Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 047 (The Truth of Christ Guarantees our Fellowship with God)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Spanish -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - ПРАВЕДНОСТТА НА БОГ ОСЪЖДА ВСИЧКИ ГРЕШНИЦИ И ОПРАВДАВА И ОСВЕЩАВА ВСИЧКИ ВЯРВАЩИ В ХРИСТОС (РИМЛЯНИ 1:18-8:39)
Д. ВЯРАТА НИ ПРОДЪЛЖАВА ЗАВИНАГИ (РИМЛЯНИ 8:28-39)

2. Истината на Христос ни осигурява общение с Бог въпреки нашите неприятности (Римляни 8:31-39)


РИМЛЯНИ 8:31-32
31 И така, какво да кажем за това? Ако Бог е откъм нас, кой ще бъде против нас? 32 Онзи, Който не пожали Своя Син, но Го предаде за всички ни, как няма да ни подари заедно с Него и всичко?

След като Павел изясни Божиите мисли за нашето спасение и предопределение, за да можем да се уверим в нашия избор, той представи серия от изкупителни истини, за да знаем, че Бог е основал спасението на света на реални исторически събития.

Павел беше сигурен в сърцето си и непреклонно уверен в ума си, че Бог не е негов враг, а по-скоро верният му приятел, който е съществувал в него, без значение какво се е случило, и по всяко време. Освен това, той вярва, че Всемогъщият, Създателят на небето и земята, е нашият Отец. Апостолът устоя в Божията любов и почиташе Всемогъщия с пълна вяра през всичките дни на живота си. Той сметна всички неща за ръководство на любовта на Отца и божествена грижа от неговия Спасител за него.

Как Павел получи тази пълна увереност, която можеше да премества планини от греховете и да привдигне милиони мъртви в греховете си? Кръстът на Христос стана за него доказателство за Божията любов. В Разпнатия, той разпозна, че добротата на Святия прелива към нас, защото той даде Своя Единороден Син за изкупление на нашата злоба, за да може всеки, който вярва в Него, да не погине.

Със сигурност Бог ни е дал на нас, които сме непокорни и престъпниците, сърцето си, небето,и славата му в идването на Сина му. Няма друга благословение в небето, което Бог не ни е представил чрез Христос, защото Той ни е дал всичко в него. Къде е поклонението ти тогава? Защо не му давате всичко?

РИМЛЯНИ 8:33-34
33 Кой ще обвини Божиите избрани? Бог ли, Който ги оправдава? 34 Кой е онзи, който ще ги осъжда? Христос Исус ли, Който умря, а при това и беше възкресен от мъртвите, Който е от дясната страна на Бога и Който ходатайства за нас?

Може да си мислите, че спасението и обещанията принадлежат само на светиите и зрелите вярващи, докато вие самите сте като новак, неуспешен, неуверен и нечист. Замълчете и чуйте Божието мнение за вас. Той ви направи праведни и ви оправда, не заради добротата ви или успеха ви, а защото вярвате в Разпнатия, бяхте обединени с него и очаквате от него силата на спасението.

Може би сте послушали малко намека на дявола, който те накара да мислиш, че мълчанието ти е била причинено от Божията воля. "Не", казва Светият Дух. Той ви утешава в свободата на Бога, изобразява Христос разпнат пред очите ви и ви напомня за Неговото възкресение от мъртвите, за да сте сигурни, че помирението е извършено и че Бог го е приел. Тази победа над смъртта се възнесе на небето. Той се застъпва за вас пред престола на благодатта и ви прави партньори в правото на праведност чрез кръвта му. По този начин, имате Защитник пред Бога. Вие не сте сами, скъпи ми братко, защото милостта на Бог е с вас и има за цел да ви изкупи, а не да ви изтреби. Христос е гарант за вашето спасение.

Може да се страхувате от смъртта. И все пак, не забравяйте, че Исус победи смъртта и наистина е възкръснал от мъртвите, и той проявява живота на Бога пред очите ни. Ако се новороден, вечния му живот живее във вас. Това няма да свърши, защото Божията любов никога не се проваля. Смъртта не може да ви отдели от Светата Троица.

РИМЛЯНИ 8:35-37
35 Кой ще ни отлъчи от Христовата любов? Скръб ли или утеснение, гонение или глад, голота, беда или меч? 36 (Защото, както е писано: "Убивани сме заради Тебе цял ден; смятани сме като овце за клане.") 37 Не; във всичко това ставаме повече от победители чрез Този, Който ни е възлюбил.

Павел не беше поет с богато въображение, когато описва, последователността на различните проблеми, които преживява. Той свидетелства, че ние трябва да страдаме за Христос, защото вярата в Отца, Сина и Светия Дух не гарантира нашата сигурност и благополучие, както можете да видите от биографията на Исус. Той е роден чрез Светия Дух и е бил разпнат от тези, които са били обладани от духа на света. Павел е преживял бедност и богатство, болест и немощ, опасности и преследване, лъжовни приятели и опасността от удавяне. Всички тези бяха маловажни за него, защото познаваше, любовта и провидение Христос, които той счита за по-големи от изкушението на отчаянието. По този начин, вашата вяра триумфално ще се появи дори и в най-тежките проблеми, както и в часа на смъртта, защото Светият Дух ще увеличава вашата вяра, докато не бъдете преобразени и влезете в школата на Бога, за да се научите на кротост, доверие и хваление по време на неприятностите. Тогава вие ставате като Божият Агнец, последователи на Христос. Вие понасяте всичко, без да се оплаквате и умирате за достойнството и надменността си. Вие не считате злобните коментари за важни, но се радвате, чакате и имате търпение в силата на своя Господ.

Всички изкушения и беди не могат да ни отделят от Исус, защото неприятностите ни учат да обръщаме внимание на словото. Тогава ние копнеем за нашия Господ Исус, който ни предшества до Отца. Той ни разбира и не ни оставя, но ни придружава и ни укрепва, за да видим голямата му любов и да го хвалим с благодарение и радост. Любовта на Христос ни води до славна победа, а ние с радост служим, дори и сред неприятности и сълзи.

МОЛИТВА: O свят Боже, ти си Моя Отец и твоя син е моят застъпник, днес и по време на последния съд и Святият Дух живее в мен и ме утешава. Аз ти се покланям; Отца, Сина и Светия Дух, ти си любов. Аз вярвам, че няма да умра, защото ти ме заобикаляш, пазиш ме, защитаваш ме и ме подновяваш. Боже, пази ме от всички изкушения, за да няма грях, който да ме отдели от теб и моята любов, заедно с любовта на всички светии по света, да не бъде разклатена.

ВЪПРОС:

  1. Как християните преодолеят проблемите?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 19, 2015, at 06:48 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)