Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 044 (The Beatitudes)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

a) Блаженствата (Матей 5:1-12)


МАТЕЙ 5:6
6 Блажени са тези, които глад и жажда след праведен-ност, те ще се наситят.

Четвъртото позвъняване на звънеца на Божията любов вдъхновява с Надяваме се, че тези, които гладуват за правдата, онези, които са се събудили от съня си в грехове. Всеки желае да върши добро и копнее за успеха на човечеството, но никой не може да го направи по собствено желание, защото ние сме роби на греха. И все пак, Христос е оправдано всички грешници чрез Своята жертвена смърт. Който копнее за правда и святост могат да намерят в Христос пълнотата на божествената правда, подготвени за него и получава силата да живеят до истинската любов. Хайде на Исус, че Той може да очисти сърцето си и поднови за увереност в Бога. Тогава няма да се изгради своя радост от вашите лични способности, но само при Божията благодат, тъй като твоята вяра те спаси, а радостта на Христос живее във вас.

Праведността е обобщение на всички духовни благословения (Псалм 24:5). Тези благословии, които трябва да гладуват и жадуват. Ние сме насърчени да ги желаят, като този, който е гладен и жаден желания храни и напитки, и няма да се задоволи с нищо друго. Нашите желания за духовни благословения трябва да бъде сериозно и непрестанна. Божията правда е готов за вас. Ако вярвате в Христа, ще бъдат изпълнени завинаги, за Божията правда е на разположение на всички, които се покаят и да приемат с благодарност.

МОЛИТВА: О, Свят Господ, ние Обичаме ви и ви хвали, се смили над нас в идването на любимия Христос. Моля те, прости ни гордост, песимизъм и насилие. Пречистват ни с кръвта на Исус и да ни освети чрез силата на Твоя Свят Дух да живеят чисти живот. Дайте ни известна надежда, че заедно с всички верни, ние може да влезе в радостта на Вашето присъствие във вечното царство.

ВЪПРОС:

  1. Как Христос утоляват жаждата ни за правда?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:33 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)