Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 123 (Continuing the Journey to Rome; Beginning of Paul’s Ministries at Rome)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Е - Плаването от Кесария в Рим (Деяния 27:1 - 28:31)

4. Продължаване на пътуването до Рим през пролетта (Деяния 28:11-14)


ДЕЯНИЯ 28:11-14
11 След три месеца плавали в александрийски кораб, чиято мутра братя близнаци, които са печеливши за леми на острова. 12 и кацане в Сиракуза, ние останахме три дни. 13 От там кръг кръг и достига. И след един ден южния вятър духаше и на следващия ден стигнахме до, 14, където намерихме братя, и бяха поканени да остане с тях седем дни. И така тръгнахме към Рим.

Какво голямо чудо! Бог не позволи корабът да се разпадне по време на буря в морето ядосан, нито пък той я насочи към непознат, опасен брега. Той доведе своенравната кораб до известния остров Малта, където много кораби, прекарали зимата. До средата на февруари съдове започна отново да плава около света. Павел не се страхуват да ходят на борда на кораба, като си мутра синовете на Зевс, за определяне на двама братя близнаци, които са били считани за божеството покровител на моряците. Апостолът знаеше, че всички богове и идоли, но суетите и прах. Сам Господ е една велика. Така те пътуват до Сиракуза, столицата на остров Сицилия и от там те достигат върха на Италия. От там те продължиха, покрай Стромболи, докато не пристигна в Везувий. След това, те стигнаха до, пристанище близо до Неапол.

Имаше християни живеят като братя във вярата. Когато апостолът стигна до тях, те приветстваха него и многобройните му другари и ги забавляват цяла седмица. От този прием, ние виждаме, че Павел не е бил известен в Италия. Той е бил известен като посланик на Христос, където и да отиде. В тази стипендия, близо до Неапол, се оказва, че Юлий, стотникът, които могат да станат християни, за вярата на апостола, мир на ума, пациентът любов към хората, и духовна сила впечатли този офицер значително, така че той е готов да следват затворник, а не обратното. Какъв велик триумф на Христос!

Голямата компания тръгна от там по широкия път, който води към Рим. Лука и Аристарх не е оставил на апостола, но остана верен на него в общението на страданията. С тези три вярващите триумфалното шествие на Христос пристигна в тогавашната столица на световната култура.

МОЛИТВА: ние се покланяме на нашия Господ Исус Христос, за портите на ада няма да надделеят срещу вас. Ние Ви благодарим за поддържане на Павел и дружината му, както и за вашите благословии за всички онези, които са били на борда на кораба с тях. Дръжте ни в Твоето име, така че ние може да стане благословия за мнозина.


5. Началото на министерствата на Павел в Рим (Деяния 28:15-31)


ДЕЯНИЯ 28:15-16
15 И от там, когато братята чували за нас, те дойдоха да ни посрещнат доколкото форум и три. Когато Павел ги видя, благодари на Бога и се ободри. 16 А когато дойдохме в Рим, стотникът предаде затворниците на началника на телохранителите, но Пол бе позволено да живеят при себе си с войника, който го охранява.

Павел е известно, че църквата в Рим. Те дори не знаеше подробности за мислите си, защото той е писал до вярващите там най-известните му послание, което е, дори и днес, училището на цялото християнство. Братя в Рим са били търговци, елинистическата евреи, вярващи войници и изкуствени роби. След изслушване на неговото идване, те отидоха в движение, за да посрещне Павел и неговите спътници. Те тръгнаха да се срещнат и да ги получават, далеч от вратите на големия град. Павел взе смелост, със съдействието на тази църква, той е искал, с цялото си сърце, за да проповядва Евангелието в цяла Италия, Испания и целия свят. Тяхната братска посрещане му се явил, за да бъде една отворена врата, изготвен от Бога. Той благодари на Бога за това развитие, насърчаване на Евангелието в света.

 Павел е бил в затвора в Рим с добросърдечни привилегии. Той остана обаче, окован нощ и ден от китката на войник, който ще чуе всичките си думи и да гледате цялото си поведение. Павел не проповядва като свободен човек, а по-скоро, като обикновен затворник и служител на Христос, за да увеличите слава на своя Господ чрез собствената си слабост.

