Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 010 (Outpouring of the Holy Spirit at Pentecost)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

5. Изливането на Светия Дух на Петдесетница (Деяния 2:1-13)


ДЕЯНИЯ 2:5-13
5 И имаше жилище в Ерусалим юдеи, благочестиви човеци, от всеки народ под небето. 6 И този звук се, множеството се събраха и бяха объркани, защото всеки ги слушаше да говорят на собствения си език. 7 Тогава те бяха изумени и се чудеха, казват един на друг: "Виж, не са тези, които говорят галилеяни? 8 И как е, че чуваме, всеки на собствения наш език, в който сме родени? 9 партите и мидийците и еламците тези жилище в Месопотамия, Юдея и Кападокия, Понт и Азия, 10 Фригия и Памфилия, Египет и части от прилежащата Кирена Либия, посетители от Рим, и юдеи и прозелити, 11 критяни и араби - ги чуваме да говори в нашите собствени езици за великолепните дела на Бога. "12 И те всички бяха удивени и объркани, заявявайки, че един на друг," Какво може да означава това? "13 други им се присмиваха каза:" Те са пълни с ново вино."

Искате ли да знаете какво апостолите говори, а в силата на огнени езици? Прочетете стих 12 и ще знаете, че те само се говори за великолепните дела на Бога. Те благодариха на своя Създател за Неговото творение, похвали лекуващия наказателното синове на мъжете прослави Неговото свято право, и му благодари за разкриване на Неговата воля чрез пророците. Те се поклониха на Светия отец за раждане и въплъщение на сина му и се радваха в Неговото Въплъщение на любовта им известни, което са видели и чули. Те похвалиха Господа за Неговите чудеса, повтори думите Му, и Му се поклониха за смъртта Си на кръста и Своето възкресение. Учениците прославиха Бога за срещата си с живия Христос. Те станаха радостна за Неговото възнесение, и се зарадва много за изпълнението на дългоочакваното пророчество. Те вярват в необходимостта да проповядват на света, и бяха изпълнени с Божията воля, за да донесе спасение на човеците. Вие сте в хармония, скъпи братко, с похвалите за великолепните дела на Бога? Къде е благодарността си? Чест ли си, или искаш да прославят Бога? Забравете за себе си и Почитай баща си само на небето.

Това хармонична атмосфера на хваление, мълчалива молитва и Холи-ност не трая дълго, за много други хора, на тези, които чакаха за Господ чу звука на бурята на любовта, и се втурна към мястото, където бурята падна. Там те стояха в недоумение, защото чуха галилеяни говорят на различни езици, въпреки че те никога не са пътували в чужбина, или са учили в езикова гимназия. Творческия дух на Петдесетница преодоля следствие на Божия гняв, когато се е ударил мъже, объркан техния език, и ги разпръсна в различни народи, че те вече не могат да се разбират един друг. В гордостта си, те се опитаха да достигнат до нивото на Бог чрез изграждането на Вавилонската кула, чиято цел беше да стане по-високо и по-високо, докато стигна до Бога. Сега, Христос е простил Неговите последователи техният грях на гордост, и Духът на кротост и смирение на Христос може да живее в сърцата на тези, които се моли. Нито един от тях не мислеше за себе си като по-добри, по-умни, или по-голяма от другата. Силната към слабите, и почитан се счита, че е най-малко. Святият Дух Самият Мани в любовта, която е свръзка на съвършенството, и обединени различни и разпръснати народи в общността на Бога. Така Петдесятната дара на езици символизира СЪЮЗ от разпръснати народи. Нека да се знае, че от Деня на Петдесятница нататък граници между народите, техните езика, и техните индивидуални различия са били премазани принцип. Вече няма градуса между гения и изостаналост. Всички те са едно в Бога, най-големият дар е, че Светият Дух се беше вдигнала смъртен човек до нивото на вечния Отец. Той ги бе осветен от кръвта на Христос, че трябва да бъдем святи и без недостатък пред Него в любов.

В този първи Петдесетница огромно множество от представители на много народи се събраха в Ерусалим, за да празнуват щастие Божията обител при прекратяване на реколтата. Евреите от Персия, Месопотамия, Мала Азия, Северна Африка, Италия, и Крит се втурна към Ерусалим. Те всички чуха в Галилеевите думи, Божия глас да говори на родния си език. Чудото на Петдесетница бяха три: Първо, те чуха буря. Второ, те видях огнени езици. Трето, те разбират Галилеянин език, защото Бог се е преводач от езиците, на този ден.

Ние сме особено се радвам да се признае, че сред слушателите имаше представители на Египет и на арабите. От самото начало на Неговото явяване на Светия Дух разкри посланието на велико спасение в арабски и коптски. Тези езици са нито трудно, нито странно за Него. Той им отговаря с Неговата любов, и изпълва техните значения с Негово Светейшество. Ли се поклонят на триединния Бог в собствения си език? Ангажирате да Го езика си, сърцето си, вашата решителност и всичката си сила, и ще продължи и в радостта на възхвала на Бога.

Колко странно е, че тези, които се втурна към бурята скоро бяха разделени в две страни. Имаше такива, които считат, че внимателно какво са видели, и други, които просто се подиграва на вярващите. Първо искаше да има пълно познаване на тайната на Светия Дух, докато други се говори в радост Бог да безсмислици и глупости, като пияници понякога говорят. Те трябва да са преживели нечисто състояние, на които те обвиняват апостолите, преди това в собствения си опит. Но те не знаят Божията радост, и силата на вечната любов остана скрит от тях. Сърцата им става все повече и повече закалени от омраза.

МОЛИТВА: Благословете Господа, душе моя, и всичко, което е вътре в мене, нека хвали святото Му име! Благословете Господа, душе моя, и да не забравиш всичките Му благодеяния: Кой прощава всичките ти беззакония, който лекува всички болести, Който изкупва от рова живота, корони с милосърдие и благи милости, който отговаря устата си с добри неща , така че младостта ти се подновява като на орел (Псалм 103:1-5).

ВЪПРОС:

  1. Какво е Светия Дух учи апостолите да говорят?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:43 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)