Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 008 (Matthias Chosen)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

4. Матиас Избрана На мястото на грешното Юда (Деяния 1:15-26)


ДЕЯНИЯ 1:21-26
21 "Ето защо, на тези мъже, които са ни придружава през цялото време, че Господ Исус влизаше и излизаше между нас, 22 от кръщението на Йоан началото до деня, когато се възнесе от нас, един от тях трябва да стане свидетел с нас на възкресението Му "23 И те предложиха две: Иосиф, който е почтено име, и Матиас. 24 И помолиха се и каза: "Ти, Господи, които знаят сърцата на всички, покажи коя от тези две Избрали сте 25 да вземат участие в това служение и апостолство, от което отстъпи Юда от престъплението падна, че той може да отиде в собствено място. "26 И хвърлиха жребие, и жребието падна на Матия. И той се причисли към единадесетте апостоли.

Апостолите не причина философски защо Юда е предал Исус, господаря си, но смята, че в само Божията присъда. Те не гледам назад за дълго, нито пък те стоят разклати чувствата си, но се премества напред, и си помислих, че на задължението за проповядване на света. В молитвите им пожела да поиска Исус да възстанови пълния номер към апостолската им кръг, така че не може да бъде намален броят на експлоатация, когато Светият Дух се изля върху тях.

Правоспособно лице да бъде номиниран като апостол от самото начало трябва да е бил постоянен спътник на Исус. Той трябва да е бил свидетел на живота и творчеството му и лично, че Той е възкръснал от мъртвите. Дванадесетте ученици, които не са се скитал от град на град насаме с Исус, защото имаше много други от Неговите последователи с тях. Исус е изпратил седемдесет ученици в Галилея и ги е изготвено специално за експлоатация. По този начин те са определени условията, на апостолската служба с по-голяма строгост, така че номинацията за тази услуга може да бъде ограничен до малък брой, особено на онези, които са ги спазвали ученичество с Йоан Кръстител, продължи с него, та изповядаха своите грехове преди него, чакайки за реализация на Божието царство. В действителност, един добър брой на учениците на Йоан Кръстител бе чул призива Кръстител: "Ето! Божият Агнец, Който носи греха на света! "И, следователно, напуска учителя си на водното кръщение за опрощаване на греховете, за да Го следваме, които ще ги кръсти със Светия Дух, и да ги потвърди в новозаветните празници на радост.

Ние може да се предположи, че тези, които са следвали Исус непрестанно щеше да стане по-мъдър и по-разумно, отколкото другите. Въпреки това, поведението на учениците доказва противното. Никой не е годен за истинската вяра, голяма любов и богат надежда, с изключение на един, изготвен от Светия Дух. На учениците, като чуха думите на Исус, но сърцата им са останали горди. Те бяха видели Неговата слава след Неговото възкресение, но останаха празни за вечен живот, за Святия Дух, все още не ги обитава. Някои коментатори смятат, че избора на наследник на Юда "е безбожна и прибързано човешка дейност, защото Господ ще избере Павел своевременно да бъде апостол Юда обслужване и орган, който да проповядва на езичниците.

Но единадесетте ученика не мислят първо за проповядване на света, но подновяване на дванадесетте племена на своя народ. Петър държал в хармония с другите апостоли, призовавайки за голяма среща на последователите на Исус ", искайки от тях да номинират кандидатите. Те след това се поставя окончателния избор в ръцете на Господа, който като на търсещия на сърца знае целите на душата. Следва да се отбележи, че Петър не е действал надмощие, като епископ, нито изборите извършва по демократичен начин, в полза на избора на мнозинството. Вместо това, всички те се събраха пред Бога, и търсят божествената Му съдебно решение и незабавно насоки.

Да възприемат Божия глас, те са използвали много преди изливането на Светия Дух. След това, когато те са избрали седем ДЕА-против, апостолите църквата всички възможности. Това се е случило в Антиохия Себе Си, че Светият Дух е избрал Варнава и Павел, а старейшините се молеше с пост, и се стреми към Христос е водеща и насоки. Всъщност, историята на Деяния на апостолите е историята на Христос. Негови творби за осъществяване на разпространение на Божието царство. Ние не живеем в църквата под папската власт, политическа демокрация, или социалистическата диктатура, но са под ръководството и ръководството на Исус Христос. Неговата сила се осъществява чрез действието на Светия Дух, който работи в сърцата на вярващите.

Хубаво е, когато поверяват отговорности на църковни дякони, старейшини и помощниците. Ние не трябва да разчитат на нашите умове, или семейни способности, но за молитвата. Първо и най-накрая ние искаме, че самият Исус може да си избере министрите, а не според парите си, способности, или социално ниво, но според Неговото благоволение сам. Тогава Господното дело е приключило, и министри на Господа са пълни със Святия Дух. Успехът е свещеник, бъз, или епископ не чрез неговите степен по теология, отношенията със страните, или вероизповедание училища, но чрез връзката си с Христос и Неговото непосредствен разговор с него. Той, който служи на Господа, без тази покана е подложен на опасност от падане в ада наведнъж.

Единадесетте апостоли, които не са готови за разпространение на услуги и разрешаване на Христос независимо. Те са наясно, че никой не би могъл наистина знаят сърца, търпимост, таланти, и верността на човека. Сто и двадесет души се молили заедно, че Господ може да избере един от кандидатите за тази услуга на благодатта и да го ползват с правомощия да извършват тази услуга. Ако Божият Син не се намесва в назначаването на министър на благовестието тази услуга ще бъде безполезно.

Те номиниран за тази дейност, но ние не съдържа подробна информация за тези двама еднакво квалифицирани кандидати. Ние не знаем колко много бяха хвърлени да избирам между тях. Въпреки това, един избран не е първата, но неизвестен Матиас, който бил призован да носи отговорност като член на апостолската колегия. Не след много дни, Христос изпълни този заместител със Святия Си Дух, и потвърди присъедини към Божието царство. Ние нямаме друга информация за избрания Матиас.

МОЛИТВА: Господи, благодаря Ти, че Ти наричаш неквалифицирани хора в експлоатация. Можете да ги обучават, да ги разреши, да ги подготвим, да ги изпратите, да ги придружава, и да ги направят успее. Ако можем да намерим благодат, в твоите очи, моля, не ни отхвърлят, но счупи нашата гордост, и поднови, че ние може да се засили в силата си и да ви служи за прослава на името си.

ВЪПРОС:

  1. Какви са условията за присъединяване служба на Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:41 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)