Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 009 (Outpouring of the Holy Spirit at Pentecost)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

5. Изливането на Светия Дух на Петдесетница (Деяния 2:1-13)


ДЕЯНИЯ 2:1-4
1 Сега, когато в деня на Петдесятница е напълно идват, те всички бяха с един съгласие на едно място. 2 И внезапно стана шум от небето, от напират силен вятър, и изпълни цялата къща, където седяха. 3 Тогава се появиха да ги раздели езици, като на пожар, и един седеше на всеки един от тях. 4 И те всички се изпълниха със Светия Дух и започнаха да говорят чужди езици, според както Духът им даваше способност да говорят.

Какво бихте си помислили, ако на слънце трябва да падне на земята? Ако този огромен нажежаема топката на газове имам малко по-близо до нашия малък свят, че ще го изгори с всички същества. Как скоро, ако падна? Тогава ние ще се изпари в миг на око. Но това създава нд не идват при нас, но самия Създател дойде като огнена буря на земята. Той не съди хората, но милост към тези, които са го очаква. Бог идва на човека. Този, който е разумен, покланя. Нещо повече, Бог живее в човека. Тази истина надхвърля човешкото разбиране. Моля, прочетете този доклад за раждането на църквата, дума по дума, и да видим как Божията любов, търпение и благодат дойде в нашия свят злото.

Деня на Петдесятница е един стар празник, честван от евреите на петдесетия ден след първия ден на празника на Пасхата. Това е ден на благодарност за реколтата от пшеница. Христос е като житното зърно, който падна в земята и умира. В Неговото възкресение, Той беше като плод на зърно, предлагани на Бог, приемлива жертва, угодно на Бога. Учениците, в очакване на Господа и молитва, като плод на Божията пълна реколта. Тази духовна реколта още не е свършила. Ние сме на продукцията на зърно от пшеница, която е Христос, и се жъне днес това, което Господ е посял, и това, което пророците е искал да се види. Защото Божият Син умрял, Светият Дух дойде на света.

Духът на благодатта не донесе милост и светлина за всички мъже. Йерусалим е бил столица, и все пак бурята на Божията любов достигна само до молитвите на онези, които обичаше Христос. Силата на Бог не докосвайте храма, и римските войски остана без вечен живот. Само онези, които чакаха за обещанието на Отца с единодушно бяха изпълнени с Духа на властта.

Това е вероятно, че повече от сто мъже и жени, включително учениците и семейството на Исус, се стресна и се страхуват, когато изведнъж чух шум от небето, в който Исус е бил взет. Звучеше като силен бързам вятър. При липсата на разклащане на прозорците, затръшвайки на врати, или движение на листата, бурното звук изпълни цялата къща, цели стаи и дори на двора около къщата. Те седяха в учудване, с очите си и ушите си широко отворени. Те не се чувстват бурята, но ясно го чух с ушите си. Това се случи, докато те са все още се моли. Те отвориха сърцата си за Господа и Неговата сила ги обитава. Изведнъж видяха това, което изглеждаше като огнени езици, попадащи с бурен вятър. Но тези езици не се движат нагоре и надолу във въздуха, или да изгори къщата, мебелите или дрехите си, но отпочинали с огромно спокойствие на върха на молитвите им. Тези странни огнени езици показват това, което Исус възнамеряваше да направи през тях. Учениците имаха естествени езици, пълни на лъжата, нечистота, и човешка мъдрост, които щяха да изгорят и отминават. Господ раздавал тях, вместо нови, силни огнени езици, които говореха на божествената любов.

Всички онези, които били изпълнени с Духа на Господа е изпитал голяма радост и дълбок релеф. Техните тежки грехове падна от тях, гърдите им се облекчи, тяхната мъка мина заслепиха очите си се светна, и летаргични устата им бяха отворени, за да хвалят Бога. Те викаха: "Отче наш, ти са станали чрез смъртта на Сина, нашия Отец. Неговата кръв ни прости греховете ни, и Неговия Дух обитава в недостойни нас, ни освещават до крайния предел. Ние прославяме и Те славя, защото Ти си ни е дал живот от славата на Твоята благодат."

Буря от любов към Бога торент на благодарност, и е причинил свещените думи и неизвестни небесни мисли да тече от много усти. Святият Дух ръководи тяхната реч, изпълнена мислите си, и благослови тяхната воля. Те не са човешки развълнуван, но бяха изпълнени със Святия Дух, който се занимава ума и контролира душата, също. Така те станаха общо храм на Духа на Бога за Неговата сила и силата е явил.

Сега моля спазвайте! Не само Петър и Йоан бяха изпълнени със Святия Дух, но всички присъстващи. Те не изпитваше болка от божествения буря, която беше валяло огнени езици, но са били заобиколени с пространства Божиите. Обещанието на Отца бе реализиран и всички онези, моли станаха деца на Бога, приет и изпълнен със същността на Неговата любов, истина и удоволствие. Ние с право наричат този ден в деня на Петдесятница, за божественото, извънземен нов елемент влезе в нашия мъртъв свят. По този начин се надяваме и духовно възраждане започва да тече от тази къща в Ерусалим, придружени с общински хвала и благодарност към Светата Троица.

МОЛИТВА: Отче, благодаря Ти, че Вашият възлюбен Син понесе нашите грехове на кръста, и да ни класира за обитаване на Твоя Свят Дух. Изпълни ни, заедно с нашата църква, с присъствието си, така че нашите грехове могат да изчезнат напълно, и общински похвали ни могат да изразят нашата дълбока радост и благодарност.

ВЪПРОС:

  1. Как Светия Дух се манифестира на Петдесятница?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:42 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)