Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 172 (Sin of Divorce)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 3 - ИСУС МИНИСТЕРСТВО В ДОЛИНАТА НА РЕКА ЙОРДАН ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО СИ В ЕРУСАЛИМ (Матей 19:1 - 20:34)

2. Грехът на развод (Матей 19:7-9)


МАТЕЙ 19:7-9
7 Попитаха го: "Защо тогава заповядал Моисей нас, за да си даде сметка за развод и се разведе с нея?" 8 Той им каза: "Мойсей, защото твърдостта на сърцата си, Ал последван да се разведе с жените си , но от самото начало не е така. 9 кажа, че всеки, който напусне жена си, освен поради прелюбодеяние, и се ожени за друга, прелюбодействува; и който се ожени за нея, когато тя е разведен прелюбодействува"

Бракът не е нито хоби, нито забавление за човека. Това е Божествения порядък, и голяма отговорност за опазване на живота. Където и идеята за добродетелен брак се разпада сред хората, вратата става на незаконни отношения чрез контрацептивни хапчета, и в резултат на срам и грях влиза. Трябва да се помни, че всеки, който нарушава правилата и законите на Създателя, определено попадат под Неговото наказание.

Днес ние виждаме срама експонирани и очевидно във филми, книги и табели, ако морален смисъл е загинал при всички хора. Преди няколко години, повечето хора се срамуваха да видя скандални снимки и порнографски филми. Днес той, че не гледам такива снимки и филми се описва от някои като изостанали и неразвити, ако развитие и просперитет са свързани с такива отвратителни и неморални действия. Поради това, много хора започнаха да практикуват този грях, както ако те бяха пие чаша студена вода. Мислите ли, че Христос не вижда степента, в която героите и практиките на Неговите хора са паднали?

Кой би се изненадал, ако почтен брак изчезна, семейната чест и ценности се свива, а изневяра надделя сред женените хора. Съпрузи и съпруги не се обучават, самоконтрол, смирение и задоволство, защото съвременния живот ги води към неморалност, гордост и лекота. В действителност, където Христос не е център и фокус на брачния живот, разстройство преобладава, и кавги, нечисти обвинения, бунтове и болки доминират. Изневяра и неприязън скоро очевидни и животът става по дяволите, горящи с омраза и вражда. Разводът става решение и за двете страни, въпреки че тя не е решение на Христос.

Колко е горчив развод! , Тя се разпада на съюза на сърцата. Това прави децата губят гнездо. Те често стават на песимистите и престъпници, за поражението на любовта създава в тях злобен неприязън. Разведеният не съгреши само за себе си, но на децата си и на обществото, както и. Те не са се научили да се откажат от себе си и не знаят, че животът означава услугата не уелнес.

В Стария Завет, ако един мъж и една жена са намерени прелюбодейство, те трябва да са с камъни до смърт (Второзаконие 22:20). Невинната страна, чийто съпруг е прелюбодействувал правото след убиването на съпруга, да се ожени отново, защото със смъртта на прелюбодееца, повторен брак се счита за законно.

Но Моисей не, сам Бог (Второзаконие 24:1), направи компромис, защото на инат на своя народ. Ако съпругът някои нечистота съпругата му, той е имал право да се разведе с нея. От този принцип, някои от книжниците, разработени преувеличени решения по времето на Исус, и дава право на човека да напусне жена си за най-тривиални причини.

Исус се противопоставиха на това отклонение от естествения ред и иска да съхранят и запазят брака от всякаква злоупотреба, и забранени развод. Христос се върна на основния принцип. Бракът е постановен от Бог от началото на сътворението и е добра и здравословна. Божията любов е свет, и го предпазва брак. Затова всеки млад мъж и младо момиче, трябва да се познава същността на брачния живот, преди да се оженят, за брака не е къса прищявка, но завет на постоянна благодат.

Един християнин никога не трябва да се разведе с жена си, защото той се ожени за нея под ръководството на Бог и трябва да живеят с нея в силата на Светия Дух. Прошка от Бога създава в него готовността да простя в брака и му предлага търпение и издръжливост с радост и благодарност. Ние хвалим Бога за даване на право на брак, който освещава нашите семейства в Неговия Дух, така че Той да може да създаде в тези семейства атмосферата на небето в средата на покварен свят.

Учени от наши дни ни предупреждават, че увеличаването на населението води до голяма катастрофа, която заплашва цялото човечество. Нашият отговор на такъв страх или предупреждение е, че ако всеки човек се оженил за една жена само и те се съгласиха сам да се контролира относно размножаването, отглеждането на децата си в любовта на Христос, всички хора ще живеят в мир и хармония. Но ако християнската доминираната практика страни самоконтрол и ограничаване на деца, страните, доминирани от други религии, ще отмени света по рождение излишък.

МОЛИТВА: Небесни Татко, ние Те прославя за ангажимента на брака и любовта ти предлагат женените. Ние искаме прошка за нашите транс- грессионс на Божието управление, по никакъв начин, и да ви помоля да се засили взаимната любов и уважение между съпруг и съпруга по целия свят. Извиняваме се за нечистите реклами и нечестиви изкушения от нашия модерен живот. Ние се стремим към покаяние на нашите народи, че те ще се научат чистота и вярност в страх от Бога и святост в Святия Дух.

ВЪПРОС:

  1. Какво означава Исус казва за развод?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:13 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)