Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 035 (Description of the Days of the Patriarchs)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)
21. Стивън отбрана (Деяния 7:1-53)

a) Описание на Дните на патриарсите (Деяния 7:1-19)


ДЕЯНИЯ 7:9-16
9 "и патриарсите, превръщайки се завижда, продадоха Иосифа в Египет. Но Бог беше с него 10 и го избави от всичките му беди, и му даде благоволение и мъдрост в присъствието на фараона, египетския цар, и го постави управител над Египет и целият му дом. 11 Сега дойде глад и голяма беда по цялата земя на Египет и Ханаан, и бащите ни не намери препитание. 12 А Яков чу, че в Египет се намира жито, изпрати бащите ни на първо място. 13 И втори път Йосиф бил известен на братята си, и семейството на Йосиф става известен на Фараона. 14 И тъй, Иосиф прати да повикат баща му Якова и всичките му роднини да му седемдесет и пет души. 15 И тъй, Яков слезе в Египет, и той умря, той и бащите ни. 16 И те са били извършени в Сихем и положени в гробница, която Авраам купи за определена сума пари от синовете на Емора, бащата на Сихем.

Стивън не защитава благочестието си с богословска лекция, нито пък той говори с гръмко красноречие. Вместо това, той свидетелства пред на Висшия съвет библейската вяра, известен от сърце на всички деца в страната. Той не рецитират всички детайли на историческите разкази на своя народ, но избра това, което изглежда важно за целите на потвърждаване на смисъла на Новия Завет и да се изясни личността на Исус Христос.

Стивън се фокусира върху избора на Авраам Бог по благодат и от завета на обрязването, с цел да се позове на новия завет, изпълнени в Христос и въз основа на благодатта, и не на дела. Той след това се изясни от живота на Йосиф, което показва, че той е символ на Христос.

Братята му, баща му го лекуват с полза и пристрастието му завиждаха, че той е все още млад, докато те са имали. По същия начин, Христос е харесвал и завидя от Неговите опитни братя сред хората. Своя Отец в небесата му е дал необикновена сила през болести, демони, както и на мъртвите, например, че народа се втурна към страната учител от Назарет. Те го почита повече от първосвещениците и книжниците в столицата на Ерусалим.

Точно както десет братя, обвързани Йосиф, го хвърлиха в рова и го продадоха на каравана бедуин на много ниска цена, така че бащите на нацията представено Христос в ръцете на римляните, за да го убие, като го хвърли в ямата на гроба и го напълно унищожени. И тъй като братята омраза към Йосиф достигна най-високата си точка, така и омраза към евреите "Исус достигне дори до разпятието.

Но Бог беше с Иосифа в чужда земя. Той също беше с Христос в смъртта, защото Бог Го е възкресил от мъртвите и му даде живота си отново. Както Фараона възвиси Джоузеф след неговото изкушение, което го прави вторият човек в царството и управител над целия му дом, така че Бог възвиси Исус, го седнал от дясната Си страна, и му даде цялата власт на небето и на земята. Дори насъщния ни хляб идва от ръката Му, защото Той Комуто да бъде слава каза: "Без Мене не можете да вършите нищо." (Йоан 15:5)

Децата на обещанието сб далеч от техния уважаван брат и не го познавам. Но Йосиф ги познавах, и им е помогнал при първата им среща, но без да се знае, че ги. На втората среща той се разкри пред тях, заедно с неговата слава. Братята израснал страх, когато видяха, че доставчик на пшеница и управител над Египет също така е и брат, когото бяха продадени, за да се отърве от Стивън пожела Исус да се манифестира отново на старейшините на коравосърдечен си нация. Той се надява, че те могат да попаднат в страх и трепет да Му се покланят, са отхвърлили и измъчван.

Като страховитите братя се върна при баща си, така че Стивън се надява, че на седемдесетте старейшини на Висшия съвет ще се върне, за да каже на своя народ, че нейният син е жив, и че нашият брат е установена в слава. "Ние го убие, но Бог е избрал да го възкреся и силно го издигне. Ние всички сме порицани, но дойде и нека всички се покаят, напълно и на драго сърце! "Както Яков и семейството му от седемдесет и пет души се събраха на Йосиф, така че Стивън се надява че всички еврейския народ ще дойдат при Исус, се кланят пред Него и Му се покланят. Както Йосиф, славното управител, поклони се пред баща си, го целуна и го представи на Фараона, така, по възвишен начин, Христос се прекланя пред корумпирани Неговият народ, пречиства и освещава, и след това го запознава с Неговата небесен Отец.

Стивън, обаче, проповядвал на глухи уши. Сърцата на съдиите бяха заслепени. Милостив глас на Святия Дух Те не съм чул, но с усмивка отбеляза грешка в думите на говорещия, казвайки, че Яков е бил погребан в гробницата на Авраам. В действителност, Авраам бе погребан в Хеврон в закупен негово притежание, докато Яков е бил погребан в Сихем, близо до Наблус. Може да е имало различни разкази и тълкувания на тези текстове по времето на Стефан. Трябва да отбележим, как съдиите не се намесва в показанията на Стефан, нито пък те смятат, грешката му да бъде от съществено значение или достоен за научни изследвания (Битие 23:16-17; 23:18, 50:13, Джошуа 24:32).

МОЛИТВА: O небесен Отец, благодарим ви за изпращане на Своя единороден Син и провъзгласявайки Твоята слава в Него. Простете ни за нашата, и ни изпълват с Твоя Свят Дух, така, че ние може да се появи, че живее в нас, и да работят чрез нас, дори и в разгара на чужда земя.

ВЪПРОС:

  1. Как беше Джоузеф вид на Исус Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 11:13 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)