Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 119 (Moving to Sidon and Then to Crete)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Е - Плаването от Кесария в Рим (Деяния 27:1 - 28:31)

1. Преместване в Сидон и след това в Крит (Деяния 27:1-13)


ДЕЯНИЯ 27:1-13
1 И когато бе решено да отплуваме за Италия, предадоха Павла и някои други затворници име, един стотник на Августовата полк. 2 Така че, влизайки кораб на, ние поставяме към морето, което означава да плава покрай бреговете на Азия. Аристарх, македонец от Солун, беше с нас. 3 И на следващия ден ние се приземи в Сидон. И Юлий се отнасяше Пол любезно и му даде свобода да отидете на приятелите си и да получават грижи. 4 Когато бяхме в морето от там, ние плавали под навеса на Кипър, защото ветровете бяха противни. 5 И когато бяхме плавали над морето, което е извън Киликия и Памфилия, стигнахме до Мира, град Мира. 6 Там стотникът намери един кораб Александрийската ветроходство в Италия, и той ни постави на борда. 7 Когато бяхме плували бавно за много дни, и са пристигнали със затруднено изключване, вятърът не ни позволява да продължите, плавал под навеса на остров Крит разстояние Салмон. 8 Минавайки с трудност, стигнахме до място, наречено панаир убежища, близо до град Ласей. 9 Сега, когато много време са били изразходвани и плуването беше вече опасно, защото и постът беше вече над Павел ги посъветвал, 10 казвайки: "Мъжете, виждам, че това пътуване ще завърши с катастрофа и много загуби, не само на товара и кораба, но и живота ни. "11 Въпреки това стотникът е по-убеден от рулевия и собственик на кораба, отколкото от нещата, които се говорят от Павел. 12 И понеже пристанището не беше подходяща за зимата в по-голямата част посъветва да отплава от там, ако по какъвто и да е начин те биха могли да достигнат Финикс, пристанище на остров Крит, отваряне към югозапад и северозапад, а през зимата там. 13 Когато подухна южен вятър, мислейки, че са получили своето желание, поставяйки в морето, плуваха близо покрай Крит.

Две дълги години са минали и Павел все още е в затвора. Той изпълни тези години с молитви, медитации, послания и лице в лице говори с хората. Най-сетне управител изпрати Павел в Рим. Той не е бил отпратен почтено на прекрасен кораб, но като затворник, заедно с други предимно не-римската, подвързани затворници, роби, изпратени до Рим, за да бъдат хвърлени в цирк, където те трябва да имат, за да се защитават срещу гладни лъвове и хищни зверове.

Павел не е бил сам. Той бе придружен от Лука, физичес и верните Аристарх. От сега нататък четем пристанища, отново в Деяния на апостолите в първо лице множествено число "ние". Общението на светиите не приключи в средата на страдания и скърби, но става все по-дълбоко вкоренена и основана през опасностите от смъртта. През двете години лишаване от свобода Павел Лука събра подробности за неговото Евангелието и Книгата на Деянията на апостолите от очевидци. Той копирал текстове от съставените думите на Христос, и проведе тази ценно, уникално богатство с него по време на дългите му, опасни пътувания. Той не спомена нищо за себе си, в своите доклади, думите му, или в своето Евангелие, която държеше вътре в папка, за да се пазят от намокряне. Това беше комфорт, за да се види как тримата мъже се събраха в общението на любовта, чрез техните молитви на всички пречки, които биха могли да им пречат да отидат в Рим.

Те отидоха по море до Сидон, където християнската общност живее. Юлий, хуманни стотникът, който е известен Павел и му вярва, докато той е бил в затвора в Кесария, даде на Павел свобода да слезе на брега, докато корабът е разтоварване и да посетите приятелите си. Това е вероятно, че Павел е бил по това време, окован за китката на войник, в съответствие с римски процедура. Верига, обаче, не може да попречи на Павел от проповядване на Евангелието.

Когато те са плавали към Анадола, вятърът задуха в противоречие с кораба. Като платното е недвижимо и сгънати, корабът не може да продължи противоречи на вятъра. Те трябваше да гребе заедно с текущите, никаква помощ от затворени и увити платно. Те плавали под навеса на Кипър планина, без запад вятър, за да ги насочи към далечния Рим. Най-после пристигна в Мира, в Мала Азия, където са открили голям пшеница ветроходен кораб корабоплаване в Рим, на която те се качили на затворници. Обичайната товар става на борда на този кораб, за капитала, необходим за хляб и игри, т.е., евтин хляб от колониите, и роби, за да играе в цирка, където се пролее реки от кръв. По този начин доволни мързеливите тълпи в Рим, които биха могли след това да ги подкрепят в разточителен управлението им. Днес ние откриваме същите принципи, приети в някои страни: много хляб за тълпи, и прекрасни игри за преодоляване на умората.

Ветрове по пътя са в противоречие с последното пътуване на Павел, ако злите духове са се противопоставят на разпространението на Евангелието на Рим. Омразата на ада се беше готов да атакува Павел и неговите спътници. Апостолът усети събиране на мрака срещу него. Той предсказа труда да дойде, и предупреди, че на служителя, на капитана и собственика на кораба за продължаване на пътуването, след като пристигна един прост пристанище на остров Крит наречена "справедлива убежища". Сигурни пристанища във всички контраст с неговата истина. Отговаря на кораба може да се разбираме без тяхното планирано ветроходство в Рим, ако това означава да минава през средата на зимните бури. Но те искаха да зимуват в подходящ град, а не в бедно селце. Така че те плавали веднага след като мека вятър задуха, който им изглежда благоприятна. Това е, всъщност, съблазън от лукавия, че той може да ги привлече на дъното на морето, унищожаване на кораба с товара му и човешки товар от силата на духа си. Дяволът не само искат да попречат на Евангелието, но и да я унищожи и консумират всички посланици на Христос без милост.

МОЛИТВА: Господи, помогни ни да прослушате гласовите си по всяко време, че нито нашите души, нито душите на нашите приятели могат да бъдат унищожени. Научи ни да се подчиняват на вашия глас и продължи и през вашата защита.

ВЪПРОС:

  1. Кои са трите Божии мъже, които вървяха заедно в това пътуване до Рим?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 09:00 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)