Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 171 (Order of True Marriage)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 3 - ИСУС МИНИСТЕРСТВО В ДОЛИНАТА НА РЕКА ЙОРДАН ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО СИ В ЕРУСАЛИМ (Матей 19:1 - 20:34)

1. Орденът на истински (Матей 19:1-6)


МАТЕЙ 19:1-6
1 Това се случи, когато Исус свърши тия думи, той де-разделиха от Галилея, и дойде в пределите на Юдея отвъд Иордан. 2 последваха Го големи множества, и Той ги изцели там. 3 фарисеите, дойде при него, го тестване, и казва: "Позволено ли е за един мъж да се разведе с жена си по някаква причина?" 4 А Той в отговор: "Не сте ли чели, че този, който ги е направил от началото ги е направил мъж и женски, 5 и каза: "по тази причина човек трябва да остави баща си и майка си, и се присъедини към жена си, и ще бъдат двамата една плът?" 6 Така щото не са вече двама, а една плът. Онова, което Бог е съчетал, не човек да го разкъсат."

След като се справил с предмет на гордост и вражда в църквата, Исус обсъдиха реда на брака. За нас, християните, бракът е източник на постоянни благословии, ако двете страни пребъдваме в Христос. Един християнин, мъж и жена влизат в брак по Божие указание, а не заради самите пари, или чест, или красота, или лесно, или в съответствие с условията на роднините. Вместо това те образуват едно единство в ръководството на Светия Дух и са в състояние да се молят заедно. Тогава те могат да живеят заедно в щастие, ако те са в небето, защото Божията любов отговаря на тях с много благословии.

Бог не е намерение каквато и да е форма на полигамията, но е създал една жена на един човек. Моногамията означава съюза на сърцата. Невъзможно е да се разделят любовта на части. Няма да има хармония, нито мир, ако човек обичаше и се оженил за няколко жени.

Ние намираме в приятел на Бога, Авраам, пример за нещастен живот, когато той се жени за втора жена в допълнение към първата му съпруга. Негодуванието, измама, страдание и сълзи се увеличава в резултат на това.

Въпреки че на Мойсеевия закон разрешение за развод за справедлива кауза, някои смятат, че е имало спор между фарисеите. Те искаха да знаят това, което Христос трябваше да се каже за него. Брачни уговорки са многобройни и понякога сложен и объркващ. Те са направени така че не от Божия закон, но от страсти и безумия на мъжете. Често в тези случаи хората са решили, преди да те питам, това, което ще направим.

Техният въпрос беше: "Не е позволено човек да се разведе с жена си за каквато и да е причина?" В случай на блудство, разводът е предоставена. Може ли да се направи от неограничената хора за каквато и да е причина? Каквато и да е причина, че човек мисли, макар и несериозни, въз основа на всеки неприязън или неудоволствие може да бъде извинение за това? Толерантност, в този случай, е позволено, когато се окаже, че тя не намира подкрепа в очите му, защото той е намерил някаква нечистота в нея "(Второзаконие 24:1). Те тълкува толкова широко, че да направи всяко престъпление, макар и безпричинен, основание за развод.

Въпросът беше помолен да изкуши Христос, все пак, е един такъв случай на съвестта, и един тежък, Той даде пълен отговор на него. Неговият отговор на тях той определя тези принципи, които доказват, че произволни разводи, тъй като тогава са били в употреба, са били по никакъв начин не е законно.

За да докаже силната връзката между мъж и жена, Христос призовава три неща:

Познаване на Писанието относно създаването на Адам и Ева. "Не сте ли чели?" Сте прочели (но не се счита), че "Този, който ги е направил в началото" ги е направил мъж и жена, "(Битие 1:27, 5:2). Той ги е направил мъж и жена; една жена за един мъж, така че Адам не може да се разведе с жена си и да вземат друга, защото нямаше да предприеме. Той също така намекна, неразделна съюз между тях. Ева е ребро от страна на Адам, така че той не може да я напусне. Тя беше част от него, "плът от плътта му," в нейното създаване.

Основният закон на брака, в който "ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си." Връзката между мъжа и жената е по-близо, отколкото тази между родители и деца. Сега, ако връзка родител-дете не може лесно да бъде унищожена, много по-малко брака съюз може да бъде счупен. Може ли детето да изостави родителите си, или родител може да изоставят децата си, за каквато и да е причина, за всяка кауза? Не, по никакъв начин. Много по-малко, може да съпруг, жена му, защото връзката е по-близо и връзката на единството-силна, отколкото между родители и деца. Връзката родител-дете е заменено от брачните отношения, когато човек трябва да напуснат родителите си да привърже към жена си.

Природата на брака е съюз на двама души, и двамата ще станат една плът". Деца на човека са парчета от себе си, но съпругата му е самият той. Тъй като брачен съюз е по-близо, отколкото тази между родители и деца, така че е по начин, равностоен на този между една държава и друга в естествената тяло. Тъй като това е причината, поради която мъжете да любят жените си, така че това е причината защо те не трябва да отстрани техните съпруги, "защото никой никога не е намразил плътта си, или да го отреже", но я храни и съгрява "( Ефесяни 5:29). Той прави всичко възможно, за да го запази. "И двамата ще станат една плът", затова трябва да съществува, но една жена, Бог е създал Ева за една Адам (Малахия 2:15). От това той заключава: "Това, което Бог е съчетал, човек да го не отделно."

Ако все още не са женени, попитайте Вашия Господ да ви насочи към една жена, която вярва в Христа, Който е благочестив, съдържанието и смирен, който открива в Библията ежедневно сила, която я квалифицира за да ви подкрепят с постоянство и дълготърпение. Съвместно вяра в Спасителя е солидна основа на стабилна семейство за преодоляване на проблеми в живота.

Момиче, следователно, не трябва сама се откаже на изкушения и сексуални приключения, мисля, че подобни практики ще съживи брака си. Това е погрешно схващане. За съжаление, ние откриваме такива практики сред онези, които твърдят, че са християни. Едно момиче трябва да помолим Бог за съпруг, който ще я обичам, както и Христос възлюби църквата. Ако тези условия са изпълнени, Господ дава бракът е съюз, който е по-висок и по-добре, отколкото връзка от плът.

Ние не се женят, да отговарят на нашите страсти, а да служи един на друг в любов. В брачния завет, и двамата партньори трябва да живеят във взаимна прошка, която произхожда от любов към Бога. Това е тайната на блажен брак. Най-силният член в брака е този, който първо преодоля своя гняв иска на другия прошка с лек, не е мрачно, лицето.

Любовта не означава слабост. Ако единият партньор е допуснал грешка, празен ход, похарчени щедро, поглезете децата, или да ги третира грубо, другият трябва да се молим търпеливо и свидетелства за истината смирено пред грешен извършител. Необходимо е да се отбележи, че словото на Христос обхваща партньори и техните цели, както казва той, "да се търси първо царството на Бога и Неговата правда, и всичко това ще ви се прибави" (Матей 6:33). Ако партньорите представят телата си в жертва жива, приемливо за живия Христос, Неговия Дух, добродетели и мир се осъществява от техния брак.

МОЛИТВА: Небесни Татко, благодарим ви за подарък на брака в ръководството на своя дух. Вие ни вдигна от нечистата ниво на духовна и телесна съюз в истината, женен за вярващите, че може да сме в състояние да живеят в Холи-ност, да се обичат, да служи и доверие един на друг с вярност. Моля, предостави показанията на християнски семейства може да бъде ясно за Твоята любов и блестяща светлина сред тъмнината на света.

ВЪПРОС:

  1. Какви са най-важните принципи в християнския брак?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:11 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)