Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 016 (He who Judges Others Condemns Himself)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Spanish -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - Правдата на Бога Осъжда всички грешници И оправдани и осветени Всички вярващи в Христос (Римляни 1:18 - 8:39)
A - Целият свят лежи под влиянието на лукавия, и Бог ще съди всички в правда (Римляни 1:18 - 3:20)
2. Защото Божият гняв се открива срещу евреите (Римляни 2:1 - 3:20)

a) Който съдии други се осъжда (Римляни 2:1-11)


РИМЛЯНИ 2:3-5
3 И ти човече, който съдиш онези, които вършат такива работи, мислиш ли, че ще избегнеш съда на Бога, като вършиш и ти същото? 4 Или презираш Неговата богата благост, кротост и дълготърпение, без да знаеш, че Божията благост е назначена да те води към покаяние? 5 Нос упорството си и непокаяното си сърце трупаш на себе си гняв за деня на гнева, когато ще се открие праведния съд от Бога

Знаете ли че най-отвратителната нечистота не е прелюбодейството, нито гордостта, нито омразата към Бог, но това е лицемерието? Лицемерите твърдят, че са праведни и набожни, докато отвътре са пълни с лъжи, нечистота и измама. Те са погнуса за Господа. Святият ще премахне покривалото от лицето ти и ще открие пред всички хора, ангели и светии на истината греховете ти, защото се претендираш, че си свят пред човеците. Нечистотата ти е по-голяма отколкото си представяш. Не се задоволявай с празни надежди. Както пътниците не се допускат до самолета ако не са преминали стриктна проверка, така никой не преминава във вечността, освен ако не е повикан на съд, от който никой не може да избяга. Защо повечето хора се боят от смъртния си час и треперят от пристигането на ужасния косач? Защото в такива моменти хората незабавно осъзнават, че са изпуснали целта на живота си и стоят в часа на съда.

Във великия ден на Страшния съд всички хора по света- черни, жълти, червени, кафяви и бели, включително богати и бедни, високи и ниски, мъдри и глупави, стари и млади, мъже и жени, роби и свободни ще се срещнат пред Бог. тогава книгите ще бъдат отворени, съдържайки записки на делата, думите и мислите на хората. Не е трудно за нас, които живеем във века на записващите устройства, камерите за наблюдение и микрофилмите, да разберем колко лесно е за нашия Създател да следи всеки един от творението си. Няма нито време, нито бързане във вечността и Бог ще има достатъчно време да изследва всеки случай подробно. Няма да има нужда да изричаш думи, за да защитиш себе си пред Него, който изпитва сърцата и умовете и е безполезно да отправяш обвинения към другите или да обвиняваш родителите си, учителите или други хора. Ти си виновен и Бог те осъжда. Така, че се приготви да застанеш пред Великия Съдия, защото няма да можеш да се спасиш от часа на неговия съд.

Знай днес, в откровението на Божията слава, че си замърсен. Не започвай да мърмориш от мъка и тъга, но изповядай греха си пред Бог, отречи се и осъди себе си и кажи онова, което си извършил. Не крий злите си дела, но изповядай в присъствието на Святия, че имаш зли намерения. Тази съкрушеност на духа е единствения начин за твоето спасение. По-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото арогантен човек да влезе в Божието царство.

Въпреки това, Бог е милостив. Той не унищожава безмилостно своето творение, но обича покаялите се грешници, които напълно са решили да изоставят греха. Бог знае, че всички хора са покварени и никой не е праведен пред неговата святост, но той е търпелив, изпълнен с любов и милост; и поради любовта му, той не оставя грешника да умре от веднъж. Неговото правосъдие изисква присъда и процес за всеки човек днес, но добротата му ни дава друг шанс да се покаем. Всички живеем от Божия промисъл. Без съмнение, той има правото и силата да сложи край на света с един удар, но Бог, който ни предпазва и жали, не действа прибързано, но очаква всички да се обърнат и да променят ума си. Покайваш ли се пред Бога, молейки го да сътвори в теб чисто сърце и да обнови постоянен дух в теб? Използваш ли Божията милост, за да изпълниш желанията на плътта под прикритието на наметалото на праведността? Пренебрегваш ли Божията любов, обръщайки се към фалшиви доктрини и философии, търсейки бягство от идеята за съда? Съда на Великия ден е сигурен и който не се отрече от себе си и не умре за плътските удоволствия, презира оня, който изпитва сърцата и умовете, който нито дреме, нито спи, но съвършено познава истинската същност на всеки човек.

Дръжте се здраво за Божията милост и ще бъдете спасение. Навлизайте на дълбоко в милостите му и ще придобиете надежда. Променете ума си и разпознайте Божията любов, за да знаете кой е Бог. Той е милостив баща, а не безотговорен диктатор, който се държи както му е угодно, без да го е грижа за отделните хора. Бог вижда, чува и знае всичко за теб. Той познава твоите прародители, както и миналото ти и всичко обстоятелства, който са повлияли на характера ти. Той знае твоите изкушения и слаба воля. Бог не е несправедлив. Той е добър и отдаден да върши правда и дарява милост. Той е готов да ти прости и да те освети ако ти напълно му се предадеш, намразиш злобната си душа, изповядаш покварата си и категорично решиш да я оставиш в неговото име.

Горко вам, които познавате святостта и милостта на Бога и не се покайвате. Защото тогава сърцето ви се закоравява и умът ви е заслепен. Инат лицемер бива осквернен в духа си и не може да се обърне. Нито може да чува, нито лесно разбира повика на Бога. Той чете Божието слово, но то няма ефект. Ето защо, покайте се докато все още е „днес” и бъдете усърдни да подсигурите спасението си докато все още има шанс.

В онзи страшен час, гневът Господен ще бъде особено разпален срещу онези, които са чули за неговата милост и са я занемарили и пренебрегнали, и не са се обърнали към него със съкрушени сърца. Те ще бъдат без надежда в Съдния ден, защото са пропилели духовния си капитал и не са донесли нищо на Бога, освен вина, погнуси, омраза, вина и неправда. Такива трябва да бъдат открити, обвинени осъдени на Последния съд, защото нито са се покаяли, нито са изповядали греховете си.

МОЛИТВА: О святи Господи,дай ми истинско покаяние и водителство от твоя Свят дух. Върни ме при теб, защото завръщането ми не е пълно. Помогни ми, за да не занемаря твоята святост и любов, но да разпозная в твоето търпение моето нетърпение. О Господи, аз съм неустойчив в твоя праведен гняв. Не ме осъждай в яростта си, но ме дисциплинирай с твоето състрадание. Разчупи всеки вид високомерие в мен, за да умра за себе си и да живея в твоята милост. Освободи ме от всички видове лицемерие и не ме предавай на коравосърдечие. Ти си моят Съдия и Спасител. На теб се доверявам.

ВЪПРОС:

  1. Какви са тайните, които Павел ни разкрива за Господния съд?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 11, 2015, at 01:14 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)