Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 014 (Jesus' birth)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese? -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

2. Създаване и именуване на Исус (Матей 1:18-25)


МАТЕЙ 1:18
18 А рождението на Исус Христос е така, защото след майка му, Мери, е сгодена за Йосиф, преди да бяха се съединили тя се намери бременна от Светия Дух.

От младостта си, Мария - Пречистата Дева, държат на Божието слово от сърце. Нейният хвали показват богати познания на Стария Завет и пророците. Святият Дух я вдъхнови с красива свидетелство за славата, мъдростта и прекрасните произведения на Бог. Мария, като по-голямата част от момичетата, може да се очаква брак да изпълни желанието на сърцето си, така че тя е удовлетворена с нея бракосъчетание на дърводелец. Бракосъчетание беше счетено сред хората на Стария Завет като законен ангажимент, така че Йосиф е наречен "мъжа си" (ст. 19) и тя се нарича "жена му" (ст. 20).

Христос е бил роден от девица, а на годеницата девица:

- Да брак освети и да го препоръча като "почетен сред всички" (Евр. 13:4), които не дават внимание на доктрини на демони - "забранява да се ожени" (1 Тимотей 4:3).
- За да запазите кредит на Въведение Богородично. Е годен, че нейната концепция следва да бъдат защитени от бракосъчетание на Йосиф, и така да бъде оправдано от съмнение и подозрение в очите на света.
- Това Въведение Богородично може да се наложи човек да бъде на младостта си, другар на самотата и пътувания, партньор в грижите си, и половинка помощ за нея.

Изведнъж, тя е получила съобщение от ангел Гавриил, че самият Бог я избра да роди от Светия Дух син. Тази новина дълбоко развълнуван чиста девица, но тя смята, смирено и покорно на Божието слово. Бременността не е акт на плътта, за Святия Дух е свято в себе си. Всяко твърдение, че Бог е Мария, жена си и има дете от нея е богохулство, че няма да бъде простено. Няма съмнение, че съвременната биология не е против идеята, че едно дете може да се роди от девица без земен баща. Това е известно като клониране на хора. Но всеки, който е новороден от Святия Дух, признава тази тайна и приема истината за Исус по пътя на благословената Дева Мария.

Мария възвеличи Бога за Неговото славно план. Но в същото време тази ситуация е малко по-сложен на нея. Тя не можеше да се очаква, Йосиф да приеме историята си, така че тя замълча и се довери на Бог да бъде неин свидетел. Тя страдала и се молеше, знаейки, че тя ще се третира като блудница и може да бъде убит с камъни до смърт, според Моисеевия закон. Но вярата в Бог като Спасител, тя му вярва и от вярата си, тя направи възможно това, което е невъзможно, че Божият Син ще бъде въплътен чрез тялото си. Заради голямата си вяра, тя се прославя от всички възрасти на земята. Вяра на Мария я подготви да бъде последната брънка от веригата на героите на вярата в родословието на Исус. Можем да се учим от нея.

МОЛИТВА: Аз ви се покланят вечния Бог, защото ти дойде на Дева Мария чрез Светия Дух и роди своя Син Исус чрез нея. Не мога да логично да се разбере това чудо, но аз ви се покланят с похвала и благодарност, защото раждат за мен духовно да ми даде възможност да разберете кои сте и кой е вашият Сина и Светия Дух, и каква е вашата голяма работа.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на Мария, като се намери с дете на Светия Дух?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 09:51 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)