Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 048 (The Truth of Christ Guarantees our Fellowship with God)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Spanish -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - ПРАВЕДНОСТТА НА БОГ ОСЪЖДА ВСИЧКИ ГРЕШНИЦИ И ОПРАВДАВА И ОСВЕЩАВА ВСИЧКИ ВЯРВАЩИ В ХРИСТОС (РИМЛЯНИ 1:18-8:39)
Д. ВЯРАТА НИ ПРОДЪЛЖАВА ЗАВИНАГИ (РИМЛЯНИ 8:28-39)

2. Истината на Христос ни осигурява общение с Бог въпреки нашите неприятности (Римляни 8:31-39)


РИМЛЯНИ 8:38-39
38 Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили, 39 нито височина, нито дълбочина, нито кое и да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христос Исус, нашия Господ.

Павел беше сигурен, че нищо земно нещо или друг светски дух можеше да го отлъчи от Божията любов, проявена в Христа Исуса. С ттова велико, заключително твърдение, той завършва доктриналната част на неговото послание до римляните. Това не са просто мисли или анализиране, но дълбоко преживяване на голямо страдание и борба, базирано на свидетелството на Святия Дух в сърцето му. Павел не казва, "Ако е угодно на Бога, той ще бъде с мен", но той озповядва, че познаването на Божията любов в Христос го утвърждава в изповедта, че тя никога няма да отпадне. Божията вярност е несъмнена.

Павел не говори за човешката любов, нито говори за милостивия любящ Бог като цяло, но той видя Отца чрез Сина. Той не знаеше друг път към Бога, освен чрез Христос. От въплъщението на Божия Син, ние знаем кой Всевишният, нашият Отец, е. Бащинската му любов не е човешко състрадание, защото Светия пожертва Своя Син за нечистите, за да не могат да се съмняват в Неговата милост, но да са сигурни, че той ни кани в завета му и осиновяване, поради кръвопролитието на Своя Син. Заради кръста, Павел беше сигурен, че любовта на Бог никога няма да отпадне.

Въпреки това, Сатана е истински и всеки, който отрича съществуването му не е информиран за състоянието на Вселената. Павел видя няколко духовни сили, готови да унищожат този и другия свят. Той не само се изправи пред духа на смърт на няколко пъти, но той също се бореше с ангелите на тъмнината и чрез молитвите си се бореше срещу безумието на ада, така че той каза: "Ако ада и рая напълно ме нападнат, Божията любов в Христос няма да ме напусне. Вражеските сили не могат да ме победят, защото вечната кръв на Христос ме освещава. "

Павел е имал пророческа дарба. Той видя как изтребителят, лъжец и убиец ,напада църквата, но не успя да я победи, защото тя е в Христос, и дяволът не може да я грабне от ръката му.

Дори светия закон не може разклати, посредством жалби, вярата на апостолите, защото те са умрели с Христос на кръста, и той живее в тях и ги пази. Вярващият ще бъде предпазен в деня на Страшния съд, защото Христос е все още верният Победител.

Ето защо, ние ти казваме, скъпи читателю, "Предай духа си, тялото си и душата си изцяло на Божията любов и се хвани за Христос, за да бъде името ти записано в книгата на живота и да останеш в Божието приемане завинаги.

Наблюдавайки посланието, виждаме, че Павел не е писал химна на възхвала за вярната Божията любов в само първо лице единствено число "аз", но той завършва в първо лице множествено число "ние", което обхваща всички вярващи в Рим и на църквите около Средиземно море. Свидетелството на вярата му ще ни покрие ако приемем написаното в предишната глава. Ние не отправяме очи върху това, което изглежда мощно и велико в този свят, но ние се държим здраво за Божията любов, изявена в Христа Исуса.

Последните думи "нашия Господ" се появяват в края на този химн. Те ни уверяват, от друга страна, че той, който победи на Голгота, е Господ на господарите, в чиято власт откриваме гаранция за нашата защита. Той простира ръката си над нас и не ни оставя, защото ни обича.

МОЛИТВА: О, Исусе, моите думи не успеят да изразят благодарността ми. Ти ме спаси и аз станах твой. Изпълни ме с любовта си,така че животът ми да се превърне в послание на силата ти и да мога да те хваля с пълна вяра, убеден, че нищо няма да ме отдели от теб, защото ти си верен. Както стоиш отдясно на Отца, той във теб и ти в Него, така установи ме в правдата си, така че нищо да не ме отделя от Отца и Сина, и Светия Дух. Амин.

ВЪПРОС:

 1. Защо Павел започва последното си изречение с "аз" и я завършва с "ние"?

ВИКТОРИНА - 2

Скъпи читателю,
Прочитайки нашите коментари върху посланието до Римляните, вече можеш да отговориш на следните въпроси. Ако отговориш на 90% от въпросите по долу, ще ти изпратим следващата част от тази поредица. Моля те, не забравяй да включиш пълното си име и адрес ясно на листа с отговорите.

 1. Какви са главните идеи за оправданието ни чрез вяра?
 2. Какво е значението на фразата: „да изяви Божията праведност”?
 3. Защо сме оправдани единствено чрез вяра, а не чрез добрите си дела?
 4. Как са били оправдани Авраам и Давид?
 5. Защо човек не е оправдан чрез обрязването, а само чрез вяра?
 6. Защо приемаме Божието благословение чрез нашата вяра в Божиите обещания, а не чрез наблюденията над Закона?
 7. Какво научаваме от борбата на вяра на Авраам?
 8. Как се осъществява Божият мир в нашия живот?
 9. Как се яви любовта на Бог?
 10. Какво Павел иска да ни покаже, чрез неговото сравнение между Адам и Исус?
 11. Какво е значението на кръщението?
 12. Как бяхме разпнати с Христос и възкресени в живота му?
 13. Как предаваме себе си и телата си като оръжия за правдата на Бога?
 14. Каква е разликата между робството към греха и смъртта и към любовта на Христос?
 15. Защо всички вярващи за освободени от изискванията на Стария Завет?
 16. Как може закона, който е добър за нас, да бъде причина за злото и смъртта?
 17. Какво изповяда Павел за себе си и какво означава това признание за нас?
 18. Какъв е смисъла на първото изречение в глава 8
 19. Какви са двата закона, които апостолът сравнява и какви са техните значения?
 20. Какъв е интересът на духовния човек? Какво е наследството за тези, които са плътски?
 21. Какво дава Святият Дух на онези, които вярват в Христос?
 22. Какво е новото име на Бога, което Светият Дух ни учи? Какво е неговото значение?
 23. Кои са тези, които страдат за идването на Христос? Защо?
 24. Защо всичко съдейства за добро на тези, които любят Бога?
 25. Как християните преодолеят проблемите?
 26. Защо Павел започва последното си изречение с "аз" и я завършва с "ние"?

Ако преминеш изучаването на всички книги от поредицата за Римляни и ни изпратиш отговорите си в края на всяка книга, ние ще ти изпратим

СЕТИФИКАТ ЗА НАПРЕДНАЛО ИЗУЧАВАНЕ
В разбиране на посланието на Павел до Римляните

като насърчение за бъдещото ти служение за Христос.

Насърчаваме те попълниш това изучаване заедно с нас, за да получиш вечно съкровище. Чакаме отговорите ти и се молим за теб. Нашият адрес е:

Waters of Life
P.O. Box 600 513
70305 Stuttgart
Germany

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 19, 2015, at 06:56 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)