Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 013 (Peter’s Sermon at Pentecost)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

6. Петър Проповедта на Петдесятница (Деяния 2:14-36)


ДЕЯНИЯ 2:24-28
24 "Когото Бог възкреси, като развърза болките на смъртта, защото това не е възможно, че той трябва да се проведе от него. 25 Защото Давид казва за него: "аз предвиждах, Господ Ал пътища пред лицето ми, защото Той е от дясната ми страна, че не може да се разклати. 26 Затова сърцето ми се зарадваха, и т ЕОЛ ми се зарадва, освен плътта ми ще почива в надежда. 27 Защото не ще оставиш душата ми в Хадес, нито ще ви позволи Вашият Светият да види изтление. 28 Вие сте направили известни ми начина на живот, ще ме направи пълен с радост в Твоето присъствие".

Триумф на Бога над смъртта е знамето над християните. Символът на този триумф е Христос, Който е възкресил от мъртвите. Христос е жив и никога няма да умре. Той е гаранция за нашето възкресение, а гаранцията за вечен живот.

Петър открито свидетелства на Бога ", преобладаващи пред опозицията на евреите. Бог приема, са отхвърлили и вдигна презрян млад мъж от Назарет. Той извади от Него връзките на смъртта (Псалми 18:5-6), че е невъзможно за гроба, за да го задържи. Тъй като той е свята смърт е имал никаква власт над Него. Исус умря, защото на прегрешенията ни, и биде възкресен, защото на нашето оправдание. Това увеличение на Христос означавано за пиърсинг решението на евреите Божия. В същото време, тя е най-голямата от удобства за християни.

След това, Светият Дух изяснени, чрез Петър, как цар Давид беше погледна тайните на Светата Троица, и чрез прозрението на Христос. Той призна, че Синът видя Отец пред Него по всяко време, в цялата Му слава. Исус е бил последният Адам, удоволствие на Бога и Неговата вярна представа. Той е бил на власт, красота и слава, живеещи в Европейския съюз, за хармония с Бога, винаги върши волята на Своя Отец.

Преди разпъването на Христос, Синът видя баща си от дясната Му страна. Ние също така знаем, че след Неговото възнесение Той седна от дясната страна на Своя Отец. Още веднъж, ние виждаме, че всяко лице на Светата Троица смирено и непрекъснато отличие на други, по отношение на Себе Си да бъде най-малко. В това пророчество Христос каза, че ще продължи в триумф на Бога, и няма да се смущава, като го видя. Как ние също трябва да погледнем към нашия Отец по всяко време, така че ние не може да падне в изкушение.

Константа, тясна връзка между Отца и Сина не може да бъде обезпокояван от гордост или грях, но остава пълен с радост, любов, удоволствие и радост. Самия Бог обяви, че Той е Бог на удоволствие, когато казва: "Ти си Моят възлюбен Син, в теб съм много доволен. Не скръб, за радост на Господа е вашата сила."

Преди Той е бил разпнат Христос, като Божия Агнец, е видял Неговата смърт идва върху Него. Неговото прозрение, обаче, удължен отвъд смъртта във вечното царство. Той не умря безнадеждно на кръста, но останаха спокойни в надеждата. Той знаеше, че Неговия Дух и душа не ще останат в затвора с мъртвите, защото Той се беше предал в ръцете на Бога. Дейвид предсказал, че тялото на Исус не ще види корупцията, защото Той е свет. Това се превърна в надежда на християните, защото знаят, че тялото им ще също ще бъдат осветени и израснал. Прошка им е пълна и изцяло пречиства тялото си. Почистването е дар от Твореца. Възкресението на Христос е нашата сила, радост и причината за нашата благодарност. Исус знаеше всички тайни и начини за вечен живот, за да може да каже: "Аз съм възкресението и животът. Който вярва в Мене, ако и да умре, ще живее. И всеки, който живее и вярва в Мене никога няма да умре. "В Христос ние виждаме възкресението на всички вярващи в кратко. Той стана възложителя живота на всички Негови последователи. Без Него и извън бившата си не е истинския живот.

