Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 064 (The Sanctification of your Life)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo? -- Indonesian -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali? -- Spanish? -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 3 - Божията правда е изявена в живота на последователите на Христос (Римляни 12: 1 - 15:13)

1. Освещаването на живота ни се постига чрез пълното ни предаване на Бога (Римляни 12: 1)


РИМЛЯНИ 12:2
2 И недейте се съобразява с този век, но се преобразявайте чрез обновяването на ума си, за да познаете от опит какво е Божията воля - това, което е добро, благоугодно на Него и съвършено.

Павел не очакваше членовете на църквата в Рим да предадат духа и истината на Светата Троица; Следователно, той ги призова на духовна война срещу всички видове изкушения на греха.

Тази духовна борба не води до придобиването на спасение, защото Христос те е спасил, но твоя Господ иска правдата му да се прояви в теб чрез освещението в живота ти.

Павел представя конструктивни начини за освещение на живота ти:

а) От сега нататък да не живеш с безразличие, както хората които не познават Христос или да търсиш слава, богатство, секс и забавление, но да практикуваш святото поведение на Исус и начина на живот на апостолите в своите мисли и дела.
б) Спазвайки тези принсипи, Господ обновява ума ти. Целта в живота ни не бива да е забавление и лукс, но трябва приемаме Божиите мисли, така че духът на благодатта да освети сърцата и волята ни.
в) Трябва да разпознаем Божията воля и да разберем какво Бог иска от нас, за да действаме според неговите цели и да отхвърляме онова, което той отхвърля. За да придобием тази духовна зрялост, ние трябва да четем Святата Библия многократно и да търсим насока и просветление от нашия небесен Баща, за да го радваме.
г) Павел просто каза: Правете добро. Не само говорете за доброто, но го вършета, давайки времето и парите си. Научете от Бога кое е добро и кое е зло и ги разпознавайте в живота си. Придобийте мъдрост от Библията и Светият Дух ще ви научи на всичко, което е угодно на Бога.
д) Търсете духовното съвършенство в живота си. Този принцип не означава, че вие сте в състояние да се усъвършенствате от самосебе си. Ето защо, помолете Исус да запълни вашата недостатъчност, така че всичко, което правите за него да бъде съвършено и истинно. Това може да се изпълни във вас като дар на единството на Светия Дух ако го помолите за това.
е) Ако живеете по този начин, вие ще живеете с Бога и тогава Божествения Дух ще работи във вашата слабост и вие ще станете един щастлив човек, благодарен на Бога за жертвата на Голгота.

МОЛИТВА: O небесен Отче, прости ни, ако сме егоисти, обичащи себе си повече от Бог. Промени нашите намерения, за да живеем в истинско духовно служение; разпознавайки, че Исус ни е простил всички грехове на кръста и твоят Свят Дух е сила в нашия живот. Помогни ни, Господи, да ти се посветим завинаги.

ВЪПРОС:

  1. Какви са стъпките за свят живот за последователите на Исус?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 04, 2015, at 02:51 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)