Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 016 (Jesus' birth)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

2. Създаване и именуване на Исус (Матей 1:18-25)


МАТЕЙ 1:21
21 Тя ще роди син. Вие ще го наречеш Исус, защото той е този който ще спаси народа Си от греховете им."

Ангелът обявена за Йосиф, че Мария ще роди син, не дъщеря, и че Джозеф имали привилегията да му даде име, което е вечно предназначени от Бога. Това беше ясна заповед от Бога и се извършва във вярата от Джоузеф. Джоузеф доверие, това божествено име ще се реализират по своята значимост.

Името на Исус означава "Господ спасява", "Господ доставя" Той не е просто име, за да му се обадя, това е послание за истината на неговата личност. Той е не само цар на хората, но той е Бог. Царят може да спаси хората от човешки врагове, но само Господ ги от греховете им (Псалм 51:14). Вечен не е ядосан съдия, който иска да ни унищожи, но той се опитва да спаси погиналите чрез сина си, Господ Исус. Той е дошъл на грешниците, и живя между нас и пита, че се приближаваме към него. Божията любов към грешниците се появява името "Исус", всички небесни цели са съсредоточени в това прекрасно име. Въпреки това, не всички не изпитва освобождение и Божията помощ. Само неговите хора се случва. Нация не се счита за "Божия народ." Всеки човек има привилегията за принадлежност към Бога, като се покае за греховете си и да се доверим на Исус, Спасителят. Който вярва в Исус се обосновава. Вие се присъединят към Божия народ веднага, когато се отвърнем от греха и се обърнат към Исус. Няма нищо, на небето или на земята, по-приятно от името на Исус, което потвърждава, че Бог, в лицето, се грижи за вас и ви помага.

Каква помощ Исус предложи на своите хора? Спасение от греха! Който признава и се изповяда греховете си и се покае за всичките си нечисти дела се предоставя голямо чудо на Исус - Божият Агнец, който отнема греховете на света. Той е Всемогъщият и седи в слава с Отца Си. В своята вечност, той има силата да ни изкупи и да излея от Духа Си на онези, които вярват, което ги прави ново създание, годни за царството му. Исус е единственият Избавител и Спасител. Няма надежда за мъжете, но в него. Той може да прости беззаконията си и той е в състояние да ви спести до крайния предел. Отворете сърцето си за добротата му и да му благодаря и да го хвалят за Неговата благодат към вас.

Нищо не е в състояние да предотврати Исус, Синът на Бога, от обратното изкупуване на тези, които вярват в него и злите духове не са в състояние да приемат вярващите от силна ръка. Исус довежда вярващите заедно като овце в пъти. Ние свидетелстваме за истината на пророчеството на ангела, че Бог е спасил много хора от греховете си чрез сина си през последните две хиляди години, и броят им продължава да расте. И все пак, те изкупи; сте били спасени от греховете си? Ли сърцето си почивка в покаяние, завладяващо да приемат спасението си и вярват в него? Ли радостта на изкуплението изпълни сърцето си и да промените мнението си и отношението? След това отидете и да се обадя на вашите братя и сестри, както и всички ваши познати да участват в спасението на Исус, той е готов да спаси всеки, който вярва в Него.

МОЛИТВА: Аз обожавам моя Спасител, Господ Исус, защото са родени, за да ме спаси. Не сте ме презират, но ме обича и изтри напълно моите грешки. Моля да ме научи да вярвам в силата си и присъствието си с мен, че мога да бъда свободен от неправда и осветих за благословен вашето име. Моля, изготвя мои приятели и врагове към спасението си, че те може да не погине, но да има вечен живот.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на думата "Исус"?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 09:53 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)