Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 170 (Parable of the Unforgiving Servant)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
4. ПРАКТИЧЕСКИ ПРИНЦИПИ НА ЦАРСТВОТО НА БОГА (Матей 18:1-35) -- ЧЕТВЪРТИ СЪБИРАНЕ НА ДУМИТЕ НА ХРИСТОС

д) Притчата на непримирим служител (Матей 18:23-35)


МАТЕЙ 18:28-35
28 Но оня слуга излезе и намери един от съслужителите си, който му дължеше сто динария, и той го хвана и го хвана за гърлото, казвайки: "Плати ми това, което дължите! 29 другаря си слуга падна в нозете му и го молеше, казвайки: "Имай търпение към мене, и аз ще ти се отплатя!" 30 той не би, а отиде и го хвърли в тъмница, докато той трябва да плати това, което се дължи. 31 А съслужителите му, като видяха станалото, те са бивши cеедингль съжалявам, и дойдоха и казаха на господаря си всичко, което е направено. 32 Тогава господарят му го наричат в, и му каза: "Ти зли слуго! Аз ти простих целия оня дълг, защото ти ме помоли. 33 Ако не вие също сте имали милост към съслужителя си, както и аз се смилих за тебе? 34 господарят му се разгневи и го предаде на мъчителите, докато той трябва да плати всичко, което се дължи до него. 35 Така Моят небесен Отец ще направи за вас, ако не всеки прости на брат си от сърцата си за своите злодеяния"

Винаги помнете, че Бог даде възможност да изпитате му за гивенесс от всичките си грехове, след като сте имали второто раждане на Светия Дух. Тази прошка ви дава възможност да живеят от милостта на Господ всеки момент от живота си. Кръвта на Исус ходатайства за вас и ви пречиства отвътре. От кръста на Голгота реките на благодатта, пречистване, и обосновка поток. Без морето на Неговата благодат, никой човек не може винаги да живеем увери в присъствието на Бога.

Как ще реагира на голямата любов на Бог по отношение на връзката ви с други хора? Обичаш ли всички хора, както и Бог ви обича? Ли да прости на врага си и да забрави греховете си, както Бог ви е простил и избърса греховете си от Неговите записи? Или искаш да безмилостно и бурно да искат правата си от врага си?

Вашият враг може да ви увредени от думи и дела, или отр-избрана, обиди, малтретирани и ви притесняваха. Ако се придържат към правото на възмездие, ще паднеш в ада. Ако Бог беше съдени според му божествено право, щеше да е виновен един милион пъти повече от една или две нарушения за извършване на престъпления другаря си. Ако го осъдят според правото си, ще бъдат унищожени и да загинат, защото удържа милост.

Нашият Бог е любов. Това е тайната на Новия Завет. Който отхвърля божествената любов, той попада под наказание на Неговата справедливост и гняв на Неговия съд. Ако не дадем възможност на Божията любов да променят твърдия си сърце, и не обичаш врага си, но расте по-трудно и осъждат врага си в съответствие с правата си, ще се лиши от привилегията на завръщането към Бога. Горко на онзи, който не прощава на този, който го обижда, защото Бог няма да прости непримирим. Които бяха отишли преди Всеки прошка става безсмислена, и той ще бъде предмет на санкция от ада.

Бог иска да промени вашия твърд сърцето и злото ум. Той ви предлага, ако сте готови, помирението с брат си. Върни се бързо към противника си и да се помири с него. Молете се за него и семейството му, да го обичам като вашия интимен приятел, да му служи, и го благослови с прошенията си, за любовта на Бог не търпи омраза. Обичай врага си, дори ако той си обидил. Може би той не познават Бога. Но любовта на Бог ви докосна и сте променили, че можете да забравите отмъщение и преодоляване на горчивина в сърцето си. Със силата на своя Господ може да обича най-лошия си враг и да му прости не веднъж или два пъти, или седем пъти, но безкрайно, както Бог ви прощава.

Ако не прости нашия брат с цялото си сърце, нашата прошка ще бъде слаб и не е приемливо. Това е сърцето си, че Бог гледа в. Нито злоба, нито злоба, нито злоба срещу никого трябва да остане в сърцето. Не парцели за отмъщение, трябва да се търси след или планирани, както е случаят с много хора, които често се появяват мирно. Въпреки това, ние трябва с цялото си сърце се молим за тези, които са погрешно да ни и да се потърси тяхна полза.

МОЛИТВА: O Мигхть Отец, прости ми забавен сърдечен и неактивни ум. Твърдостта на волята ми се разтваря и променя мисълта, че могат да забравят греховете на моите врагове и да ги обичаме, без лицемерие. Питам да ги благослови и ги записва заедно с всички онези, които вреди на нас. Да ги напълни с Твоя Свят Дух, създаване на дух на помирение в страната ни, както и промяна на съзнанието на всички, че ние ще бъдем в състояние да обичаш врага във Вашата сила и мъдрост.

ВЪПРОС:

  1. Защо трябва да обичаме враговете си?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:10 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)