Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 023 (Peter and John Imprisoned)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

11. Петър и Йоан в затвора и отведен в съда за За първи път (Деяния 4:1-22)


ДЕЯНИЯ 4:12-18
12 "не е спасение във всяка друга, защото няма друго име под небето, дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим." 13 А когато видяха дързостта на Петър и Йоан, и разбраха, че те са необразовани и необучени мъже , те се зачудиха. И те разбраха, че са били с Исус. 14 И като видя човек, който е бил излекуван стоящ с тях, те може да се каже нищо срещу него. 15 Но, когато им беше заповядал да отидат настрана от съвета, предоставени помежду си, 16 казвайки: "Какво ще правим с тези мъже? Защото, наистина, че едно забележително чудо е направено чрез тях е очевидно за всички, които живеят в Ерусалим, и ние не може да го отрече. 17 Но, така че не се разпространява сред хората, нека сериозно ги заплашват, че от сега нататък те говорят не никому в това име. "18 А те им се обади и им заповяда да не говорят никак нито да поучават в името на Исус.

Петър изцели куц човек в името на Христос. Апостолът е знаел, че изцелението на този човек показа на Исус цел за спасяване на човек напълно и да му даде вечен живот. Господ не помогне на вярващия само частично, но го спасява напълно - в тялото, духа и душата. Божията любов превъзхожда всички ни доверие и разбирания. Най-старият от апостолите обобщи защитата си с добре познатия изявление: "Спасението се намира в никой друг." Прост рибар на езерото свидетелства за образовани теолози и юристи, че те са слепи в независимо от знанията си на Писанията. Спасението не може да бъде получена чрез дипломите, четене на дълги, религиозни книги, или фалшива набожност. Вярата в Исус, който е бил разпънат на кръст, а след това е възкресил от мъртвите, както и обитаването на Светия Дух произвежда спасение.

Какво е спасението? Това е освобождение от гнева на Бога и нашето освещение чрез кръвта на Христос. Спасението е победа над смъртта, което води до вечен живот. Христовото спасение означава получаване на божествената сила да вършим добро, без да попадат в грях. Истинското спасение е по-високо, по-дълбоко, по-широк, и по-силен, отколкото хора знаят. Дяволът няма власт над него, който вярва в Исус. Този, който се ангажира да Спасителят триумфира в Него.

Христос завърши спасението на всички човеци, когато той, вместо нас, умря на кръста, праведния за неправедните, безсмъртният за смъртен. Господ отне греховете ни и да ни оправдават даром, знаейки, че никой не може да спаси себе си. Божият Син стана на Човешкия Син, че синовете човешки да станат синове на Бога. По този начин Христос ни изкупи, че можем да получим осиновението. Светият Тържествената съдия не е против нас, но е нашият любящ Отец. Христос закупили Святия Дух с Неговата смърт, че любовта на Бог може да се излее в сърцата ни.

Всички мъже са поканени да получат спасение на Христос за спасение се намира в никой друг. Всички религии, философии, човешки идеологии, и добри дела не са достатъчни, за да се получи божествено удоволствие. В кръвта на Христос е нашето избавление. Без него ще загинем. Поради това е необходимо и божествено задължение да приемат помирение на Христос, и да се присъедини към неговия завет. Който не приемат Исус отхвърля любовта на Бога и не намира спасение. Няма начин на Бога, но чрез Исус.

Петър, ловец на мъже, каза, че тези всеобхватни истини за съвета на главните свещеници, богослови, книжници и правни бивши експерти. Той не говори много, но обобщи Евангелието в един отчет. Съдиите се усмихна саркастично към него, защото той говореше по-лесно да се разбере език, използвайки прости изречения, без намек от помпозност. Те всички видяха, че той и млад мъж до него са необразовани. Те не можеше да отрече, обаче, че силата на Бог е излязъл на тези двама мъже. Силата на Христос се появи отново по адрес на Петър, който свидетелства за владетелите на хората си, че те са убийци. По същия начин, той предложил на свободно спасение виновен Бог в името на Исус.

Вероятно съдиите не се грижи много за оплакване на апостола, или за приноса си за спасение за тях. Те са склонни да поемат много внимание на него. Въпреки това, в името на Исус на езика му ги дразня, защото исках да забравя това име, за да го избегне, и никога не го чуя отново. Те не се грижи за заздравяването на беден просяк, който заслужава гнева на Бога, така или иначе. Тези лицемерни, култивирани мъже бяха без любов. Тяхната основна грижа е книги, красноречив религиозно учение, и тяхното достойнство.

Кураж и смелост на двете апостоли, който очевидно не се страхуват наказание, засегнати публиката. В допълнение, наличието на излекувани мъжа до тях е много трудно за съдиите да осъдят апостолите по обвинения в богохулство и измама. По този начин, те предоставят помежду си тайно, след като изпрати на обвиняемия на съвета.

И накрая, те не може да достигне друго решение, отколкото да им попречат да проповядва повече в името на Исус. Те разбраха, че това име е причината за власт в Неговите последователи, което представлява опасност за нацията и нейните обичаи. Така че те заповяда на двамата апостоли, за да се махне от говорене, преподаване, или провъзгласяването това име, от страх, че името на Исус биха могли да работят по-нататъшни чудеса. Тази марка обобщение на дизайна на Сатана. Той иска да сложи край на всички проповед в името на Исус, така че силата на Бог не може да спаси сърцата. Ли, скъпи вярващ, задръжте езика си да говори в името на Исус? Или искаш да свидетелстват за него? Спасението се намира в никой друг. Вие носите отговорност за говоренето на това име, че другите могат да бъдат спасени. Без свидетел на свидетелството няма спасение.

МОЛИТВА: Нашият Господ Исус, благодаря Ти, че Ти ни спаси, които са били загина, прости греховете ни и ни носи за вечен живот. Твоята смърт е нашият живот, и страданията ви донесе за наша радост. Дай ни кураж да свидетелства за Вашето име, с пълна дързост, опасявайки се, че не владетели или учени, но свидетелстващ за тях за греховете си и вашето спасение.

ВЪПРОС:

  1. Защо е спасението на целия свят, центрира в името на Исус сам?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:58 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)