Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 025 (Church Members having all Things in Common)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

13. Членовете на Църквата, като всички общи неща (Деяния 4:32-37)


ДЕЯНИЯ 4:32-37
32 А множеството на онези, които повярвали имаха едно сърце и една душа, нито пък някой да каже, че някой от нещата, които притежаваше, беше негово, но всичко им беше общо. 33 И с голяма сила апостолите даде остроумие за възкресението на Господ Исус. И голяма благодат беше върху всички тях. 34 Нито пък е имало някой измежду тях, които липсват, за всички, които бяха стопани на ниви или на къщи, продаваха ги, и приходите от нещата, които са били продадени, 35 и ги сложи пред нозете на апостолите; и те раздават на всеки, както всеки имаше нужда. 36 и на Иосия, който също бил кръстен Варнава от апостолите (която е преведена Син на Насърчителна), левит от страна на Кипър, 37 като земя, продадени, и донесе парите и я сложи пред нозете на апостолите.

Лука, евангелист, след проповедта на Петър на Петдесятница, ни даде близък оглед на ранната църква е провела всички общи неща. Сега, след изцеление на куц човек и свидетелството на апостолите пред своите управници, той дава положително становище на вътрешния живот на църквата. Не само, че апостолите, изпълнени с Христовата любов, но всички вярващи са съединени една с друга видима и действителното единство. Когато се отразяват на това единство, стават ясни няколко точки.

Мистерията на ранната църква лежи във факта, че любовта си е вярно, а не просто преминаване настроения. Това е плод на Светия Дух. Вярата си в Христос обединени в общ дизайн, и молитвата им като обществото ги доведе по-близо и по-близо до своя Господ, в центъра на църквата. Чрез молитва те са нараснали с едно сърце и ум. Всеки почувства необходимостта и те носеха неприятности и радост заедно. Сякаш сърцето на един член биеше в гърдите и душата на един член се засели в тялото. Всеки един е имал собствена индивидуалност, но всеки един отрече също така самостоятелно. По този начин, всеки член на църквата получава една нова, цялостна и обща душа, която се превръща в душата на местната църква.

Братството в християнството е една голяма мистерия. Тя не свършва с имущество и разходите, но практически се реализира в много ситуации. Никой не чака помощ, за всеки един дава подкрепа бързо до нуждаещите се брат му. Даването е истинско удоволствие, а те считат за любовта към парите като позор. Никой не работи само за себе си, но са поднесени други с подаръци, пари и вещи. Господ предаде на вярващите от скъперничество, завист, любовта към парите, и да се разчита на лично имущество. Евангелист Лука, ни информира в Евангелието си, повече от всички други евангелисти, как Исус предупреди за опасността от любовта към парите. Той свидетелства, с радост, че нито любовта към парите, нито отношението на егоистични притежание преобладават в ранната църква. Всички неща бяха проведени общо с братята си.

Всички те очаква Христос непосредствена идва и осветиха себе си да Го приемат. В своята велика очаквания апостолите свидетелства със сила и голяма радост, че Исус е живял, настояще и извършване на Неговото спасение. Тяхната вяра в живия Христос е тяхната сила, чрез вяра те са се увеличили с него от мъртвите. Те свидетелстваха за живота на Бога, че жилищата в тях. Те не проповядват празен доктрина, но една голяма и активна мощност.

Своя Господ потвърди показанията им, и Неговата благодат към тези, които са признати Неговото име. Неговата сила е била на работа, се проявява чрез своите способности и дарби. Дух на саможертва и любов изпълни тези, които са отворени за Него. Лука два пъти споменава думата "велик" в описанието си на сила и благодат, която е обитаващия вярващите. Ние не често чета за тази дума в Евангелието, освен в случаите, когато има пълнота и преливане на Господните дарове. Следователно, ние признаваме, тайната на съразмерното свидетелството на апостолите и хармонията в църковния живот.

