Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 017 (Jesus' birth)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

2. Създаване и именуване на Исус (Матей 1:18-25)


МАТЕЙ 1:22-23
22 А всичко това се е случило, че за да се сбъдне реченото от Господа чрез пророка, казвайки: 23 "Ето, девицата ще зачне и ще роди син. Те ще му нарекат името Емануил ", което се тълкува," Бог с нас ".

Ангелът потвърди пред Йосиф, че това, което се заражда през Мария е от Светия Дух. Той също така ръководи Джоузеф към Стария завет пророчеството, че Господ говори преди 700 години чрез пророк Исая (Исая 7:14, 9:6). Бог искаше Йосиф да се разбере, че това чудо не е станало случайно, но беше отдавна, тъй като същността на спасението си, и на срещата на върха на историята на еврейския народ.

"Обещания" беше Син, роден от девица. Неговото име, Им Мануел (на иврит), означава "Бог с нас". Чрез него Бог идва да живее между хората му. От време грехът влезе в света, Създателят се отдели от неговите създания, защото той е много възвишено и свято. С оглед на неговата слава и святост, той трябва да осъди греха, за Бога, в природата му, е враг на греха и грешник не може да живее в негово присъствие. Той ще накаже всеки, който не е готов да се покае и да се отвърнат от неговите зли дела.

Името "Емануил" се издига по-високо от нашето разбиране. Въплътен Бог сред нас, примиряваше света със себе си, ще донесе мир и да ни взимат завет и общение със себе си. Преди идването на Христос, еврейският народ има Бог с тях по видове и сенки, но никога толкова, колкото и когато "Словото стана плът". Бог обитава сред своя народ в обещаната му Емануил, Исус, вместо символичното си жилище между херувимите.

Какво благословена действията, предприети от Бога да донесе мир и кореспонденцията между Бога и човека. Две природи са обединени в лицето на този посредник, който е годен да стане съдия ", за да положи ръката си върху нас и двете" (Йов 9:33), тъй като той участва както на божественото и човешкото натури. В тази връзка, ние може да видите най-дълбоката тайнственост и най-богатият милост. В светлината на сътворението ние виждаме Бог като всемогъщ Бог далеч над нас, в светлината на закона, ние го виждаме като съди Бог производство на страх в нас, но в светлината на Евангелието, ние го виждаме като любящ "Емануил", Бог е с нас, разходки сред нас в нашата природа, много близо и много лично. Тук Изкупителя "похвали любовта си".

Онзи, който не се покае е измамник. Той се заблуждава и мами другите, особено когато приятелите му го поздравяват, "Бог бъде с вас." Те трябва по-скоро да се каже, "Бог е срещу вас", за Божия гняв се открива против всяко нечестие и неправда.

От раждането на Христос ние научаваме, че Божията святост става обединени с неговата любов и милост. На детето на ясла се ражда чисто и без място, за да ни примири с святия Бог, несправедливостта на хората и с гнева на съдебно решение, че ние заслужаваме, побеждавайки за всички времена бариера, която ни отделя от Бога. Обосновани и милостив Христос е свързващото звено между Бога и нас.

Никоя религия и няма хора имат право да се каже, "Бог е с нас" с изключение на онези, които приемат Христос. В лицето на Христос, Бог дойде и работи. Който разцепва при него се получават Светия Дух, който води всички вярващи към чистота, истинност, и услуги. Никой не може да каже, "Бог е с нас", освен оня, който ходи непорочно, в духа си, и преживява обитаването на лицето на Бога.

Който иска, след като Бог става чудеха на просто съобщение, съдържащо се в лицето на Исус, "Бог с нас". Поддържане на молитви, закони, светите дни и песни на ритуали не ви донесе близо до Бога, освен ако не сте пребъдване в Посредникът, който Бог е изпратил. Ние не заслужават неговото идване при нас, все още е девствена като син, наричайки го нарече Емануил, е Божия план от много отдавна.

МОЛИТВА: Аз обожавам, Светия Бог, защото вие сте любов. Моля, не ме презират, нито да ме унищожи, но смили се за мене. Ти дойде смирено да ми в една стабилна, греха си, и ме очисти от всяка неправда. Благодаря ви, че ви обещах никога да не ме напуска или да ме изоставяй.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на "Емануил"? И защо Христос е достоен за това име?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 09:55 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)