. И Той слезе от Юдея в Кесария, и остана там. 20 Сега Ирод е бил много ядосан с хората на Тир и Сидон; но те дойдоха да го единодушно, и след като направи личен съветник на царя техен приятел, те попита за мир, защото страната им е предоставена с храна от царската страната. 21 Така на ден на Ирод, облечени в дрехи на кралското, седна на престола си и даде реч за тях. 22 И народът продължава да крещи, "Гласът на Бога, а не на един човек!" 23 Тогава начаса един ангел от Господа го порази, защото той не въздадат слава на Бога. И той е бил изяден от червеи и умря. 24 Но Божието слово растеше и се умножава. 25 И Варнава и Савел, върнаха се от Ерусалим, когато те са изпълнили своето служение, и те също взе със себе си Йоана, чието презиме бе Марко.

Ако царете не се боят от Бога, те стават зло. Те клатиш напред-назад между арогантност и страх между гняв и похот. Не същество има правото да доминираме другите. Който не бъдат разбити пред Бога и да остане малко преди своя Създател не може да води другите. Той става все по-и по-бухнали нагоре, докато накрая избухва.

Четем, че цар Ирод искаше да воюва срещу финикийски градове, които не са били действащи в съответствие с неговите желания. Тази страна на финикийците е римски протекторат, така че той не е в състояние да обяви война срещу него публично. Така той започва да преследва и измъчва финикийски жилище за деца в страната си. Той е трудно да пътуват назад и напред между двата региона и принуди ливанците да плащат огромни данъци. Въпреки това, финикийските търговци са знаели от коя страна хляба си с масло. Те не отидоха на царя, но за да си министър, за да го подкупят, за да се омекоти и помирение владетел. Те искаха да видят, комуникация и транспорт на стоки по всякакъв начин да продължи.

Накрая, царят се съгласи да се възстановят стабилните отношения между двете страни. При все това той, решен да научи финикийски делегация един незабравим урок, че те биха могли да знаят, че той е велик крал. По повод на годишнината от рождението на цар Ирод Клавдий Цезар, неговия сътрудник, даде нареждания, че страната трябва да празнуват този специален случай. Той настоя за наличието на финикийски делегация на втория ден на церемониите, която продължи в продължение на една седмица, и съдържа игри, в които беше пролята кръвта на затворниците в ръцете на войниците и лъвове. Членовете на делегацията пристигна от Тир и Сидон в цирка на спортния град в Кесария. Там царят е присъствал на престола си, облечен в роба надут. Когато слънцето светеше на светлината, отразена с блясък, който заслепен очите на зрителите. Те бяха страхопочитание поразен от външният вид, като че ли беше славен ангел да слиза от небето.

Очарован с царския тази гледна точка, хората аплодираха и извика с одобрение. Някои от тях го нарича бог. тежка и насилие болка в корема дойде този горд цар. Неговите служители трябвало да го носят в двореца си, където той е претърпял отчаяно болки в своите вътрешни органи. Той почина след пет дни в 54тата си година. Ние знаем от Лука на лекаря, че червеят го яде отвътре, докато той е бил все още жив.

Бог дава на земни власти определен период от време, в който те могат да направят, както те желаят. Тези, които мислят, че може да се издигне над Бога, но за кратко време. Спасението не идва от човека, тъй като Хитлер каза, в него се говори за себе си, но само от Бога. Който не почита своя Господ е дявол.

В последните дни преди Второто пришествие на Христос, един велик владетел на света ще се увеличи. Ще седне в храма и да се твърди, че е Бог и Христос в същото време. Той ще работи велики чудеса, и принуди нации и континенти, за да запази реда и спокойствието. Народи ще го аплодират и хвалят, защото той ще преодолее безредици и войни в света.

Скъпи братко, не се поддават на тази мощна и супер човек. Пазете се от думите му, в гордостта си, той хули против Бога. Той е гонител на Христовите последователи. Бъдете бдителни, и се оставя този фалшив Христос, който се опитва да узурпира славата на Бога.

Въпреки на кипене над в света, Евангелието работи като бистър поток. Някои хора извличат от водата на живота, а други хвърлят камъни в него. Никой, обаче, може да спре или да се противопостави на хода на Евангелието на спасението, за Божието слово не е обвързана.

Броят на вярващите расте по всяко време; Евангелието става въплътена в поведението на вярващия. Техните свидетелства се проявяват в техните думи и техните молитви. Благодарност им постоянно се увеличава. Можем да кажем със Евангелист Лука, че Божието слово продължава да се разпространява и расте. Това е нашата радост е да знаете новина за Исус се разпространява в света чрез свидетелски показания, обучение, тълкуване, молитва, търпение и много жертви. Ние благодарим на Господ Исус, за което ни позволява да участват в тази евангелска възраждане чрез печатни материали, радио програми, и лични контакти. Желаете ли да участват, скъпи братко, скъпа сестра в разпространението на Евангелието на спасението, така че на Божието слово може да нарасне днес в заобикалящата ви среда?

Възможно е, че Варнава и Савел са присъствали в Палестина, когато цар Ирод стана надменен и умря под осъждението на Бога. Е донесъл подарък на пари от Антиохия през сезона в Ерусалим, когато скръбта расте ожесточена. Те се върнаха щастие и радост на тяхната църква в Антиохия, което стана, от този момент нататък, проповядвайки център на света.

Младият Марк придружаваше двамата мъже, за да напусне опасен регион и да бъдат обучени в проповядване. Той се присъедини към църквата в Антиохия и научил много от Савел и Варнава. След това той се превръща в един от четирите евангелски евангелисти да се размножават на Божието слово и изпълни света с нея. Днес ние живеем от силата, която тече през тази дума.

МОЛИТВА: Господи Исус, Ти си Царят на царете и Господ на господарите. Вие сте достоен за чест, похвала, благодарност и прослава. Ние Ти се покланяме и да се ангажират живота ни в ръцете ти, в името на Твоята воля. Се съхранява и ни защити в тяло, душа и дух, че ние може да участва в умножаване Твоето слово в нашата родина.

ВЪПРОС:

  1. Как се стигна до Божието слово продължават да расте въпреки преследване?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:35 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)