Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 003 (Introduction to the Book)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

1. Въведение към книгата и крайния обещание на Христос (Деяния 1:1-8)


ДЕЯНИЯ 1:3-5
3 За кого Той представи Себе Си жив след Своето страдат на много безпогрешни доказателства, се вижда от тях по време на четиридесет дни и говори за неща, отнасящи се до Божието царство. 4 И като се събираше с тях, Той им заповяда да не се отклоняват от Ерусалим, но да чакат за обещанието на Отца ", което" Той каза, "сте чули от мен, 5 за Йоан е кръщавал с вода, но вие ще бъдете кръстени със Светия Дух не след много дни."

Сиянието на Божието царство започва с Христовото възкресение от мъртвите. Представете си, че някой мъртъв от гроба и се появяват в продължение на четиридесет дни сред приятелите си, седи тихо с тях, яде пред тях, безшумно през стените и ще тихо, без звук на затръшна вратата! Тези събития на живия, възкръсналия Христос е изгорял съзнанието на учениците, са лично опит как Исус е бил несправедливо и срамно осъден. Те бяха видели как Той безсрамно умря на кръста, презрян и подиграван от двете управниците и хората. Те бяха видели, погребаха го в петък, сякаш смъртта и погребението му беше края на надеждите им.

В деня на Неговото възкресение започна като факла осветление на една нова ера, с входа на вечността във времето. Христовото присъствие е доказал, че Неговото царство не е от този свят, но е духовното царство, нетленна, изпълнен с радост, правда, любов, истина, смирение и самоконтрол. Посланията са пълни с описания на това райско истината в средата на омраза, нечистота, гордост, лъжа, войни и несправедливост. Повече от четиридесет дни Христос обясни на учениците Си от закона, Псалмите и Пророците мистерията с участието на прекрасни събития, написани на праведните пророци. Те са копнеели за царството на Бога и очаквала неговата блестяща светлина. Сега небесното състояние е дошъл и се е явил, Вечния Цар осезателно стои сред Неговите последователи.

Това царство на Бога започна в Ерусалим, където пророците са били убити и Син на Бога смачкани. Но Господ избра, за да установи Своето истински мир в този град на мира, и заповяда Галилеевите рибарите няма да се върна в професията на риболовния им езеро. Те трябва да останат молят в този град на престъпление, вярно чака за да се реализира обещанието на Бог в тях.

 От началото Христос бе заявил на учениците Си истинското значение на Божието обещание, което даде да се разбере, че ще признае Бога, както Той е. Той ще се провъзгласи за тях като баща, което ги прави Неговите специални защитени деца. Те не трябва да се страхуват от силен разрушител, а неизвестен съдия. Това е специално послание на Христос: Светия Бог е милостив Отец. С това откровение нашите култури са се променили, ние разбираме, че идващото царство е бащински царство, и че децата му трябва да се служи принцове и молитва съдии. Те следват примера на Исус, който умря за всички, за да ги спаси от справедливия гняв на Бога.

 Лука записват и могат да бъдат някои от последните думи от устата на Исус: "Вие сте чул обещанието на Отца от мен" Това изявление означава обобщение на всички учения на Сина на Бог, който е, че Велики не ни приема, ни изпълва с Неговата същност, и ни кара да Неговите деца. Това беше точно целта на смъртта на Исус на кръста. Той ни прости греховете ни и да ни освети, че можем да намерим входа към Бога и любовта на Отца. Името му е да се освети чрез нашето поведение.

Преди това Йоан Кръстител е бил наясно с настъпващата промяна, която ще разтърся небето и земята. Предшественик на Христос, който живееше в пустинята, също са знаели, че Царството Божие няма да дойде веднага да злите хора и егоистични мъже, толкова дълго, колкото каменните сърца и не бяха подготвени за отхвърляне на умовете. Той кръстени на покаялия се в река Йордан, като знак на заслужили смъртта си. Покачването им от водата символизира появата им като ново творение. Джон преподава и призна открито, че неговото кръщение в действителност не се променят мъжете. Потапяне във вода посочи, че никой не би могло да реформира себе си или транс-форма други. Никой не можеше да се пречисти, защото всички сме злонамерени, плътски, и нечестивите.

На пророка в пустинята посочи Божия Агнец, който ще кръсти покаялите се със Святия Дух. Той е роден от Духа на Бога, и продължи безгрешен. Той даде Себе Си на Бога в Неговия Дух, без недостатък, и съгласува всички верни на баща си, за да можем да имаме част от този вид, благословен Дух. Били ли сте признава, скъпи вярващ, обещанието на Отца? Този Дух е твърдо решен да се вселява във вас. Когато това се случи Самия Христос ще бъдат центрирани в сърцето си, и тялото ви ще се превърне в храм на живия Бог. Готови ли сте да получавате Бога днес?

себе си и да се подготвят за обещанието на Бог, точно както Самия Христос винаги е бил скромен. Той не казва: "Аз ви кръщавам с Святия Дух", както и Кръстител отнасящи се до него, но напусна този славата на Своя Отец, и учи, че Светия Дух е решен да дойдат при нас. Отца и Сина ни предлагат на Светия Дух в пълно единство, за този Дух от Отца и Сина е Божествената Любов. Ли сте, скъпи братко, реализирани волята на Бог? И да се подготвя с молитва да Го приемат, както Самия Христос заповядал на Своите апостоли да чакаме и да се молим?

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, Вие сте на Светия. Ви кръсти повторно в единство с Отца и Светия Дух, така че вече не можем да се страхуват от великия Бог и Неговата присъда, но го обичам като нашата истинска Отец Му се покоряват с радост, да прогласяват Неговото име, и бъде подновено в нашата същност. Благодарим Ви, че сте ни позволи да обявят тази уникална изявление: Амин "Нашият Отец в небесата, да се свети Вашият бащински Име".

Въпрос:

  1. Какво е обещанието на Отца?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:34 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)