ДЕЯНИЯ 28:17-27
17 И стана така, че след три дни, че Павел нарича лидерите на евреите. Така че, когато е дошъл заедно, той им каза: "Братя, че съм направил нищо срещу нашите хора или обичаите на нашите, но аз родих като затворник от Ерусалим в ръцете на римляни, 18, които, когато са ме прегледа, искаше да ме пусне, защото не е имало повод за мен до смърт. 19 Но когато евреите говори срещу него, бе принуден да се обжалва пред Цезар, не че има нещо на което да обвинят моя народ. 20 Поради тази причина затова съм призова за вас, за да ви види и да говори с вас, защото за надежда на Израел съм обвързан с тази верига. "21 Тогава те му казаха:" Ние нито са получили писма от Юдея, които ви засягат, нито някой от братята, които дойдоха докладвани или говори всяко зло от вас. 22 Но желаем да чуем от вас какво мислите за тази секта, ние знаем, че се говори срещу навсякъде "23 Така че, когато те са го назначил ден, много дойдоха при Него си подаване, на когото обясни той и. тържествено свидетелства на Божието царство, убеждавайки ги за Исус от Закона на Моисей и пророците, от сутрин до вечер. 24 И някои от тях бяха убедени от нещата, което се говореше, а някои не вярват. 25 Така че, когато те не са съгласни помежду си, те си отидоха, след като Павел е казал една дума: "Светият Дух говори правилно чрез пророк Исаия на бащите ни, 26 казва:" Отиди на този народ и да каже: "Изслушване ще чуете, и не може да разбере и виждайки ще видите, и няма да разберете; 27 за сърцата на тия люде задебеляло. Ушите им е трудно на слуха и очите им са затворени, да не би да видят с очите си и да чуят с ушите си, да не би те трябва да разберат със сърцето си и се обърнат, така че аз трябва да ги излекува."

Лука не ни казва нищо относно проучване на Павел в Рим, как е живял там, как е умрял, почти толкова, ако лицето на Павел е важно за достигане на Евангелията "Рим или за неговата публична прокламация. В края на книгата на Деяния на апостолите не е за светите лица, но запис на шествието на Евангелието и за делата на Христа по целия свят.

Павел започва служението си, както обикновено, в синагогата на евреите. Той покани главните и видни евреи в собствената си наетата къща. Той искаше да им покаже, че той е техен приятел, а не техен враг, въпреки че най-високата еврейски Съветът се е оплакал срещу него, го накара да бъде несправедливо доставени до римляните, и поиска той да бъде умъртвен. Павел свидетелства, че е невинен и че римляните са готови да го освободят. Независимо от неговите изпитания, той дойде в Рим, нито да си отмъсти, нито да предяви жалбата си срещу сънародниците си пред Цезар, като римски гражданин. Той смята себе си да бъде едно с народа си, обвързани с тях в жива надежда, че Христос, Месия, дошъл от Бога, като спасение и мир. Павел казва, че заради вярата си в Исус, той е обвързан. Той ги показа собствените си вериги, като свидетелство за любовта си към тях в Христос.

Когато евреите в Рим наблюдава дълбоките религиозни проб-леми и политическите опасности около тях за името на Павел, които заявяваха, че те не са получили жалба срещу него от Ерусалим, нито някой от тях е чул нищо лошо за него в Рим. Класирането евреи в Рим, обаче, потвърди, че християнството се разглежда като раздяла, както и противопоставяне на юдаизма навсякъде. По този начин, опозицията към Евангелието е доказателство за правилността на обвинението. Поради тези причини евреи в Рим бяха доволни, че в лицето на Павел, експерт в закона и фарисей на Ерусалим бяха дошли за тях, този, който призна лично в името на Исус. В това, което ще бъде още една важна среща, те го попитаха за допълнителна декларация на истината за Христос.

