Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 006 (The Select Group)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

3. Избор на група, която чакаше на Светия Дух (Деяния 1:13-14)


ДЕЯНИЯ 1:13-14
13 И когато те са влезли, те отидоха в горната част на стаята, където бяха отседнали: Петър, Яков, Йоан и Андрей, Филип и Тома, Вартоломей и Матей, Яков Алфеев и Симон Зилот, и Юда син на Джеймс. 14 Те всички продължават с единодушно в молитва и моление, с някои жени и Мария, майката на Исус, и с братята си.

Исус заповяда на учениците Си да отидат в целия свят. Колко прекрасно е, че те не доверявайки се изцяло в тяхната собствена власт. Нито пък излизат говори празни приказки на човешкото красноречие. Вместо това, те изолиран за себе си молитва и се извършва втория Христовата заповед от чакане за обещанието на Отца. Бедствие в света е ужасно, и на народа на тези, които са мъртви в греха приличат на огромно наводнение. Горко на вярващите, които възнамеряват да проповядват на света в личната си мъдрост. Те със сигурност ще попаднат в руслото на нашето време и мивка. Не мисля, че можете да реформира някой или някой водач на Христос чрез вашата лична умение или хитрост. Млъкни и се молете, чакайки Бог да работи. Бъдете наясно, че историята на деяния на апостолите започна с молитва, а не с големи думи. Първият акт на апостолите на Христос беше да се молят и да чакат. Те добре знаеха, че способността им би довело до нищо, за всички хора бързо се заблуди. Но истинският човек, избран от Бог, човек като човек трябва да бъде, се стреми за нас. Били ли сте попита кой е единственият победител може да бъде? Неговото име е Исус Христос. Той е единственият, който спасява, погасява, и преодолява. Ние следваме Неговите стъпки и свидетелстват за триумфа му.

Учениците не се оттегли в пещера или в пустинята, нито са песимистично медитират върху мистериите на Вселената или гледат с презрение след това изпълнени с омраза свят. Те се срещнаха заедно, за да се молят. Те непрекъснато се даде на молитва и общение. Съдържанието на заседанията им е обща молитва. Те благодарят на Бога, за деяния на Исус, което те самите са имали. Те искрено се разкая за собствения си провал и се молеше своя опит и очаквания. Те разговаряха с техния небесен Отец за всичките им живот, благодари, признавайки, питам, и Го умоляващо. Молитвата е основният им бизнес, професия и усилия.

Горната стая е вероятно мястото на срещата им. Той може също да са били на мястото на Тайната вечеря, когато Исус яде Пасхата с учениците Си. Той им беше казал, че като влезе в техните стомаси хляб, така Той също се заселиха в тях, както и виното влезе в вените им, така също Кръвта Му да очисти кръвта им и ги пречиства напълно. Те трябвало да бъдат напълно обновен от Негово центрира в тях.

Кои са тези мъже, обединени с Христос в новия завет, който постоянно да присъства на заседанията в това свято място? Първо, ние признаваме, Петър, прибързано, активно рибар, който отрече от своя Господ, едва по-късно, за да получат опрощение чрез лична среща с Христос на брега на езерото Галилея. Той първо се споменава сред имената на апостолите, защото той беше възложено от своя Господ да доведе колегите си апостоли и говори за тях. В непосредствена близост до него, ние виждаме, Йоан, млад, кротък, тих и нежен ученик, който да се облегне на гърдите на Исус. Той видя славата на Господа и свидетелства от него повече от всеки друг. До него виждаме Яков, брат му, молейки се, който по едно време искаше да седи отдясно на Божия Син, в Неговото царство. Късно той става първият мъченик сред тези, които са присъствали, прославяне на Христос и в смъртта си. Джеймс е бил приятел на Андрей, голям човек, който вярва в Христос преди всички други, и който ръководи брат му Петър, незабавно да Спасител (Йоан 1: 40 - 41). Сред тези, които са се молили беше Филип, един от първите ученици, когото Исус потърси, намери и след това се нарича с една дума: "Следвай ме" (Йоан 1: 43 - 45). Той веднага погледна приятеля си "Натанаил", наричан още "Вартоломей", който седеше под смоковницата, излива сърцето си пред Бога. Христос го видя отдалеч и го нарича на постоянна молитва. Той и колегите му ученици ще видите небето отворено, и ангелите възходящ и низходящ на Сина на човека и неговите последователи.

