Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 024 (Peter and John Imprisoned; The Common Prayer)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

11. Петър и Йоан в затвора и отведен в съда за За първи път (Деяния 4:1-22)


ДЕЯНИЯ 4:19-22
19 А Петър и Иоан в отговор им каза: "Дали това е правилно в очите на Бога да те слушам повече, отколкото на Бога, те съдя. 20 Защото ние не може, но говорят на неща, които ние са виждали и чували. "21, когато те са допълнително ги заплаши, те нека ги, намери никакъв начин ги наказва, защото на хората, тъй като те всички прослави Бога за това, което трябваше е направено. 22 Защото човекът, над четиридесет години, от когото това чудо на изцеление са били извършени.

Върховният съд реши, че двете апостолите и оздравял човек не трябва да проповядват в името на Исус. Двама свидетели, обаче, отговориха, че ако те бяха задължени да избират между Божията воля и указът на мъжете те не са имали друг избор, освен да се подчини на Бога. Те трябваше да се противопостави на всяка форма на лицемерен истината или неискреност. Тази опозиция не идва от революционен дух, но от послушание към Светия Дух, който води вярващите да не революция въоръжен, но смело да станем свидетели за Исус.

Апостолите съвместно отговори: "Не можем да спрем да говорим за това, което сме видели и чули." Техните сърца и животи бяха пълни с опит с Христос, Който е възкръснал от мъртвите. От изобилието на сърцето, говорят устата. Така че, скъпи братко, как да говорите по време на курса на ден? Колко често се произнася името на Исус? Господния Дух живее във вас? Или духовете на пари, нечистота, и безразличие майсторски над вас? Вие сте това, което се говори за. Не са това, което се мълчи. Светите свидетели на Исус не може да помогне възхваляват своя жив Господ Бог, защото те са получили Светия Дух, и Той ги направи свидетели на личността на Исус. Това е в офиса си, тяхното служение, и активирането им. Силата на Бог е включена в свидетелство за произведения и думите на Исус. Така говорете и не мълчи. Молете се, обаче, преди да говориш, за да не се превърне в удрянето кимвал, или бие барабана.

Лидерите на хората не са в състояние да разработи какъвто и да е начин за наказване или дератизация свидетели на Христос без вълнуващо вълнение сред хората и да застраши своята власт. Така че те ги предупреди, надявайки се да намери метод заплахата от тях, че след това ще им даде правото и възможностите да удуши движение на Христос. Колко хубаво, за всички на Ерусалим се препълва с възхвала на Бога, с учудване това чудотворно изцеление. Жители веднага разбрах, от това чудо, че присъствието на Всевишния все още не е напуснал своя град, но се наведе над бедните. Силата на Неговото спасение е да работи в свидетели на Неговия Христос.


12. Общата молитва на Църквата (Деяния 4:23-31)


ДЕЯНИЯ 4:23-31
23 И когато ги пуснаха, те отидоха на собствените си другари и съобщава, че главните свещеници и старейшините им каза. 24 Така че, когато чуха това, те вдигнаха глас към Бога с едно съгласие и каза: "Господи, Ти си Бог, Който е направил небето и земята и морето, и всичко, което е в тях, 25 които чрез устата на слугата Си Давид каза: "Защо народите ярост, и хората парцел суетни неща? 26 царе на земята застанаха и управниците се събираха заедно против Господа и против Неговия Христос". 27 Защото истина срещу светия Твой слуга Исус, когото помаза, както Ирод и Понтийски Пилат, с езичниците и народа на Израел, се събраха от 28 до Каквато и да е вашата страна и целта ви определят преди да се направи. 29 Сега, Господи, погледни на техните заплашвания, и предоставя на Вашите служители, които с пълно дръзновение да говорят Твоето слово, 30 от протегна ръка, за да се лекува, и че може да се направи знамения и чудеса чрез името на светия Твой слуга Исус "31 и като се помолиха, мястото, където те се бяха събрали заедно бе разтърсен и те всички се изпълниха със Светия Дух, и с дързост говореха Божието слово.

След освобождаването им, двамата апостоли се върна в горната стая, където някои от братята се събират заедно за непрекъсната молитва. Толкова дълго, като един от тях е бил в затвора, те продължиха да се молят от завои, питайки, че Господ може да даде на затвора една сила, мъдрост, смелост, насоки и защита. Когато Петър и Йоан отиваха и им казал, как Господ е помогнал свидетелстват за името на Исус и спасението пред владетелите на своя народ, те се зарадваха и благодари на Бога значително. В същото време са се чувствали тъга командването на Висшия съвет, за да ги предпази от проповядваше отново в името на Исус, защото те всички са предмет на това решение. Те очакваха, че управниците ще се покаят. Но сега се оказа, че те са станали още по-закалени към Исус. Като се помолиха за спасението на главните свещеници и старейшините, като резултатът е повече отхвърляне и заплаха.

