Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 002 (Introduction to the Book)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

1. Въведение към книгата и крайния обещание на Христос (Деяния 1:1-8)


ДЕЯНИЯ 1:1-2
1 бивша написах, о Теофиле, от всичко, което срещу започна, така да се направи и научи, 2 до деня, в който е взето Той, след като чрез Светия Дух е дал заповеди на апостолите, които Той е избрал.

Много хора са написали много книги, които, ако бъдат подредени ще стане една голяма и висока планина. Един ден те ще горят в пламъка на Божия гняв за всичките думи на мъжете са безполезни, самохвални и празни.

Но две книги Лука лекарят е написал, ще блесне в Деня на Страшния съд, по-блестящо от самото слънце. Те никога няма да отмине, но ще се издигне пред престола на Бога. Лука, евангелист, описано в Евангелието делата и думите на Христос. Той спомена Неговите дела пред Неговите думи, Христос дойде не само като учител, но и като Спасител на целия свят. Евангелист искаха да Го прослави. Той ни показа как грешници са се покаяли в присъствието на Исус, като изповядваха греховете си, за да бъде оправдано от вярата им в благодатта на Господа. Крадецът разпнат заедно с Христос е изпитал същото, когато той влезе с Исуса в блажените пространства на рая. Евангелието на Лука е книгата на голяма радост. Един ангел дойде да обявят тази радостна вест след раждането на детето в яслата. Сам Господ е станал въплъти, за да потърси и да спаси това, което е загубено. Днес ние свидетелстваме, с благодарност към Бога, че много хора са били спасени чрез Евангелието на Лука. Силата на вечните потоци на живот от своите черни букви в умовете и сърцата на вярващите.

Теофил, високопоставен официален римски, преживели прекрасния спасението на Христос. Така той възложил Лука, гръцкият му приятел и лекар, със задачата за събиране на информация за живота на Исус от Назарет, за да запише точно историята на Евангелието на спасението в Римската империя. Управител на Роман не е удовлетворен само сантиментални чувства, но исках историческите основи за неговата жива вяра. Образовани Лука пише тези две книги, обръщайки се към губернатора, за да го създаде в своя духовен живот и да го оборудва като вярващ за дейността му като важен служител в Римската империя. Той свидетелства за него, че няма надежда за затруднените нашия свят, с изключение на живия Исус Христос.

Всички страни от нашия свят ще изчезне. Всички философи са безполезни, дори ако те могат да ни произвежда с интелектуална доказателства за техните гениални умове. Христос не изграждат Неговото царство върху интелигентността на ярки мислители, нито пък Той разчита на силата на силни армии, но вместо това избра обикновените хора и неграмотни рибари, призовавайки ги да станат апостоли. Избор на смирените и безвредно също така означава отхвърлянето му на голям, силен и умен на света. Бог се противи на горделивите, а на смирените дава благодат.

Това е точно в хармония с дизайна на Светия Дух, който укрепва онези, които не са силни, и дава живот на тези, които са копнее. Христос не изпълнява Неговите творби на собствените си, но на всички времена в единство със Светия Дух, стоящи бързо във волята на Своя Отец. Бог Отец, Светия Дух и Исус Христос са в пълно единство, което надминава нашето разбиране и познания. Света Троица определя от вечността миналото, за да се изгради църквата Си в средата на този изгубен свят и да разнася небето сред мъртъв на земята. Историята на Божието спасение започва с избор на апостолите, които Христос нарича, обучена и поръчано да проповядва на мъжете. Лука, евангелист, описва движението на тези мъже, Господ е избрал, като призна силата на Божията любов жилище в тези безобидни рибари. Те са истинската ново чудо в света и единствената надежда за едно по-добро бъдеще.

, За да проправи пътя за това чудо, възкръсналият Христос не остават сред учениците Си в света, тъй като човек стареене царят ще направите, за да се разпространява Неговото царство в организирана, стратегически начин. Вместо това, Той се възнася към небето. Господ не е страх от грешки, които могат да бъдат извършени от Неговите ученици, защото знаеше, че Светият Дух ще ги обитава, като им се даде възможност да завърши своята работа. Той се възнесе на небето, свободни от тревога и страх. Той се изправи на Своя Отец, и седна отдясно на Бога, като едно с Него, царува с Него, изграждане на Неговото свято църква в един зъл свят, преодолявайки всички сили срещу Бога, и спестяване на милиони хора. Лука бе възхитен от чудото на растежа на този скрит царството Божие на земята. Той описва това развитие във втората си книга, от своя отправна точка в Ерусалим, за прекратяването му в Рим.

МОЛИТВА: O жив Господ Бог, Исус Христос, ние Ти се покланяме. Ние Ви благослови за Твоята любов и за вашата скрита слава, която работи в църквата, дори и днес. Благодаря Ти за Твоята благост, че е достигнал до нас. Помогнете ни да признае вашите действия в тази книга за действията на почетен апостола. Искаме да ви прослави много, виждайки тяхната преподавателска практика реализира в живота ни.

ВЪПРОС:

  1. Какво е съдържанието на първата книга на Люк? Какво е съдържанието и целта на втората си книга?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:33 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)