Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 007 (Matthias Chosen)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

4. Матиас Избрана На мястото на грешното Юда (Деяния 1:15-26)


ДЕЯНИЯ 1:15-20
15 И в тези дни Петър стоеше в средата на учениците (общо числото на имената е около сто и двадесет), и каза: 16 "Братя, трябваше да се изпълни това писание, което Светият Дух да бъде преден план от Давидовите уста за Юда, който стана водител на тези, които хванаха Исуса; 17 за брой Варад с нас и получава роля в това министерство "18 (сега този човек закупили областта на заплатите на беззаконие, и като падна стремглав, той се отвори в средата и всичките му вътрешности потекоха 19 и това стана известно на всички онези, жилище в Ерусалим. така че областта се нарича на собствения си език, АКЕЛ, че е поле на кръвта ) 20 Защото е писано в книгата на Псалмите: "нека мястото си жилище да запустее, и нека никой не живее в него"; и "нека друго кабинета си."

Оживеният общение на учениците на Исус се разклаща в продължение на няколко дни от две страшни събития. Учениците са били преместени от смъртта на своя Учител на кръста, който е умрял, за да изкупи всички човеци. Неговата смърт беше много болезнено за тях. В същото време, те бяха шокирани от отчаян самоубийство Юда след предателството на Христос. Първият цялата пълнота на Божеството жилище в Него телесно, а втората е била обладана от дявола, който му влезе. Скъпи братко, изберете вашия начин. Искате ли да пожертва живота си в услуга на много грешници в името на Божия Дух, или искаш да умре, грешен, безнадеждно и страшно ядосан Бог решението?

Грехът на Юда е оставил вакантно място в кръга на апостолите. Дванадесетте е ръкоположен от Бога да проповядва на дванадесетте племена на своя народ, на когото Господ ще съди в последния ден, ако те не вярват. По този начин те се срещнаха, за да избира един от "вяра полезно последователи, които трябваше да бъдат очевидец на Юда Исус място. Те се събраха около сто и двадесет на верните мъже, които са се познавали. Те се молеха заедно, и чакаше за обещанието на Отца. Той трябва да е една прекрасна среща!

Петър стана посред тях, за да ръководи срещата. Те всички го знаеха като дение на Христос, отрича, че ще се покаже открито в четирите евангелия. Но те също така знаеше, че Исус е простил на този ученик, който е показал разкаян дух над всички греха си. Христос му бе потвърдено, техният лидер след Своето възкресение от мъртвите. Това е забележително доказателство за присъствието на Духа на истината в ранната църква. Те не преувеличават отказ на един от тях, нито пък те преминават през него леко. В същото време, дух на любов става все по-очевидно в тях. Те приеха факта, че Христос е поверил Питър комисия, която да пасе стадото си. Как учудващо, защото там той е застанал в средата на голяма среща, без сложни! Той може да каже: "Аз съм сигурен, че Христос ме приехте, голям грешник, ме очисти от всичките ми грехове, и ми възложи, при липса на ученик, че съм аз, да Му служим." Петър не говори от свое име, всички, нито пък желание да се насърчава. Всичко, което той е работил и говори за прослава на своя жив Господ Бог.

Петър не говори като един, който има надмощие над останалите, като епископ или папа ще направи. Вместо това, той се изправи и заговори един старейшина говори с други старейшини. Той призова, мъже братя, Бог е техният баща. Няма по-голямо заглавие на небето или на земята, отколкото това уникално заглавие, "брат", защото тя е символ на отношенията в семейството на Бог.

Учениците, молитва и медитация, със сигурност трябва да са мислили за края на Юда, който стана водител за Божиите врагове, след като хитро доставени Христос, праведният, в ръцете на неправедните. Учениците си спомни дните, в които е прекарал в компанията на Юда, докато в общение на Исус. Юда се е превърнала в най-вътрешната член на Божието царство. Той е получил от неговия Господ на повикване, офис, както и орган. Той е служил Бог, заедно с другите ученици, за определен период от време.

Това Юда, обаче, обичани пари, и според Лука не е отказал подкуп от беззаконието. Той искаше да се осигури сигурност за нарушаване душата му, и затова купих открито поле извън града. Но той не е имал почивка, след като усети в съзнанието му ударите на камшика на Бога. Той е израснал безнадеждно под инсинуации на дявола, който го обвини. Следователно, той избяга и се обеси. Въжето, с което той се обеси разделят и половина обесен тяло падна от дървото остър камък, който влезе на тялото и корема си, за да се отвори с трясък. Всичките му черва изтекоха. Лука пише като лекар, разбиране от опита си как щеше да изглежда такава ужасна сцена.

Всички жители в Ерусалим, като чуха този доклад, и се чувствах на Божия гняв срещу този предател. Те държат далеч от тази област, защото беше мокро с кръвта от обреченото.

Христос вече е известен греха на предателството в лукавия, и го предупредил няколко пъти в Неговите проповеди, но предупрежденията са безполезни, за Юда предпочитат властта на парите, за да осигурят живота си над силата на своя жив Господ Бог. Той следователно са загубили своя небесен част и земния си поле. Кабинета си пред Бога бяха прехвърлени към друг и си наскоро купи къща стана пуста. Стените му са били разрушени и прилепи се заселили в него.

Учениците бяха дълбоко уплашени, по време на Тайната вечеря те не са били много сигурни в себе си, когато Христос им разкри, че един от тях щеше да Го предаде. Всеки от учениците как да се пригодим към него. Освен това, в техните общи молитви те разбраха, че Божият Дух предвиди начин на предателя. Но Светият не е довело предател на греха си, защото Господ е надарен всеки човек със свободна воля, и никой човек не е принуден в грях. Юда закорави сърцето си към любовта на Христос и впоследствие почина под Божието проклятие. Това е това, което Светия Дух бе предсказал хиляда години по-рано чрез Давид (Псалми 69:26; 109:8).

Скъпи братко, не се втвърди сърцето си към чертеж на Божия Дух, но се съгласи, че Светият Човек трябва да ви освободи от любовта към парите, и да ви води да жертват и да му служат. Да не се търсят богатство, богатство, чест, достойнство и власт за себе си, а търсят смирение, задоволство, кротост и простота, за това е как е живял самия Исус, заедно с учениците Си, бедни на пари, но богати в духа на Бог.

МОЛИТВА: Господи, прости ми, любовта ми пари, моят егоизъм, и моето сътрудничество. Освети ми се, че аз може да послужи Вашето име и вашето доверие разпо-ване. Нека Твоят Дух запълни душата ми и душата на всички мои братя, че можем да пребъдваме в Твоята любов, и никога не попадат под всяко проклятие. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Какво научихте от смъртта на Юда?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:40 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)