Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 109 (Paul’s defense)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Д - лишаване от свобода Павел в Ерусалим и В Кесария (Деяния 21:15 - 26:32)

4. Павел защита пред сънародниците си (Деяния 22:1-29)


ДЕЯНИЯ 22:17-21
17 "Сега това се случи, когато се върнах в Ерусалим и се молех в храма, че съм бил в транс 18 и го видях да ми казва," Бързай и да излезе от Ерусалим бързо, защото те няма да получи своето свидетелство за". 19 И тъй, аз казах: "Господи, те знаят, че във всяка синагога и победи онези, които вярват в теб. 20 И когато беше пролята кръвта на Твоя мъченик Стефан, аз също стоеше със съгласието на смъртта му, и охраната дрехите на онези, които са го убива. "21 Тогава Той ми каза:" Заминаване, аз ще ви пратя далеч от тук до Езичниците."

Павел не е създал Евангелието на благодатта, или символ на изъм. Исус му заповяда да свидетелстват за Неговото славно човек, и че Той е единственият път към Бога. Павел свидетелства, преди страхотно, приглушен множество в двора на храма, че Христос му се яви. Исус, който е бил разпънат на кръст и отхвърлени от нацията, сега се появява в средата на жилище на Светия Бог чрез показанията на Павел. Неговите думи намушкан в сърцето на всеки евреин. Първо, той твърди, че Исус е истинен Бог, вечно обединени със Светия, които в храма. Второ, Свидетелството на Павел става ясно, че евреите са неговите убийци. За убийството на Божия Син и не признават Неговата слава всички евреи са били незабавно осъден на унищожение. Нито един от тези, които присъстваха в храма, видя Исус, с изключение на Павел.

Сега Господ му не е среща с него лично, тъй като той е близо до Дамаск, но в една среща в храма. Тази втора откровение на възкръсналия Христос също е вярно. Свидетелството на Павел относно славата на личността на Исус е роден в истината пред своите слушатели. Той не обсъди с тях въпроси на закона на всички, но свидетелства лицето на живия Исус.

Исус не се манифестира слугата му за собствената си духовна наслада, но за изграждане на Божията църква по целия свят. Той му заповяда, казвайки: "Побързайте! Не останат в седнало! Оставете Ерусалим и общението на светиите. Аз ви експлоатация да отидете на езичниците. Но Павел е бил упорит и не искаше да отиде далеч. Той предпочете да остане близо до обиталището на Бог, където Исус му се яви. Той настоя за свидетелства на юдеите, че Исус е жив и се надяваше, че те ще повярва на показанията. В края на краищата, той беше почетен свидетел на убиването на Стефан, и е известен като убиеца на християните.

Тялото на Павел и ще са бавни, за да действа. Той не предвиждат да проповядва на езичниците, нито е заинтересована да почерпи идолопоклонници в завета с Бог. Но си жив Господ Бог ясно му е наредил да отидат на езичниците. Той се премества от зоната си на комфорт, за Новия завет съобщение е за всички хора, а не само за евреите. Господ Исус се разширява границите на Стария Завет, и отвори вратата, която води към Бога за всички хора. Възрастта на езичниците е започнало, и благодат започва да се къпете върху всички верните Божии търсят,.

ДЕЯНИЯ 22:22-29
22 А те го слушаше, докато тази дума, и тогава те издигнаха глас и каза: " далеч с такъв от земята, защото той не е достоен да живее!" 23 После, понеже те викаха и разкъса дрехите си и хвърляха прах във въздуха, 24 командирът му нареди да бъдат приведени в казармите, и каза, че трябва да се изследват под бичуване, така че той може да знае защо те викаха така против него. 25 И когато го бяха разтегнали с ремъци, Павел рече на стотника, който стоеше до "Позволено ли е за да можете да бич човек, който е римлянин, и то неосъден?" 26 Когато чу това, стотникът отиде и каза на командира , казвайки: "Погрижи се за това, което правиш, защото тоя човек е римлянин". 27 Тогава командир дойде и му каза: "Кажи ми, вие сте римлянин?" Той каза: "да." 28 командирът отговори, "С голяма сума, получена това гражданство." И Павел казва: "Но аз бях роден гражданин." 29 след това незабавно тези, които щяха да разгледа го оттегли от него, както и командирът също се страхува, след като откри, че е римлянин, понеже го беше вързал.

Евреите се хванат за избор на Всевишния на Авраам и потомството му, и се придържа към обещанията на Бога в завета Си с Моисей. Това е невъзможно за тях да вярват, че Бог изведнъж призна нечисти езичниците в Неговото общение. Те смятат, че закона, обрязването, съботата, и храмът да бъде гаранция за Божието присъствие с тях. Следователно те пламна от гняв, и отказва да си представим, че всички тези скъпоценни съкровища са безполезни и че езичниците могат да получат всички тези блага само чрез вяра, без никакво усилие към запазване на закона. Това невероятно твърдение отиде далеч отвъд разбирането на евреите. В резултат на това те се взриви, и видя в Павел на истината, неблагодарен богохулник, и враг на Бога. Те поискаха да го унищожи наведнъж. Нарастващия гняв на народа се превърна в адски шум, така че те разкъса дрехите си и хвърляха прах във въздуха. Павел застана обаче, консервирани в средата на метежа. Евреите не признават Христовия призив към покаяние. Исус е изпратил Павел до хората. Павел не беше изпратено. Упорит съзнанието на евреите, обаче, остава изцяло закалени към чертеж на Божия Дух.

В писменото си рекорд, Люк казал на най-добрите Теофил, приемникът на книгата си, как римските офицери се държал честно към Павел, след като научих, че той е римски. Те са предназначени да принудят изповед от него чрез мъчения. Командирът не бяха разбрали речта на Павел, който е на езика иврит. Обаче, той бе видял дива, неконтролируема реакция на евреите като следствие от жалбата на Павел.

Въпреки, че Павел е бил готов да умре, той все още се стреми да остане свидетел на Христос. Той е готов да използва своите права, като римски гражданин, да се запази свободата си. Той казал на полицая, който е дал команда, за да го измъчват, за опасността, която го очаква, ако той бичуван римски гражданин. Който и да е бичуван римски гражданин без справедлив процес веднага е бил осъден на смърт. Така командирът на 1000 войници страшно забърза към Пол, защото той е обвързан свободен римски гражданин с вериги. Ние се учим от защитата на апостола, че родителите му най-вероятно се превърне римляните, когато Антоний Цезар посети Тарс с Клеопатра след брака им. По това време той е дарил римско гражданство на всички коренните жители на града. Освен за тази привилегия, заострени джапанки ще прободоха Павел, и щеше да изоре гърба му, точно както бяха направили с Исус.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, ние Ви благодарим, защото Ти ни избра, които са недостойни, измежду всички народи, да станат ваши избрани хора само по благодат и без запазване на закона. Простете ни за недостатъчно нашата благодарност и да ни помогне да бъдем святи и без недостатък пред вас в любовта и да общуват Твоето спасение на всички хора. Помогнете ни да не мълчи, но да се каже.

ВЪПРОС:

  1. Защо евреите се взривят с гняв, когато Павел казва, че Исус го изпрати на езичниците?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:46 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)