Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 042 (The Beatitudes)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

a) Блаженствата (Матей 5:1-12)


МАТЕЙ 5:3
3 "Блажени са бедните духом, защото тяхно е Царството Небесно.

Христос започва Своята проповед с блаженство, защото Той дойде на света, за да се спаси и ни благослови. Той дойде не само да осигури някои от Неговите благословии за нас, но да излее всичките Му благословения върху нас (Ефесяни 1:3). Той прави го "като един, който има власт", като един, който може да заповяда да дойде благословение и да даде вечен живот. Той предлага Неговото благословение отново и отново, както беше обещал на покаялия се. Той призовава тях "благословен и щастлив" и ги прави така, за онези, които Той благославя, са благословени наистина.

В Стария завет, завърши с "проклятие" (Малахия 4:6 [3:24]), законът на Новия Завет започва с блаженство и "благословия". Ние сме призовани да наследят Неговото благословение.

Христос ни уверява, първо, че никой не може да влезе в небесното царство, освен чрез Светия Дух. Исус ни дава Святия Дух, който разкрива нашите грехове и нашите погрешни намерения. Той нарушава нашата гордост, че можем да се поклонят и да признаем, че ние, бедните и нещастни, са виновни и загиването преди Божията святост и се появяват нечисти по отношение на Неговата чистота и доброта на Негово величество. Ние признаваме егоизма ни в светлината на Неговата любов и ни лъже преди светлината на Неговата истина. Блажени вас, ако е от Божия Дух е открил греховете си, ви доведе верен покаяние и сушени на вашата духовна слепота. Тогава вратата на небето е широко отворена за вас само за разкаялия се грешник може да дойде при Бога. Покаялия се грешник, който идва на Господа не само влезе в небесното царство, но и да я притежава, тъй като наследството му вечно, тъй като му е завинаги.

Забележително е, че Исус избра учениците си само от последователите на Йоан Кръстител. Те са изповядвали греховете си и били кръщавани в река Йордан. Само разбити, покаяли се тези, които могат да влязат в Божието царство. Първото блаженство е неизбежна стъпка към богатството на всички останали блаженство.

ВЪПРОС:

  1. Защо "бедните от духа" влиза в небесното царство?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:30 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)