В последния ден Христос ще има голямо изобилие от радост, когато види, че смъртта Си изкупил милиони хора. Умиращата си им е дал живота да продължи с Него, обединени пред престола на благодатта. Освен това, Светият Дух ги прави членове на неговото духовно тяло, като ги въведе в реалността на Божията любов и разкри истината за вечен живот. Нашата вяра е много голям, наистина, тя се основава на радост, радост и надежда.

ДЕЯНИЯ 2:29-32
29 "Братя, нека говори свободно на па Дейвид, че той е мъртъв и погребан, и гробът му е с нас на този ден. 30 Затова, бидейки пророк и знаейки, че Бог с клетва му се, че на плода на тялото му, по плът, Той ще издигне Христос, за да седне на престола му, 31 той, като предвиждаше това, говори за възкресението на Христа, че душата му не остана в Хадес, нито плътта му видя изтление. 32 Тогова Исуса Бог възкреси, на което всички ние сме свидетели".

В своята проповед Петър се обърна към слушателите като братя, въпреки че те все още не са се присъединили към семейството на Бога. Той видя, обаче, Светият Дух работи в сърцата им. Той даде да се разбере за тях че пророчеството на цар Давид, споменати в (Деян. 2:25-28), не може да се отнася до самия крал, тъй като Давид, който е баща на многобройни потомство, ясно е починал. Добре познат му гробница не е останала празна. Той беше истински пророк, помаза със Светия Дух, и получи обещание от Бога, че никой друг пророк, цар или жрец е бил получен. Това пророчество ясно, че един от синовете му също ще бъде на Божия Син, чието царство не ще бъдат унищожени (2 Царе 7:12-14). Всички евреи знаеше това добре познат обещание за Христос, и чакаше с копнеж и очакване за тази Човешкият Син, който също ще бъде на Божия Син. Книжниците мислил много за идващия Христос. Те претърсили Писанията, за да осъзнаят, че това божествено помазаник също ще преодолее смъртта, защото Той ще бъде роден от Светия Дух. Ето защо, Неговото тяло не може да бъде повреден, и душата му не могат да останат обвързани от силата на смъртта. Неговото царство е вечно царство, той е победил властта на смъртта. Той не царува като смъртен, времето цар, защото Той е вечният Цар на царете, с Бог Отец.

Тогава, подтикван от Светия Дух, Петър свидетелства открито, че Исус, който е бил разпнат и отхвърлени, наистина, обещаната Син на Давид, вечният Цар, когото Бог беше възкресен. Петър не се страхуват враговете си, нито пък той обсъждане на всички въпроси с тях. В силата на Бог, той просто свидетел на изпълнението на тази велика истина. Той имаше триумф на очи Божия и чул думите на прошка за своите собствени грехове от живия Христос. Исус яде заедно със Своите ученици, след като възкръсна от мъртвите. Той ги посрещна в възкресени тялото Му, и им показа белега от гвоздеите в Неговите ръце. Син на Бог не е мъртъв, но се е повишила. Сме ние, скъпи вярващи, свидетели за Него?

С това свое становище, третата част на проповедта на Светия Дух, приключваща на езика на Петър. Първо, той поясни, че изливането на Святия Дух е изпълнение на пророчеството в Йоил. Второ, той нарича евреите убийците на Човек, който е бил разпънат на кръст. Трето, той се оказа до тях от Писанията, че Христос наистина е възкръснал от мъртвите.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, ти си принца на живота. Ние Ти се покланяме и вярват в Твоето възкресение и живот. Вие сте нашия Цар и Дарител на живот. Вие сте единствената ни надежда. Попълнете много хора с Твоя Свят Дух, и ги обръщам към теб, така че те да могат да живеят.

ВЪПРОС:

  1. Какво Петър искате да разясни на своите слушатели в споменава пророчеството на Давид?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:46 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)