Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 096 (Riot of the Silversmiths in Ephesus; Paul´s Last Journey to Macedonia and Greece)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Г - третият мисионерско пътуване (Деяния 18:23 - 21:14)

4. Бунт от сребро в Ефес (Деяния 19:23-41)


ДЕЯНИЯ 19:35-41
35 И когато градът чиновник успокои тълпата, той каза: "Мъжете на Ефес, какво е човекът, който не знае, че градът на Ефесяни е храм пазител на великата богиня Диана, и на изображението, което падна от Зевс? 36 Следователно, тъй като тези неща не може да се отрече, че трябва да се успокои и да не правите нищо несмислено. 37 Защото сте довели тези мъже, които не са нито обирджии на храмове, нито хулители на вашите богини. 38 Затова, ако Димитър и неговите колеги майстори имат делото срещу всеки, съдилищата са отворени и има проконсули. Нека им повдигат обвинения един срещу друг. 39 Но ако имате някакво друго разследване, за да тя да се определя в редовното събрание. 40 Защото ние сме в опасност да бъде поставена под въпрос за днешния скандал, има причина, която може да даде сметка за това хаотични събиране." 41 И когато той е казал тези неща, той разпусна събранието.

Един мъдър човек седеше в театъра сред развълнуван множество. Той беше спокоен и разбира неговите хора. Те призоваха му град чиновник. Той не се опита да говори с шумни, но ги остави с писък и рев в продължение на два часа. Той счита, че е препоръчително да ги карат, след като стана уморен. Когато видял, че по-голямата част е писнало в това горещо време, той се изправи и започна да говори. Множеството се изтощи напълно. Град чиновник подчерта славата на ефесяните. Той свидетелства, че черна дървена идол на богиня Артемида падна от небето, факт, нямаше нужда изобщо да се спори. Целият свят знаеше за това и никой не може да отрече тази вяра. Спокойствие е необходимо, може да се направи, така че нищо безразсъдно. Той също показа готовността си за разрешаване на всякакви инциденти, които биха могли да възникнат.

Той продължи да обявят, че сътрудници на Павел и младият Александър не е откраднал някой или зли неща около храмовете. Това проучване бе направил с тях, докато тълпата гневно крещи в продължение на два часа. Така тримата мъже са невинни, и множеството беше се провинил, за да ги вземете неправомерно.

Димитър ", лидерът на сребро, не е подадена официална жалба срещу Пол (това е вероятно, че той още не беше дошъл събрание от страх да не бъде обвинен революция). Следователно, чиновник все още може да се очаква от него и неговия сребърни колеги официална жалба, ако има достатъчно доказателства срещу когото и да било. По този начин, случаят може да управлява своя правното обучение.

Чиновникът продължи да успокои тълпата, малко по малко. Той не им попречи да формира своето становище или вземане на решение заедно. Но той ги помоля да направят своите искания в официална среща, в присъствието на всички хора, които са имали право на избирателно право. Детайли Лука дава тук предлагат дълбоко вникване в организацията на градовете в гръцката култура по време на римската окупация.

В заключение, кметът заплаши слушане тълпата. Той посочи опасността от подбуждането римска гняв, който от време на време, изтеглени привилегии от недостойни градове, и се отпуска нови привилегии на тези, които по-заслужили. Нито един от ефесяните искаше да бъде причина за загуба на вида римски лечение, което е имал. Напротив, те се търси като главен края, над всичко друго. Гневът на огнените хора се успокои от речта на мъдрия чиновник, и всички те се завръща в къщите си.


5. Последно Павел Пътуване до Македония и Гърция (Деяния 20:01-3a)


ДЕЯНИЯ 20:01-3a
1 След утихването на мълвата е спряло, Павел нарича учениците за себе си, ги прегърна, и тръгна да отиде в Македония. 2 Сега, когато той е отишъл този регион и да ги насърчи с много думи, дойде в Гърция 3 и седя там три месеца ...

Павел признават в скандал ефесяните, че нарастващата църквата не е защитена срещу опасности и преследване. Напротив, толкова повече благословия се разпространява, толкова повече атаки на дявола се е увеличил. Вярващите в църквата да се молят с бдителност: "Не ни доведе в изкушение, но избави ни от лукавия". Павел и неговите верни другари се молят по време на скандал. Господ усмири бурята, и спаси тези, които са в беда, точно както той бе смъмрил бурята на Тивериадското езеро.

