Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 097 (The plot to kill Paul in Corinth)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Г - третият мисионерско пътуване (Деяния 18:23 - 21:14)

6. Заговор за убийството на Павел в Коринт - имената на придружителите, които го придружават към Йерусалим (Деяния 20:3б-5)


ДЕЯНИЯ 20:3б-5
3б ... И когато евреите спрямо него, тъй като той е на път да отплава за Сирия, той реши да се върне през Македония. 4 И го придружи до Азия - Аристарх и Секунд на Солунци и Гай на Дервия, и Тимотей, и Тихик и Трофима на Азия. 5 Тези мъже, които излизат напред, ни чакаше в Троада.

Павел уредил да имат вноски от всички църкви в Македония, Гърция, Азия и Анадола помощ преследвани църквата в Ерусалим. Това четем в (2 Коринтяни 8:16-24). Пътуване към Йерусалим не изглежда да са били самотен, което бе предприето сред общението на избраните братя. Той бе придружен от делегат от всяка една от църквите, той е засадени.

Тъй като корабите не плават през зимата, заради бури на Средиземно море, Павел планирате да пътувате с другарите си през пролетта от Коринт в Сирия по море.

Евреите в Коринт, обаче, са горчиво решен да убие Павел, който беше причината за тяхното отхвърляне и срам, когато жалбата си срещу него, изправен пред римския управител, бе отхвърлено. Вероятно някои от тези, решен да убие Пол предложи правят така, за да го лишат от голяма сума пари, които са събрани за църквата в Ерусалим. Но Христос пазеше Своя слуга, и го защитава от тази зла умисъл. Когато Павел научил на този парцел, той веднага променя плановете си, и реши да не пътуват по море, тъй като неговите антагонисти могат да са искали да го убият в ход, без да остави и следа от престъплението си. По този начин, той избра да поеме дълга и изморителна суша обратно пътуване до Ефес пеша, пътуване на стотици километри, като ден и месец. Павел и придружаващите го минавали по този маршрут, начело за Ерусалим.

Четем за най-малко осем души, които са съставени Павел спътници. Размисъл над тези хора ни дава представа в условията на църквата в Гърция и Мала Азия, както и разбиране по отношение на резултатите на мисионерската работа на Павел. Ако имате карта на Гърция и Мала Азия, погледни го, докато четете този урок. Вие ще видите огромни области, в които Евангелието и църквата са твърдо установени.

Първо, четем за църквата, където един верен баща извършено, синът му, в ръцете на Павел, да стане негов спътник, за да помагат в реализацията, от името на братята, техните вноски в Ерусалим. По този начин, въпреки на кратък период от време, преди внезапно заминаване на Павел от в Атина, църквата в не дойде към края си, но израства да стане верен и в Христос.

От търговски град на Солун той е бил придружен от Аристарх и Секунд. Аристарх вече е бил спътник на Павел в Ефес. Той беше един от двама млади мъже, множеството се оттеглиха в театъра на фона на шум над Павел в Ефес (Деяния 19:29). Той е все пак, воден от увреждане от силна защита на Христос. Независимо от този опит, той не се откаже от Павел, но завърши пътуването с него, го успокояващо по време на дългия си, горчив лишаване от свобода, и въпреки ужасните опасности, го придружава по пътя си към Рим. (Кол. 4:10; Филимон 24).

След напускането на църквата във Филипи, Лука, лекарят, се присъединиха компания с Павел, като представител на вярващите от този град (20:6). По този начин, евангелист-лекар започва своята важна, дълго пътуване с апостол, през което време той събра информация за известния си Евангелието, и отговаря на лицата, върху чиито свидетелства той съгради книгата Деяния на апостолите.

Не само църкви на Гърция и Македония изпращат делегати и принос към църквата в Ерусалим, но вярващите от Анадола и Азия също участва в това пътуване. Освен Тимотей, верен сътрудник работник на Павел, четем името на Гай, от Дервия, което показва, че връзката между тези църкви в Мала Азия и апостол никога не завърши въпреки многото години.

От Ефес дойде брат Тихика, които също са останали от Павел по време на дългия си лишаване от свобода. Той е писател, който е издал посланията до Ефесяни, Колосяни и Филимон. Това верен вярващ остава спътник на апостола през годините, в пътувания от Гърция към Ерусалим. Той се срещна с Пол отново в Рим, за да му помогне като слуга и преписвач.

Ние също така да прочетете за Трофима, от Ефес, който стана причина за лишаване от свобода на апостола в Ерусалим. Фанатични евреи твърдят, че Павел е взел тоя необрязан езичник млад мъж и го заведе в храма.

Завръщането на Павел в Ерусалим е подобен на триумфалното шествие на Христос, апостол се връщаше с богат Божията любов в сърцето си, придружен от верни хора като представители на езичниците. Те не щяха да посетите проблемна църква с обикновени думи, но в допълнение, дойде със значителна сума пари, които възнамеряват да го пуснат в храма на Светия Дух. Такава беше видимо общение на светиите.

МОЛИТВА: Господи Христос, благодарим ви, че сте избрали от всяка страна хората, които те следват във вашия начин като Божия Агнец, и които предлагат телата си и живота си като жертва, благоугодна на Бога. Ние искаме да ни приеме, заедно с нашите деца, приятели и роднини, и да ни освети обща вечен.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на голям брой спътници Павел?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:32 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)