Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 063 (The Sanctification of your Life)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hebrew -- Hindi -- Indonesian -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Spanish? -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 3 - Божията правда е изявена в живота на последователите на Христос (Римляни 12: 1 - 15:13)

1. Освещаването на живота ни се постига чрез пълното ни предаване на Бога (Римляни 12: 1)


РИМЛЯНИ 12:1
1 И така, моля ви, братя, поради Божиите милости да представите телата си в жертва жива, свята, благоугодна на Бога, като ваше духовно служение.

Хората от стария завет изразяваха благодарността си относно Божията добрина чрез различни приноси в храма. Те принасяха, представяйки себе си, жертвено животно за всеки знаен за тях грях и по този начин опрощаваха греховете си пред Бога. След разрушаването на храма в Ерусалим, Павел препоръчва вярващите в Христос да не принасят жертви на Бога, а вместо това да принесат себе си и телата си като се посветят напълно на техния Господ Исус Христос. Такова посвещение би показало, че те вече не принадлежат на себе си, а единствено на Бога.

Тази тема води до един въпрос, който е от значение за всеки християнин: "Все още ли принадлежите на себе си или сте се предали напълно на Бог откликвайки на спасението в Христос?"

Това посвещение не означава, че християните трябва да се умъртвяват, но да не бъдат мързеливи повече, а да започнат да служат на Бога с всичко, което имат. Тази жертва съще включва и духовната борба против всички изкушения в телата ни, защото плътта силно желае противното на Духа, а Духът противното на плътта (Галатяни 5:17). Павел се отнася към себе си, обяснявайки този стих: "Съразпнах се с Христа; тя вече не аз живея, а Христос живее в мен "(Галатяни 2: 19-20).

Апостол Павел се свързва напълно и завинаги с Христос до момента, в който счита себе си мъртъв и единствено жив чрез живота на Христос, даден му чрез святия Дух. В същия този смисъл, апостолът те приканва да предадеш живота си на Бога и на Неговия Син, за да станеш праведен. Христос ще ви пречисти чрез Неговата кръв и чрез присъствието на Святия Дух, за да станете свята жертва угодна на Бога. Тези два дара, кръвта на Христос и присъствието на Святия Дух във вас, са вечния живот, който ви е даден. Така че, върнете се към Небесния Отец и към неговата безгранична милост, за да може да ви изпълни отново с неговата свята сила.

Апостол Павел се отнася до пълното посвещение на християните като: "ваше духовно служение" (Римляни 12: 1). Вашето радостно пеене е от съществено значение в службата ви към Бога и вашите молитви и молби имат голяма власт, но Господ също така очаква окончателно ви решение да му се посветите изцяло и завинаги. Това е евангелското посвещение, което се случва само веднъж. Новият завет идва в живота ти и вечният живот в себе си.

МОЛИТВА: O небесен Отче, покланяме ти се и се радваме, защото чрез изкуплението на Христос ти стана нашия милостив Баща. Помогни ни да не останем егоисти и стиснати, но да отдадем нашето време, възможности и себе си на твоя Син и да отхвърлим греха и нечистотата. Вложи любовта си в нас, за да живеем изобилната ти добрина.

ВЪПРОС:

  1. Посветили ли сте себе си напълно на Исус, вашият Спасител, или все още живеете за себе си?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 04, 2015, at 02:43 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)