След експлозията на омраза в Ефес, стана ясно на вярващите, че Павел не може да остане в града или в региона. Отмъстителни чувства, кипи в сърцето на мафията за апостол означаваше, че той не може повече да ходят сами по улиците и алеите. Бащински Павел, обаче, не бягат от страх, защото свито опасност в града. Той призова лидерите на учениците на Христос организирана среща, който бе изпълнен с противоположния дух на шум в театъра. Пол утеши онези, които плакаха с присъствието на Христос, който слага Светия Дух във всичките Си верни последователи.

Така апостол на езичниците каза тъжно сбогом на хората на църквата в Ефес. Той започва своето дълго пътуване, като преминават през района на Филипи, Солун, и Берия. Самият той обясни, преживяванията му в неговото второ послание към коринтяните (7:5): "Когато дойдохме в Македония, плътта ни нямаше никакво спокойствие, но ние бяхме обезпокоени от всяка страна. Извън са конфликти, отвътре страхове. Въпреки това Бог, Който утешава унили, ни утеши ". Павел не пътуват, за да се премине на лятното часово време за релаксация в морски курорт. Той влезе в борба, и с големи трудности се бори срещу фанатизъм, омраза и изкушения. Павел беше изпълнен с Божието слово. Той проповядва със силата на Светия Дух, не само в името на проповедта, но също и заради назидание, инструкции и укрепване на църквите. Павел е бил верен пастир, който иска тези, които са били заблудени, превързал раните на огорчения, и наказва тези, които упорито в упоритата съпротива.

Когато Павел влезе в град Коринт около 56, той е служил на църквата в продължение на три месеца, църква, разделена от философски и ревностен изкушения. Но освен тези усилия той намери достатъчно време за съставяне на най-дългия си послание, написано на църквата в Рим, които самият той не е основана. В това послание апостолът подчерта неговото учение в организирана и логичен начин, със задълбоченост и над поглед. Философи в Атина са търсили мъдрост от него, но той не отговори на тях. Те не са духовно зрели, за да разберат тези принципи на дълбока християнска мисъл. Тази проповед, под формата на Посланието към римляните, е и до днес най-добрата или представяне на принципите на християнството. Дори и днес, Светият Дух е проповядвал думите на Павел в този свят.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, благодарим ви, защото вие сте триумфално управител. Сте си близки през бури, трудности, най-гвоздеи, и изкушенията на живота. Дайте ни верни министри в нашите църкви и смели молитви, така че ние може напълно да почитат с постоянна вяра, изобилстващи любовни и жива надежда.

ВЪПРОС:

 1. Защо и при какви обстоятелства Павел напуснат църквата в Ефес?

насмешлив поглед - 6

Уважаеми читатели,
Сега, че сте прочели нашите коментари на Деяния на апостолите, които са в състояние да отговорят на следните въпроси. Ако ви отговоря 90% правилно ние ще Ви изпратим следващите части от тази серия, които са предназначени за вашия назидание. Моля, не забравяйте да включите пълното си име и да отговорят ясно на листа за отговори.

 1. Как е Исус Христос Цар на царете и Господ на господарите?
 2. Какво е обичаят на Павел проповядва, когато той влезе в града?
 3. Защо Павел силно разстроен от многото богове в Атина?
 4. Кои са трите основни идеи в първата част от проповедта на Павел пред философите на Атина?
 5. Какво е единственият начин да избягат от съда на Бога в Съдния ден?
 6. Какво е конкретното обещание на Христос, което Павел отново постъпили в Коринт?
 7. Кои са четирите града Павел посетиха в края на втория му мисионерско пътешествие?
 8. Кои са четирите велики факти, произведени от срещата между Аполос и раждащата няколко?
 9. Как мъжете в Ефес, получават Светия Дух? Как можете да получите този благословен Дух?
 10. Как Божието царство се появяват в Ефес?
 11. Как беше името и думите на Исус значително увеличени в Ефес?
 12. Защо Павел трябва да отидат в Рим?
 13. Защо Димитър да се ядосвам с Павел?
 14. Защо и при какви обстоятелства Павел напуснат църквата в Ефес?

Съветваме ви да завършване на теста изпит за Деяния на апостолите. По този начин ще получите вечно съкровище. Очакваме вашите отговори и се моля за теб. Нашият адрес е:

Водите на живота
P.O.Box 600 513
70305 Щутгарт
Германия

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:26 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)