В това доброволно, духовно социализма остана нито един беден, бедни, бедни, нарушен, презрян, или неквалифициран човек останали. Всички те имали радост, бърза помощ, съпроводено с молитва и силата на живия Бог. Страданията и проблеми бяха преодолени чрез силата на молитвата в църквата. Разногласията са обложени с благодарност и похвала. Едно райско такт живееше на земята чрез Светия Дух. Апостолите не благотворителност за хилядите на нуждаещите се в своя народ, но ограничава техните благотворителни организации на членовете на своята църква. Те смятат, че те са били членове на едно семейство, и следователно, не позволи на труда да се появят и помежду си.

Тези братя в Христос знаеше дома им е в рая. Те не наричаме това, което са разполагали със собствени, защото те доброволно оставихме всичко за Бога. Те знаеха, че Бог, Създателят, е притежател на всичко. Светият Дух, а не пари, се възцари над църквата. От този принцип, ние откриваме на вярващите от еврейски произход се много, доставени от любовта на Мамон, в съответствие с изявлението на Христос: "Никой не може да служи на двама господари; за или той ще мрази единия и ще обикне другия, или друг ще го направи да бъде лоялен към единия, а другия ще презира. Не можете да служите на Бога и на мамона. "(Мат. 6:24)

Църквата не губете парите, дадени към него. Парите, постъпили от собственост е поставен на разположение на апостолите. Те бяха оставили всичко за Исус, и след него непоколебимо в бедност. Членовете на църквата са сигурни, че никой от апостолите ще използва още една малка сума от парите в тяхна полза. Освен това, Светият Дух не позволи на косъм от несправедливост да се случи. Той бе ръководните им изцяло към славата.

Броят на членовете на Църквата по това време става по-голяма. Това стана необходимо за апостолите да седне на по-високо място, за да говори с публиката или да се виждат един друг. След учение и проповядване, вноските са били поставени на земята от нозете на апостолите. Те се предлагат с благодарност за Божиите дарове за всеки. Уважаеми вярващ, до каква степен да благодарим на Бога?

Апостолите не трупа пари, за да осигури бъдещето на църквата. Те разпределят даренията веднага. Фондът е преизпълнен и празни в същото време, точно както Петър каза: "Сребро и злато аз нямам." По този начин те даваха на нуждаещите се по всяко време, като се има предвид, че Господ не е поставил пари в ръцете си само за да се натрупват, но за незабавна помощ на хората в нужда.

Лука ни казва нещо от особен интерес за Варнава, чието име се появява няколко пъти в книгата на Деяния на апостолите (9:27, 11:22-30; 13:1-2, 14:12-28, 15:2). Той е "син на утеха", който е първоначалното значение на думата "син на окуражение". Той беше изпълнен с божествен Утешител и Помощник, Светият Дух. Защото на този дар може търпеливо да насърчи хората да служат на Господ. Този син на утеха беше левитин от остров Кипър. Той или баща му е купил скъп поле в Ерусалим като погребална имот в очакване на идването на обещания Христос. Те пожелаха да се срещнат с него в първия момент, като някакъв друг нехристиянски евреите в тяхната изключителна благочестие. Варнава знаеше истинския Христос, и Святия Дух в него като гаранция на славата да дойде. Той стана на еврейските обичаи и продадени скъпо областта. Това продажби в размер на отхвърляне на останалите еврейски остатъци, и е свидетелство на очакването, че Исус Христос идва скоро. Този непознат не притежава някаква част от парите си инвестиции в Свещения град като застраховка живот за пребиваването му на земята. Той донесе цялата цена на нивата си и я сложи, тихо и смирено, на земята в краката на апостолите.

МОЛИТВА: Господи, Твоята любов е по-широка от небесата и Твоята истина променя егоистични сърца. Приемете моите пари и да укрепи вярата ми в непосредствена ви идва, така че може да помогне на всеки, който аз намирам в беда, че никой не може да остане нуждаещите се в църквата.

ВЪПРОС:

  1. Коя от характеристиките на ранно християнското общение, което считате за най-важно да се извършва в живота си?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 11:00 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)