Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 122 (Wintering at Malta)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Е - Плаването от Кесария в Рим (Деяния 27:1 - 28:31)

3. Зимуване в Малта (Деяния 28:1-10)


ДЕЯНИЯ 28:1-6
1 Сега, когато са избягали, след това те разбрах, че островът се нарича Малта. 2 туземци и ни показа необичаен доброта, защото наклали огън и всички ни приветстват, заради дъжда, който падаше и поради студа. 3 Но когато Павел се бяха събрали сноп пръчки и ги постави върху огъня, пепелянка излезе от топлината и впити в ръката му. 4 Така че, когато туземците, като видяха същество виси от ръката му, те казаха един на друг, "Няма съмнение, че този човек е убиец, които, въпреки че той е избягал в морето, но правосъдието не дава възможност да се живее." 5 Но той се отърси от съществото в огъня и не е понесъл вреда. 6 Въпреки това, те са очаквали, че той ще се надуе или внезапно да умре. Но след като е търсил дълго време и видях никаква вреда дойде при него, те промениха мнението си и каза, че той е бог.

Дяволът никога не е обичал Бог и децата си. Той иска да ги унищожи и да се спре тяхната вяра. Но провидението грижи Христос ни държи ден и нощ, като апостол Павел пише: "Христовата любов ни принуждава"

Бедните и унили моряците побързаха да изпитат Божията благост, когато те дойдоха на брега. Местните жители на острова, което тогава е било под ръководството на картагенците, не ограби или ще ги убие, но ги посрещна любезно. Те се събраха на голям пакет от дърво в бурен дъжд и силен вятър и го сложи на огъня, за да се затопли. Пол се наведе да събере някои пръчки за огъня. Но дяволът, ядосан над спасението на апостола и спасяване от открито море, изпрати отровна змия, която пълзеше от пламъците и да се закрепи китката на Павел, потъвайки с острите си зъби в ръката му. Павел разтърси змията в огъня да изгори, като знак на произход дяволи".

На местните жители на острова, видя на змия виси от ръката на Павел говори един на друг: "Божият гняв е хванат нагоре с него, въпреки че той е избягал смърт в морето, правосъдието и на осъждане на греха му не ще го позволи да живее. "Те очакваха да виждам Павел да започне да се свива в силна болка, защото отровата проникването на тялото му и го чакаше да се подуват или внезапно да умре. Но апостол на езичниците остана непоколебим. Той вярваше в обещанието на Христос, който каза, че неговите пратеници ще стъпчат на змии и скорпиони, и по какъвто и да е начин, нищо няма да ги боли, за силата на Христос по време на работа в тях.

Когато стана ясно, че нищо не можеше да се случи на Павел, туземците стават страхливи, и започна да си шепнеха един на друг, че той е бог. "Боговете са дошли до нас по подобие на мъжете!" В действителност, всеки вярващ християнин е Божие дете. Християнинът не е един сред пантеона на независими богове, абсурдно, колкото и въображението на гърците и римляните, но е изпълнен със Святия Дух, и се присъединява към Христос. Бог Отец говори чрез него, и го дава вечен живот. Дяволът знаеше точно защо искаше да унищожи Павел. Павел е бил тартор в евангелизирането на целия свят. Той искаше да подчини столица на света към Христос, и да го направи отправна точка за евангелизираме останалата част на света. Всички домакини на ада бяха привлечени, за да се бори срещу тази мисии напредък в Рим: на Висшия съвет на евреите, надменни управители, злите духове, смъртоносната буря, бурно море, и отровна змия. Христос, обаче, остава Виктор. Никой не може да застане на пътя на триумфалното си шествие.

ДЕЯНИЯ 28:7-10
7 В този район има имоти от водещите гражданин на острова, чието име беше Публий, който ни прие и ни забавляваха любезно в продължение на три дни. 8 И стана така, че бащата на Публий да лежи болен от треска и дизентерия. Павел влезе при него и се моли, и той положи ръце на него и го изцели. 9 Така че, когато това е направено, а останалата част от тези на острова, които имаха болести също дойдоха и бяха изцелени. 10 дойде при нас в много отношения, и когато тръгнахме, при условие че тези неща са необходими.

Публий, началникът на острова, прикани служителя и неговите войници и затворници да отседнете в къщата му. Той им показа гостоприемство. Тогава бащата на Публий "падна болни от заразна болест, и е на път да умре. Но Павел, готови да покажат благодарност и доброта връщане към Публий, отиде в къщата на баща си и го изцели в името на Исус Христос. Ефективни, усърдната молитва на праведния възползва много. Когато това е волята на Христос, вярващите могат да се лекуват заболявания чрез поставяне на ръцете си и се моли над болните. Силата на Бог изтичаше на апостола на болен човек и той бил излекуван наведнъж.

Това чудо беше чудесно с местните жители на острова. Новината бързо се разпространи от къща на къща, и хората се зарадваха, предположи, че добрите богове бе слязъл да ги. Те донесоха всички болни Павел, Лука лекар, и Аристарх, който се молел заедно и ги изцели всички в името на Христос. За тези услуги тримата мъже са имали много почести. Те напуснаха острова, снабдени с всичко необходимо за останалите пътуване. Няма съмнение, че Павел проповядва на този остров на езика на варварин, колкото можеше, и колкото и да му е позволено. Християнски изцеления не идват в резултат на магия или комуникация с окултното. Те са ясни признаци, които свидетелстват за Исус Христос и полагащото му се власт.

ВЪПРОС:

  1. Какво е змия, която ухапа Павел, означава това? Какво разбирате от изцеленията на остров Малта?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 09:04 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)