Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 043 (The Beatitudes)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

a) Блаженствата (Матей 5:1-12)


МАТЕЙ 5:4
4 Блажени са онези, които скърбят, защото те ще се утешат.

Вторият пръстен на камбаната на Божията любов се отнася до онези, които скърбят. Христос казва на състрадание към тях, "Не плачи, за нова ера е започнала. Аз победих чрез жертвената смърт всички причини за страдание и скръб. Божият Дух ще дойде върху вас и ще ви утеши. Светият Дух е мир и надежда "(Ефесяни 1:14). Скръб на сърцето си, без значение колко е голяма, е победен от радост и утеха на небето. Христос дава известна надежда да скърбят нашия свят, радвайте се, благодаря и да се радваме на Неговото велико спасение. Нашите песни и химни на благодарност и хвала ще преодолее най-дълбоката скръб. Изчакайте близо до идването на Господа, тогава Той ще изпълни нашата славна надежда. Бог ще обърше всяка сълза от очите ни (Откровение 7:17, 21:04, Исая 25:8).

Щастието на небето се състои в перфектно и вечно утеши. Радост на нашия Господ е "пълнота на радост и удоволствия за века" (Псалм 16:11). Тя ще бъде двойно сладки на тези, които са подготвени за него от "скръб." Раят наистина ще бъде рай за тези, които страдат на земята. Това ще бъде реколтата от радост, завръщането на "семена време на сълзи" (Псалм 126:5-6); планина от радост, към която нашия път минава през долина на сълзи (Псалм 30:5).

Матей 5:5
5 Блажени кротките, защото те ще наследят земята.

Кротките почива в мир. Те се предадат и да представи себе си на Бога, Неговото слово и да жезъла си, те следват Неговите посоки и в съответствие със Своите проекти. Те са нежни към мъжете и носи провокация, без да е нажежена от това. Те са или мълчи, или да се върнат мека отговор и които могат да покажат недоволството си, когато има повод за това, без да се прибягва до всяко непристойно поведение. Те могат да бъдат готино, когато другите са горещи и тяхното търпение да владение на собствените си души, когато те едва ли могат да водят притежание на нещо друго. Те са кротки, които са рядко и трудно провокира, но лесно и бързо утихна. Те биха предпочели да прости двадесет наранявания от отмъщение едно, като върховенството на собствените си настроение.

Тези кротки от тях са наистина благословени, дори и в този свят. Те са щастливи, защото те следват Исус, който казва: "Научете се от Мене, защото съм кротък и смирен по сърце" (Матей 11:29). Те имитират Христос, Който е Господ на гнева Си, и в които яростта не е. Те са благословени и щастливи, защото те са най-удобни, необезпокоявано наслаждаване на своя Господ. Те са подходящи за всяка връзка, всяко състояние и всяка компания - да живеят и годни да умре.

Но мощни, лидери, богата и горда ще заплачат, когато Христос дойде отново. Те ще станат отчаян, защото те не признават основните принципи на Божия закон и да го счупи. Те ще бъдат подложени на тежко наказание и загуба. Кротък Христос ще наследят земята заедно с всички онези, които Го приеха и промени своя характер от насилие в кротост.

ВЪПРОС:

  1. Защо ще кротък и не мощен наследят земята?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:31 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)