Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 026 (The Death of Ananias and Sapphira)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

14. Смъртта на Анания и Сапфира (Деяния 5:1-11)


ДЕЯНИЯ 5:1-6
1 А някой си човек на име Анания, с жена си Сапфира, продаде имот. 2 И той пазеше задната част на Про-надхвърли, съпругата му също е наясно с това, и определена част и я сложи пред нозете на апостолите. 3 А Петър каза: "Анание, защо изпълни сатана сърцето ти, да излъжеш Светия Дух и да задържиш част от цената на земята за себе си? 4 Въпреки че остана, е, че не сте свои си? И след като се продаде, не бяха ли парите в собствения си контрол? Защо си намислил това нещо в сърцето си? Вие не си излъгал човеци, но Бога." Чул тези думи, 5 Тогава Анания, падна и издъхна. Толкова голям страх обзе всички онези, които чух тези неща. 6 И по младите мъже станаха и го завърши, го извършва, и го погребаха.

Всеки ангажименти грях не е само вина, но също е нарушение на закона. И всеки престъпление е не само нехайство, но и пряко престъпление против слава на Бога. Който сравнява личното му поведение с други Поведението на съдиите се повърхностно и човешки. Той се прощава с думите: "Ние всички сме слаби" Онзи, който познава Бога, но и живее в силата на Светия Дух, знае, че всеки грях, независимо дали са малки или големи, заслужава незабавна смърт. Сметка на Анания и Сапфира също е наша сметка. То показва как Бог има право да се консумират дори да се.

Може да попитате: "Защо святия Бог ни издържат и не-строй ни веднага, тъй като той не Анания, който е в действителност, пристъпваме с дръзновение най-малко допринасят за голяма част от своите притежания? Ние не знаем тайните на Божия съд. В стих 2, обаче, ние четем, че двойката не е грях небрежно, но опитали да заблудят апостолите. Те не вярват, че Всемогъщият е присъствал в Петра. Светият, обаче, живее в Неговите вярващи, и знае сърцата им.

Двамата вероятно са се опитали да се осигури бъдещето на семейството си чрез пари. Въпреки, че името "Ананий" означава "Бог е милостив", че не вярват единствено на Бога. Те се опитаха да слугува на двама господари, които е невъзможно. В крайна сметка, те обича парите повече от Твореца.

Ананий и съпругата му не са били длъжни да жертват цялото си имущество за църквата, за вноски са били доброволни. Някои държат част от парите си за себе си и говори за това публично и недвусмислено. В случай на Анания и Сапфира, обаче, двамата мнимата благочестие, мислейки, че може да получат по-висока име и положение в църквата. Те се надяваха за потвърждение в църквата, появявайки се, че е дал всичко от себе си, докато в действителност те са наистина, но част. Анания дойде на заседанието под предлог на благочестие и преданост. Той пристъпва към амвона на апостолите и допринесоха парите си. Той се държеше така, сякаш той е напълно свободен от трюма на пари, както ако той се предлага като пълен жертва на Бога. В действителност, той е скрил част от парите за себе си. Исус нарича такова поведение "лицемерие", което е най-отвратителен грях в църквата. Той идва директно от Сатана, бащата на лъжата.

Ние всички сме лицемери, защото ние знаем много от нашите извършил грехове, но претендира да бъде най-добрите хора в света. Въпреки, че нашата съвест очевидно са записани нашите лъжи, примеси, злоупотреби, приказка лагери, и похотите, ние очакваме нашите семейства, обществото и църквата, за да ни хвалят и ни смятат за съвършен, в изправено положение, и приемливо. Ние всички ходят като гордите пауни, а в действителност са гробници, пълни със смъртоносна отрова. Ли сте, скъпи братко, осъзнах истинската си същност в светлината на Божия съд?

Анания и жена си Сапфира (което означава "красив") не само избра пари над Бога, те също играе лицемер, както всички хора. Те постепенно се оттегли по-далеч и по-далеч от линията на благодатта в Христос. Дяволът изпълни сърцата си, точно както той е направил с Юда. Който обича среброто бяга от и от пред дявола. При тези обстоятелства те се превръщат в опасност за църквата. Злото се опитва тайно да проникне подлите му принципи, като например завист, скъперничество, гордост, и разположена в царството на Бога. До този момент в общението на светиите беше едно сърце и една душа. Всеки представи за всички, и е живял от провидението своя небесен Отец. Те се предлагат на Бога като жива жертва, изпълнен със Святия Дух.

С тяло на тази голяма власт на Христос на земята са имали способността да устои на изкушението на дявола. Чрез подарък за разпознаване на духове, Питър незабавно предвижда лъжа Анания. Той свали воала от лицето му, и призова измамата, разположена на Светия Дух, който лъже самия Бог. Анания преди това са имали най-съкровената спасението на Христос. Той постепенно се понижиха, обаче, в съгрешава против Светия Дух.

Този божествен Дух потвърди думите на апостола и незабавно доведени изкусителя на Бога до смърт. Такъв е случаят, Духът на истината не прости на престъпление чрез думите на апостола, но осъди непокаян грешник. Нашият Бог не е само любов, той също е свято. Той обича прошка. И все пак той, който се втвърдява срещу гласа на истината и затваря сърцето си срещу божествената любов се превръща в зло дявола в себе си. Никаква милост е показан към него.

Първата църква е живял близо до Бога. В средата на Бог бързо осъди ангажимента на отстъпник със Сатаната. Това решение е, а изпълнението на основната истина, че заплатата на греха е смърт.

МОЛИТВА: Господи, не ме осъдят. Съм лицемер, а вие знаете моите грехове и се разчита на пари. Прости ми лягането ми, и ме избави от всички форми на лицемерие, така че може да стане прав, като теб, които нямат в устата ми. Очисти нашите църкви от гордост и самомнение, и освещава чрез вашето търпение.

ВЪПРОС:

  1. Защо Светия Дух веднага доведе до смъртта на Анания"?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 11:01 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)