Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 015 (Jesus' birth)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

2. Създаване и именуване на Исус (Матей 1:18-25)


МАТЕЙ 1:19-20
19 Йосиф, мъжа си, понеже беше праведен и не желаеше да я направи публично пример, предназначени да я напусне тайно. 20 Но, когато мислеше за тези неща, ето, ангел от Господа му се яви в съня, казвайки: "Йосиф, син на Давид, че не се страхува да вземе за себе си Мария, жена си, за това, което е зачнатото в нея е от Светия Дух.

Йосиф беше богобоязлив дърводелец, които желаеха да създадат семейство. Той се възхищавал на красивата благочестиво Дева Мария, и е получил съгласието на семейството си да се ожени за нея, като по този начин двете семейства се свързани чрез годеж.

Йосиф беше праведен, а Мария е била благословена добродетелна жена. Това е призив към всички вярващи "да не се впрягайте заедно с невярващите". Тези, които са духовни, трябва да изберете да се ожени за тези, които са толкова, за да може Бог да го освети връзката им и да ги благослови в него.

Ние също може да се научи, че е добре за нас да влиза в женен състояние с обсъждане, а не набързо - предговор брак с ангажимент. По-добре е да отнеме време, за да помисли, преди брак, отколкото да се намери време да се покаят след това.

Изведнъж, Джоузеф възприема Мария, годеницата си жена, за да бъде с детето, преди да дойдат заедно. Той я наблюдаваше внимателно, и когато той се е убедил, че тя е била бременна, борба избухна в гърдите му между гняв и любов. Той стана жертва на горчиви съмнения. И когато бременността си стана разкрити, Йосиф започва да мисли за своите законни задължения към нея. Благочестив евреин не се ожени за "блудница". Той трябваше да я изложи срам в обществото, които по това време на Римската империя, ще донесе презрение, но не смърт, или да я удостоверение за развод в частна, за да се даде възможност тя да се омъжи за мъжа, когото обича.

Никога не е било дъщеря на Ева, така достойно като Дева Мария, и все още в опасност от падане под вменяването на един от най-лошите престъпления; но ние не откриете, че тя се измъчваше за това, но, осъзнаване на собствената си невинност, тя остана в мир и ангажира нейната кауза да го ", че съди справедливо".

Тези, които се грижат да се поддържа чиста съвест може бодро се доверим на Бога с воденето на добрите си имена и имат основание да се надяваме, че той ще се изясни не само тяхната цялост, но също така и тяхната чест.

Джоузеф наистина обича Мария, и е готова да се отдели от нея насаме, за да се вината да падне не върху него, върху нея. Това отразява неговата честност и коректност. Ние може да си представите колко много се смути и разочарован, той е да се намери, той е надежден и ценен може да дойде под подозрение за такова отвратително престъпление. "Дали това е Мери?", Той започва да мисли. "Как можем да бъдем измамени от тези, които смятаме, че най-доброто от? Как можем да бъдем разочаровани от това, което ние очакваме най-много от "Той се страхува да вярваме толкова лошо нещо от този, когото той смята, че е толкова добра жена и още по въпроса, тъй като тя е твърде лошо, за да бъдат освободени, също е твърде ясно да се отрече. Яростна борба бушува в сърцето на Йосиф. От една страна той се бори горчива завист, която е толкова остра като преизподнята, и от друга страна, той се бори дълбока привързаност, което е имал за Мария! Той избягва да действа на някоя от крайностите. Той не е готов да я направи публично пример, въпреки че според закона, той би могъл да направи така: "Ако млада жена, която е девствена е сгодена за съпруг, и един мъж я намира в града и легне с нея , тогава ще им донесе и двамата пред портата на оня град, и вие ще ги убие до смърт с камъни "(Второзаконие 22:23-24). Но той не е готов да вземе предимство на закона и да я накаже, за познаване на вината си е бил несигурен. Колко различен е дух, който Джоузеф показва от това на Юда, който в подобни случаи набързо прие тежко решение "я Изведи и оставете я да се изгори!" (Битие 38:24). Колко хубаво е да се мисли върху нещата, както Иосиф тук! Имало ли е по-близо до Нова празнуване в нашите порицания и съдбите, щеше да има повече милост и умереност в тях.

Довеждането на наказание се изразява в Евангелието като "публичен пример", което показва, целта наказание - даване на предупреждение за другите.

Това може да ни научи как да се карат грешници, без думи. "Думите на мъдрите са изслушвани в тихо" (Еклисиаст 9:17). Християнска любов и християнски предпазливост ще скрие много грехове.

Йосиф не презира Мария, но помоли за нея се знае, че никой не може да си я помогне, но самия Бог. Когато Йосиф беше на загуба, Бог изпрати ангел до него, че му се обадил от името на благородната "Сине Давидов." Ангелът го сложим в ума на царската му отношение и потегли всеки страх, че той може да не се страхуват от Бога , нито на хората, нито на законите, тъй като той и Мария са невинни.

Ангелът потвърди на Йосиф, че Мария е била законна съпруга си според законите на годеж. След тази прокламация, ангелът не се обади Мария "Богородица", а поясни той на Йосиф, че плодът в утробата на Светия Дух, според Божията свята воля. Бог не искаше дете, Исус да се роди на една жена, заподозрени от собствения си съпруг, че е блудница. Ангелът призова Йосиф да вземе Мария и я прегърне, докато съпругата му и осигуряват защита на законен семейство. Господ протегна ръка на вид и благослови Йосиф и Мария.

Появата на ангела в съня на Йосиф Йосиф да повярвам, че Бог, противоречи на законите на природата, раждането на дете в Мери и, че детето ще бъде истински мъж, както и на истинския Бог.

Бог говори и дава инструкция за онези, които той е подготвен за добри дела; и той е подготвил добри дела, за всичко, което му принадлежи. Ако не чувате Бог, причината е, че не принадлежат към него (Йоан 8:47).

Ние също така да прочетете историята на Мария и на зачеването на Христос в Корана. Ние намираме много необичайно изявление: "и вдъхна в протегна на нашия дух", който става ясно, че Христос е син, който не е роден на човешко същество, нито е резултат от сексуална връзка, но е от Божия Дух.

МОЛИТВА: Аз обожавам ти, Господи, Небесния Отец, защото вие не ме отхвърлят, но дойде при мен и на моя грях върху тялото на сина си. Прослави за достигане на земята. Да ви похваля за присъствието си с мен и аз се радвам на раждането на сина си, който е на Светия Дух, чрез Дева Мария. Хайде, Духът на Отца, и живее в мен, че може да се съживи и да живеят във вечния живот. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Защо Йосиф ангел за да прегърне Мери?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 09:52 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)