На определени дни голям брой евреи дойде в къщата на Павел, и там той обясни връзката между царството на Бога и царството на Исус, който е на Небесния Цар. Тази концепция е трудно за тях да разберат. Някои не можеше да повярва, че Божият Син може да стане обикновен човек, и че той трябваше да умре на скандалния дърво, така че хората от царството му може да бъде допуснат в общение с Бога. Без пречистване чрез кръвта на Христос не е прием в Царството на Бога. Сам Господ е вратата. Той е на славния, който седи отдясно на Отца, чиято слава е била скрита на земята, въпреки това, в негово лице остана потенциал за Неговото царство, силата и властта, която днес се разпространяват в цялата Неговата църква . При идването на Христос ще бъде разкрито, че Божието царство не е Израел. Вместо това, всички, които вярват в Христос, независимо дали е евреин или езичник произход, носят това царство, дълбоко вътре в сърцата си.

Павел не философства, нито пък той популяризира своите собствени помпозни мисли. Той доказа своето Евангелие от позовавайки се на закона и пророците, и обясни, че славните обещания по отношение на Христос са били в истината, Бог утешава с изключение на изискванията на закона. Вярата в Христос, а не за водене на несъвършен закон, спасява грешника и изгубените. Някои от евреите слушаше внимателно, все по-добре разположен към чертеж на Светия Дух. Други постепенно се втвърдява сърцата си, и склонен да вярвам. Винаги, когато човек не от любов покоряват на благовестието на спасението, знанието и силата на Бог не растат в него. Той се развива в противоречие с плана на Бог. Той става глух за Евангелието на спасението, и не е в състояние да признае Спасителя. Следователно, той става антагонистична на Христос. Той не се чувства чертеж на нежния Дух, от самото начало той отхвърли начин за ориентиране и не желаят да се подчинят на Бога. Какво за вас, скъпи приятелю? Вие сте враг на Бога, или любящ, смирен християнин?

ДЕЯНИЯ 28:28-31
28 "Затова нека да се знае, че спасението Божие е изпратено на езичниците, и те ще го чуят!" 29 И когато той е казал тези думи, евреите отиде и имаше голям спор помежду си. 30 Тогава Павел живееше цели две години в собствената си наета къща, и са получили всички, които дойдоха при Него, 31 проповядване на Божието царство и преподаване на неща, които се отнасят до Господ Исус Христос с цялото си доверие, никой не му забранява.

Глас на Павел звучеше като тръба звучи химна на нашата нова епоха върху главите на разделения евреите. Бог изпраща спасението на езичниците. Еврейският народ е отказал благодатта на Христос. От сега нататък, Светият Дух ще отвори сърцата на всички приготвени езичниците, че те могат да получат нови уши, за да чуят словото на Бога, че те могат да получат една нова сила да спазваме заповедите, че те не се превърнат в слуги на закона и да си много решения. Те са деца на Бога, Който Христос, закупени със скъпоценната си кръв от пазар за роби на греха. Той ги освещава със славата на вечния Светия Дух.

Пол служил цели две години в Рим, като учител, проповедник, пророк и апостол. Той не е имал възможност да се яви в големи събрания или проповядва по улиците и алеите, нощ и ден, той е прикован към един войник. Въпреки това, той може да се говори за лица, които са го посетили, и силата на Бог. Въпреки че той е сигурен, че Светия е в състояние да се разхлабят веригите си с една дума, той все пак носи вериги без да се оплаква, и видя в тях знак на щедростта на Отца Си.

Павел остана повече от седемстотин дни в Рим, обявявайки много богатствата на благодатта на Исус, който се появява за първи път с него като жив, славен Господ по пътя за Дамаск. Апостолът не търси своята си слава, нито пък той увеличите личното му име, което вече не се появява в последните стихове на Деяния на апостолите. Апостол на езичниците имат една цел - да прославяме Отца, Сина и Светия Дух. Без да се колебае и смело той извършва неговото министерство и Христос отвори широко вратата пред него. Никой не можеше да му попречи да носи посланието на триумфа на Христос на всички, които искаха да слушаме и вярваме.

