Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 018 (Jesus' birth)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

2. Създаване и именуване на Исус (Матей 1:18-25)


МАТЕЙ 1:24-25
24 Йосиф стана от сън, и като ангел от Господа му заповяда, и взе жена си за себе си; 25 и не я познавам някого сексуално, докато тя роди първородния си син. Той го назовава Исус.

Джоузеф е вярвал, че думите на ангела и без забавяне, любимата му булка, избягване на съмнения от ума си и разчита на божествено видение. С тази стъпка на вяра, той става достойно се вписва в серия от най-добрите герои на вярата.

Йосиф се подчини на командата на ангела, въпреки че беше напротив бившия си решение и намерението. Той взе жена си, без спор, покорен на небесното видение. Това не е норма да получат извънредни посоки като тези, но Бог все още прави известно негово ръководство чрез Светия Дух. Чрез молитва и Светият негов Wорд, с нотки на провидението, дебати на съвестта и чрез съвети за благочестиви последователи на Исус. Във всяка от тях се прилагат общите правила на писаното слово винаги трябва да се прилагат. Във всички етапи на нашия живот, особено големите кръстопът като този на Йосиф, ние трябва да вземем посока от Бога.

Мария не говори за Божествен и нейната странна ситуация. Тя се е молела и повярваха и доверен Бог, който е отговорен за нея. Господ слушаше стонове от нея доверие и предложи славно отговор на борбата на сърцето си. Джоузеф я прие с пълно зачитане и я държат девица, докато тя роди Син на Бога, силно предимство на една.

Матей пише накратко как се е родил Исус. Обществеността не счита, че най-великото събитие в човешката история маловажно, въпреки че това се е случило, без шум и без пропаганда. Той е роден в стабилна. Всички сили и качества на Бог са били скрити в този велик събитие очакват един. Множество на ангелите се радваше, защото Създателя и създанията бяха обединени. Всички дяволи Скърца зъбите си в него, защото триумфиращ бе дошъл да вземе користи от своите нокти и да ги осъдят.

Иосиф, като видя раждането на първородния син на изпълнението на обещанието на ангела, и той се обадил на новороденото, "Исус". Той е послушен посока на Бога, в противоречие с митниците, следвани от семейството си.

С раждането на Исус, започва нова ера. От тогава светът не потъне под кошмар на закона, неизбежното решение и на Божия гняв. Възрастта на благодатта започна, и Бог дойде с мъжете, за да ги спаси и да ги освети, освен от произведенията на закона и стремежът на човека. Получихме изобилие от Божията благодат. Знаете ли, че след влизането на Исус, всички устава на световните религии, включително техните условия, ритуали, разпоредби и закони са нищожни, защото Бог е изпратил помощ на мъжете свободно?

МОЛИТВА: Аз ви славят и хвалят Отца, Сина и Светия Дух, един Бог, за по-голямата обратно изкупуване, които сте направили. Аз обожавам и сина си в духа на вашата любов. Аз се радвам, защото дойде при мен в моята нечистота. Моля, отворете очите на хората в обкръжението ми, че те могат да видят ваша милост, доброта, състрадание и присъствието си в нашия Господ, лицето на Исус Христос.

ВЪПРОС:

  1. Как Йосиф, бащата на Исус от приемането, се превърне в един от героите на вярата?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 09:56 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)