В този кръг на първите шест ученици от Витсаида Галилейска, ние откриваме Томас седна на място, недостъпно проблеми,. Този бивш скептик е получил през пиърсинг въпроси, по-дълбоко познаване на Бога, отколкото всички други ученици, така, че покъсно се поклониха Исус викайки: "Господ мой и Бог мой!" Сред тези, които чакат за Святия Дух видите също и Матей, бирник, търговец, счетоводител, и сръчни преводач. Той послушно се отзова на призива на Христос. Късно той събра думите на Спасителя, описан Негови творби, и Го прославиха с прекрасна своето евангелие. Ние не знаем много за живота на останалите три апостолите. Подобно на останалите, те също получи мощност от Исус да изцелява болните и да изгонват бесове. Те също се радваше, че техните имена са написани на небесата, и прослави Исус с Евангелието на спасението в заобикалящата ги среда. Това ние не знаем много подробности за живота си, не е важно, Люк не искаше да се опишат всички деянията на апостолите. Желанието му било да донесе в видите работата на живия Христос, както се проявява в почтени Неговите апостоли, които са отворили сърцата си за Неговия Дух и насоки.

Колко е прекрасно да видите жени между общението на участниците в тази поредица от срещи. Те бяха тези, които стояха само до кръста, и които след това били поръчано от Господа, за да донесе добра вест на възкресението на Христос на Своите последователи на първия ден от седмицата. Те чакаха с всички останали за силата на Светия Дух да слезе, която е подготвена не само за мъжете, но също така и за жените, които по принцип са живели без разграничение.

Мария, майката на Исус, също беше в общението на онези, които са чакали за обещанието на Отца. Това е последния път, когато се споменава в Новия завет. Тя не се появи като кралица на небето, но като скромен жена на молитва и в необходимостта от силата на Светия Дух.

Лука, евангелист, също са знаели, майката на Исус лично, и я попита за сина си. Той свидетелства ясно, че Исус е братя, които се е опитал да му попречи да изпълнява работата си като Спасител, да не би цялото семейство да бъде отказано от нацията (Матей 13:55; Марк 3:21, 31-35, 6:3; Джон 7:3-8). След възкресението Си Исус се появи на брат си Джеймс (1 Коринтяни 15:7), който бе разтърсен от божествеността на Исус ", че по-късно донесоха останалите от братята му до кръга на апостолите. Те се молеха с тях и те бяха преобразувани. След това те също започнаха да се изчака за обещанието на Отца. Късно, Джеймс беше изпълнен със Святия Дух и се превърна в модел за молитва, както и един от стълбовете на ранната църква (Деяния 12:17, 15:13; Галатяни 2:9).

Този, Който е възкресил от мъртвите обединява водеща роля на Неговите последователи, верните жени, както и земния си семейство, за да се заедно в молитва църква. Те всички станахме едно сърце и една душа, стремейки се заедно в молитва. Ли, скъпа вярващ, молете се в общението на братя и сестри с всички копнеж и решимост за волята на Бога? Или искаш да се моли сам? Тази група обединени на молещи се мъже и жени е отправна точка за Деянията на апостолите и за цялата църква.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, ние Ви благодаря за Вашите апостолите не изгради своя царство от собствената си сила и мъдрост, но се моли заедно, чакащи за обещанието на Отца и силата на вашия орган. Научи ни да се молим и вярно да чакаме за Твоята сила, като представи един на друг.

'ВЪПРОС:'

  1. Кои са тези мъже и жени, които отговарят заедно за продъл молитва?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:38 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)