Колко удивително! Четем нищо за растежа и разпространението на църквата в Рим, нито пък се намери всяко споменаване на Петър или други папи, защото това би било вторичен въпрос. Единственото важно нещо е призива на Евангелието, и изпращането и пристигането на нейното послание във всяка страна на света. Посланието беше да се разпространява, дори ако апостолите да умре.

Това е вероятно, че Теофил, виден официален римски, знаеше Павел лично, докато той е бил в Рим и му помогна по време на процеса срещу него. Също така, той ме попита Лука за съставяне на Евангелието и Книгата на Деяния на апостолите, така че той може да знае по-точно развитието на християнството, от нейното начало до разпространението му в целия свят. Ето защо Люк не е счел за необходимо да пиша нищо за положението на Павел в Рим, за Теофил го познавах лично.

Скъпи братко, сега, че сме дошли до края на този сериен коментар за Книгата на Деяния на апостолите, и са свидетелствали пред вас на славата на живия Христос и на Неговия план за спасение, ние поставяме факела на Евангелието в ръката ви и ви каже: "Продължи историята на Деяния на апостолите, и носи Евангелието за спасение на заобикалящата ви среда, така че много хора могат да бъдат спасени. Живият Исус ви се обажда, и вашият Господ е готов да ви придружава. Какво ви предпазва от създаването? Виждате ли триумфалното шествие на Христос, минаваща по средата на своя народ? Вярвайте, молете се и радвайте се, за жив Господ Бог върви пред вас и чака за вас.

МОЛИТВА: O небесен Отец, ние се покланяме и радвайте се, за сина ни отново Вие и Светия Дух основава жива църква сред всички народи във всички времена. Благодарим Ти, защото Ти ни се обади, докато все още бяхме грях партньори, може да стане връзка във веригата на деянията на апостолите, за Твоята сила, за да бъдат възвеличени в нашата слабост. Ние вярваме, че Твоето царство е разкрита в заобикалящата ни среда, и че Твоята воля е направено в средата на заболяването на нашия свят. Спести много, ни карат в действителен стаж, и да ни пази от лукавия. Амин.

ВЪПРОС:

 1. Защо Люк не се споменава нищо за завършване на процеса на Павел или на неговата смърт в Рим? Каква е химн на книгата на Деяния на апостолите?

насмешлив поглед - 8

Уважаеми читатели,
Сега, че сте прочели нашите коментари на Деяния на апостолите, в тази книжка са в състояние да отговорят на следните въпроси. Ако отговорите с 90% от въпросите, посочени по-долу, ние ще Ви изпратим

напреднал сертификат за знания в
Деяния на апостолите

като насърчение за вашето служение. Моля, не забравяйте да ясно да включват пълното си име и адрес на листа за отговори.

 1. Как Павел прехвърлени в Кесария? Защо?
 2. Кои са трите основни точки в жалба срещу Павел? Каква е обобщение на това обвинение?
 3. Как и защо Павел докаже, че християнската религия не е отделена от Стария Завет?
 4. На поведение на Павел Ви впечатли най-много по време на лишаването му от свобода по две римски управители?
 5. Защо не, управител, признават смисъла на смъртта и възкресението на Христос?
 6. Защо по време на срещата с Павел преди централната точка на Книгата на Деяния на апостолите на Христос?
 7. Кои са седемте принципи в Христовата заповед да проповядва?
 8. Кои са трите Божии мъже, които са били заедно в това пътуване до Рим?
 9. Защо Бог е готов да спаси всички мъже на борда на кораба, въпреки неверието им?
 10. Назовете три събития, в която Христос записани апостол и неговите спътници?
 11. Какво прави змията, която малко Павел, означава това? Какво разбирате от изцеленията на остров Малта?
 12. Защо Люк не се споменава нищо за завършване на процеса на Павел или на смъртта си в Рим? Каква е химн на книгата на Деяния на апостолите?

Съветваме ви да завърши с нас на заключителния изпит на Деяния на апостолите, така че да могат да получат вечен съкровище от Божието слово. Очакваме вашите отговори и се моля за теб. Нашият адрес е:

Водите на живота
P.O.Box 600 513
70305 Щутгарт
Германия

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 09:05 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)