След две апостолите бяха освободени още едно чудо се е случило. Църквата не предоставя по най-добрият начин да се получи около решението, което щеше да им е попречила да говори в името на Исус Христос. Нейните членове предложи нито компромис, предпазлив говори, нито да чака за по-удобно време. Вместо това, те коленичи за молитва и се обърна техните забележителности на всемогъщия Бог, Който е направил небето и земята и всичко, което има. Те се оказаха далеч от хора, факти и органи. Всевишния е Отца си. Него те ще поиска всичките им въпроси, и пред Него, отворена заплахата от Върховния съд, който вече е бил отговорен за разпъването на Исус.

Святият Дух насочи това семейство на Бога, да се молят заедно в един глас, рецитира някои стихове от Псалм 2. Това Псалмите, похвали песни на евреите, е била попълване на сърцата им. Всички те стават пророци в духа на пророчеството. Те видяха в движението на тяхното правителство и развитието на Римската империя човек в бунт срещу Бога и Неговия Христос. Ако само ние, също имаше пророческо прозрение, за да осъзнаем нашето собствено положение сред настоящите политически, икономически и религиозни развитие! Светът се състезава към времето, когато различните народи и нации ще бъдат обединени в една огромна държавна свят, управляван от антихрист, който ще го направи битката срещу Бога и Неговия Христос.

Това движение, водени от духа на дявола, започна по това време в Йерусалим, когато враговете на Бога, изпълнени заедно, за да убият Исус. Еврейския народ и римските власти, независимо от вариациите си един с друг, обединени срещу Христос Господ. Пилат, римския управител, Ирод, царят, и Каиафа, хитър съдия, не много, обаче. Решението им стана неработещи и безполезни, за разпнатия Христос не е изгнил в гроба. Вместо това, той се изправи, превръщайки всички зли цели на мъжете в триумф на Бога. Всичко съдейства за добро на тези, които обичат Бога. Плановете на Всевишния са, пълен с благодат, милост и състрадание. Врагове на Бога, трябва да Му служат, за нищо в нашия свят може да се случи без волята на нашия небесен Отец. Той не ни остави в ръцете на смъртта.

С тази вяра, молитва компания изтръгната смелост, и се поставя заплахи на управниците в ръцете на Бога. Те не говори дълго за бедствието си и преследване, но поверено на Бог командването на неправедните, за да спрем да говорим за Исус. Светия Дух, които ги ръководят, за да поиска от Господ за допълнителна мощност в служба като свидетел на Исус Христос Те помолих Бог да ги подкрепят с мъдрост, смелост и сила, за да представят пред своите слушатели Исус от Назарет като Спасител на света. Това е чисто свидетелство за думата на самия Бог. Бог директно говори чрез този, който свидетелства за Исус и благославя показанията му. Светия призовава всички мъже на кръста, за да може да изкупи, очисти и да ги усъвършенства. Ли сте, скъпи вярващ, отвори устата си за Бога, или са все още се страхуват? Ли се молят за смелост и за подарък на овластяване да се говори под ръководството и ръководството на Святия Дух?

Тези, които се събраха за молитва за плодове да произтекат от силата на Бог. Когато те говореха Божието слово, те преживяват своя мощен работещите сред тях. Те не търсят признаци само да потвърди вярата си като индивиди. Цялата църква помоли Бог за изцеление и чудеса, за да се прослави името на Спасителя. Те искаха съмнително и бавно на вярата, за да осъзнае, че няма начин на небето, освен в Исус, който държи в ръцете си ключовете на рая и ада.

Бог чу смел молитва на вяра и се обади. Това беше единствената молитва, имаме запис от ранната църква. Бог протегна ръката му на благословение върху срещата, така че столовете трепереха и мястото бе разтърсен. Те всички се изпълниха със Светия Дух на Петдесетница. Всеки път, когато ние се молим в хармония с Духа на Божията любов, молейки го да се прояви Неговата истина, Бог отговаря на молитвата ни веднага и със сигурност. Бог укрепва министри на Христос, производство смелост в тях и да ги създаване с надеждата, на вярата. Той ги изпълва със силата на любовта.

Какъв беше резултатът на този уникален молитва? Въпреки, че управниците им беше заповядал да не говорят в името на Исус, говориха още по-смело и публично за своя Спасител. Те проповядват Неговото име в къщите им, в задните улички и по улиците, и дори в двора на храма. Господ ги напълни отново с Неговия Дух, и оборудвани така, че те да бъдат Негови свидетели. Помислете внимателно за значенията на тази позната молитва на ранната църква. Вие също, скъпи вярващ, може да участва в него обявяването молитва.

МОЛИТВА: O славно Отец, Ти си Създател, Спасител, и за довършване на нашите дни. Светът се събира своите народи срещу Вас. О, Господи, погледни на техните заплахи и дай вашите слуги да говорят Твоето слово с пълна дързост. Вършат чудеса, чудеса и знамения чрез името на светия Твой Син Исус.

ВЪПРОС:

  1. Защо е провъзгласяването на Божието слово е необходимо и съществен за Светия Дух, за да работят?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:59 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)