Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 108 (Paul’s defense)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Д - лишаване от свобода Павел в Ерусалим и В Кесария (Деяния 21:15 - 26:32)

4. Павел защита пред сънародниците си (Деяния 22:1-29)


ДЕЯНИЯ 22:9-16
9 "И тези, които бяха с мене наистина видях светлината и се уплашиха, но те не чуят гласа на Този, Който ми проговори. 10 И тъй, аз казах: "Какво да правя, Господи?" И Господ ми каза: "Стани и отиде в Дамаск, и там ще бъдат уведомени всички неща, които са назначени, за да направя." 11 И тъй като не можех да видя за славата на тази светлина, водена от ръката на ония, които бяха с мен, аз влязох в Дамаск. 12 Тогава, Анания, един благочестив човек, според закона, като добро свидетелство с всички евреи, които живееха там, 13 дойде при мен и той стана и ми каза: "Брате Савле, прогледай." И в същия час Погледнах нагоре към него. 14 Тогава той каза: "Бог на бащите ни те е избрал, което трябва да знаете Неговата воля, и да видим само един, и да чуят гласа на устата Му. 15 Защото ще бъде свидетел му към всички хора от това, което сте видели и чули. 16 И сега защо чакате? Стани и се кръсти, и отмие греховете си, призова името на Господа."

Когато пристигнали пред вратите на спътници на Дамаск Савел видял красивата славата на Христос, чиято светлина е по-ярък от слънцето. Но те нито е признат живите, възкръснал Един, нито чух гласа му. Също така е вероятно, че при възкресението на мъртвите само избрани вярващи наистина ще види Христос и да разберат Неговия глас. Само те разпознаваме Духа на Неговата любов. Неговият живот е фирма в тях. Невярващите и лицемери отчаяние на съдейки Неговата слава. Те ще чувате само гласа си в гръмотевицата на съдебното решение.

Когато Христос се явил на Павел, той веднага изостави собствения си трябва правда, въз основа на дела по закона, както и доверие в Господ Исус Христос и в Неговата благодат. Това Господ го изпратил в Дамаск, за да разгледа вярата си. Там той е бил да чуете основна Божията воля, и знам особена полза, че Господ Исус е предназначен за него. Павел, оправдано престъпник, е на път да бъде изготвено специално за свята служба на езичниците.

Христос избра прост брат на църквата, за да се прекъсне гордостта на този образован правен експерт. Анания е вярващ от еврейски произход, и член на семейството на Бога чрез вярата си в Христос. Той дойде в името на своя Господ Павел, и посредничи за него, за да получи обратно пред очите му. Изведнъж слепи Саул можеше да види. Слава на Христос го сляпо, но Святият Дух премина през дълбоката си тъмнина, за да го доведа до покаяние и вяра. Той възвърна зрението си чрез полагане на ръце Анания върху него, и бе изпълнен със Святия Дух. Очите на Павел бяха отворени и той веднага видя брат в Христа, чрез който той дойде да се знае на Божията църква, в която Неговия Дух обитава. Това е тайната на нашата възраст, възрастта на църквата.

Христос, обаче, не се отвори нашите духовни очи за наше собствено удоволствие, но, за да можем да признаят волята на Бог, и да се преобразуват според работното си в нас. Павел чува от Анания, че Богът на Авраам, Исаак и Яков го е избрал, убийствен адвокат, да признае сърцето на Неговата воля наново и да я разкрие пред света. Какво е оригиналната волята на Бога? Това е само нашето признание на Исус като справедлива и свещена, роден на Светия Дух, и нашето убеждение, че в Него е въплъщение на нашия Бог. Имат ли вашите очи са отворени? Били ли сте признати в лицето на Исус Божията доброта и Неговата нежна любов, търпение му носи кръста, и от славата Му в момента? Проучване на живота на Исус, така че да може да го знаят и чуят гласа Му. Нашият Господ не е мъртъв, но жив. Той живее, говори, удобства и команди. Човек не трябва да живее само с хляб, но с всяко слово, което излиза от устата на Бога. Чуйте гласа на Спасителя, така че Той да може да ви потвърди завета Му и в Неговото. По този начин ще се превърне в светец, според Неговия образ, смирено свидетелство за Божията воля.

За вас, Исус Назарянина, е не е обикновен човек, но могъщ владетел, когото среща в Евангелието. Виждате ли великолепието на Неговия характер, да Го познаваме от сигурност на Светия Дух, ежедневния му насоки те послуша. Бъдете наясно, че са избрани от твоя Господ да бъде свидетел за Него, да обявят пред всички хора, кой е той, какво е направил, и как Той спасява хора днес. Това е от съществено значение волята на Бог: да обявят, че Исус е Господ чрез нашето свидетелство на всички хора.

Анания не даде Павел време да философства, но веднага му обясних принципа на Бога, и показанията на благодатта в устата си. Тази божествена работа изисква действия, а не въображение. Но все още има духовно пречка в живота на Павел, а именно греховете си, които са много, защото фанатик своето невежество, вражда към Бога, и убийството на невинни хора. Но Исус изтри всички тези грехове на кръста. Бъдете сигурни, скъпи братко, че кръвта на Христос измил греха си напълно. Преди раждането му Павел е оправдано чрез благодат. Той трябваше да приеме тази истина обаче смятат, че това свободно предлагат обосновка, и да даде свидетел на това решение, чрез кръщението. Образовани правен експерт трябваше да умре със Себе Си чрез символ на кръщението. Той трябваше да признае неговата нужда от цялостно пречистване на търсейки спасение само в Христос, и да се изоставят да го безусловно.

Скъпи братко, сте били кръстени? Да те оставя стария си живот, за да влезе решително и твърдо в територия на Христос? Вие сте праведен, защото на кръста. Вярвайте в спасението си, който е завършен и съвършени в Христос. Приемете смисъла на вашето кръщение. Са приети от Светия Бог с помощта на Христовата смърт и ходатайство. Молете се Господ си днес, че може да живее вечно чрез Него.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, благодаря Ти, че Ти изтри моите грехове напълно. Признавам, преди моите грешки и нарушения, и да ви помоля да не ме отхвърляй от Твоето присъствие. Разкрие своя имидж пред очите ми, че могат да се възпроизвеждат и, допуснати във Вашата общение чрез символ на моето кръщение.

ВЪПРОС:

  1. Каква е същността на волята на Бога?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:45 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)