Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 034 (Description of the Days of the Patriarchs)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)
21. Стивън отбрана (Деяния 7:1-53)

a) Описание на Дните на патриарсите (Деяния 7:1-19)


ДЕЯНИЯ 7:1-8
1 Тогава първосвещеникът рече: "тези неща?" 2 А той каза: "Братя и бащи, слушайте: Бог на славата се яви на баща ни Авраама, когато беше в Месопотамия, преди да се засели в Харан, 3 и каза му: "Махай се на вашата страна и от роднините си, и дойде в земята, която ще ти покажа". 4 Тогава той излезе от земята на халдейците и се засели в Харан. И от там, когато баща му е мъртъв, му се премества в тази земя, в която сега живеят. 5 И Бог му даде наследство в нея, дори не е достатъчно, за да зададете крака си. Но дори и когато Авраам е имал нито едно дете, той обеща да го дам на него за притежание и на потомството му след него. 6 Но Бог говори по този начин, че неговите потомци да живеят в чужда земя, и че те ще ги поробят и ще ги угнетяват четиристотин години. 7 и нацията, на които те ще бъдат в робство ще съдя ", каза Бог, и след това те ще излизат и да ми служат на това място." 8 Тогава Той му дал завета на обрязването, и така Авраам роди Исак и обряза го в осмия ден, както и Исаак роди Якова, и Яков роди дванадесетте патриарси".

Стивън се изправи пред комисията за разследване на Висшия съвет. Той призна, вярата му във вярата на бащите си. На слушаше внимателно всяка дума, каза той, като се обръща внимание на темите, подчерта той, в желанието си да разберете дали ответникът е бил установен в Стария Завет или богохулник срещу Бог, който заслужава да бъде незабавно камъни (Левит 24:16).

Първосвещеникът не регистрира лично жалба срещу Стивън. Това е, тези, които са разговаряли с него, който го обвини в богохулство. Главен съдия попита обвиняемия кратко: "Това е вярно това, което жалбоподателите казват?"

Стивън отговори с пълно зачитане, обръщайки се към своите слушатели със заглавието "братя и бащи", въпреки че не е получил помазанието на Святия Дух. Той показа, че е готова да направи дължимата почит към най-високата религиозна институция на нацията. Той пожела вниманието им и ги помоли да слушате с бащинска търпение да си свидетелство на вярата. Той не е бил запознат с арамейски или на иврит, от които гръцката версия на Стария завет, Септуагинта, са били преведени. Стивън потвърди вярата си, позовавайки се на писанията в съответствие с този широко известен превод, които се различават в някои изрази от оригиналния текст на иврит, който знаеше наизуст всички съдии.

Стивън свидетелства, че един славен Бог се е явил на Авраам, докато той е още езичник в Ирак, жилище сред неговите роднини. Той го беше избрал, и обеща да направи от него велик народ. Бащата на вярващите не е достатъчно компетентен, за да посрещнат Бога, защото той не е по-праведен от другите мъже. Това е Божия свободен избор, който превръща тази фиксирана земя пребиваващ в пътуваща бедуин. Той го отстранява от неговата земя, собственост и леснота на живота и го прати на непознато място, като го увери, че ще го води по всяко време.

Вземат бележка от деветте глаголи в нашата четене текст за изясняване на действителната работа на Бог. По този начин вие ще осъзнаете, че посочените сметки не са от човешки произход, но представлява историята на Бог започва да работи. Властелинът на живота не е далеч от нашата земя или недостъпен. Той се намесва в и участва в пеша от мъжете. Той избра един човек, и е ръкоположен от него да бъде началото на изкупителна Неговият план. Мотив в историята на Стария завет не е благочестието на Авраам или неговите молитви, но изкупителна Божията воля и благословии.

Авраам послуша Бог частично. Той напусна страната си, но не баща му или Лот, племенникът му, и затова забави Божиите цели. След известно време той достигна безплодните планини на Ханаан и плодородни долини, където зимата е много студено, а лятото е много горещо. Авраам не е рай с широки земи, както в Ирак, но скали и пустини. Скитаха нарушен сред тези планини, а не намирането на всяко имущество, да притежават. Бог му обеща, че цялата страна Той ще му покаже ще му и децата му, въпреки че той все още не е имал дете. По този начин този, който е лишен от земята си и лишен от децата ще се научат да живеят в непрекъснато очакване. Тази вяра му се вмени за правда. Доверието му в скрития Бог през дългите години, без видими и осезаеми резултати, направи го за пример на всички вярващи.

Тази сметка намеква, че вярата на човека е уникален отговор на Божия призив и избор. Чувате ли гласа на Бога, въплътена в Христос? Вярвате ли в духовното си наследство, макар че не са оценили каквато и да е благословия, нито някакви видими резултати? Бог, Който е верен, ви се обажда и ви запазва. Можете да го почетем с персистираща вашата вяра.

Най-сетне Авраам е получил откровение от Бог, че неговата вяра в Божието обещание, което да му даде земя, няма да бъдат реализирани по време на неговия живот, или дори по време на живота на сина му. Неговите потомци ще продължи в робство в Египет в продължение на четиристотин дълги години. Мислете за този дълъг период. Бог позволи потомци на Авраам да пада под игото на робството, което в крайна сметка са избрали за себе си. Въпреки това, той не отмени обещанието си към тях.

Светият се обвързва само с Авраам и потомството му чрез завета на обрязването. Следователно, всички потомци на Авраам влезе в тази поредица от благословия, за Авраам обряза Исмаил и Исаак, за да ги създаде в обещанието на завета. Божия завет не се основава за водене на команди на закона, но за благодатта само по негов избор.

МОЛИТВА: O святия Бог, благодарим ви, че избрахте нас в Христос. Създаване нас чрез Светия Дух във вашия нов пакт, въз основа на кръвта само на Твоя Син. Научи ни вяра, доверие и доверието си в Теб, че може да изчака идването на Твоето царство.

ВЪПРОС:

  1. Каква е тайната в живота на Авраам?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 11:12 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)