Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 144 (Great Faith Shown by Humility)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

ж) Голяма вяра финикийски Жена Показани от си смирение (Матей 15:21-28)


МАТЕЙ 15:21-28
21 Исус излезе от там, и се оттегли в района на Тир и Сидон. 22 Ето, една ханаанка излезе от ония места и извика, казвайки: "Смили се за мене, Господи, син на Давид! Дъщеря ми е тежко демо! "23 А той в отговор си нито дума. Учениците Му се приближиха и Му се помоли, казвайки: "Отпрати я, защото тя плаче след нас." 24 А той отговори: "Аз не съм пратен на никого, но загубените овце от Израилевия дом." 25 Но тя дойде и му се поклони, казвайки, "Господи, ми помогне." 26 но той отговори, "не е уместно да вземе хляба на децата и го хвърлят на кучетата." 27 но тя каза: "да, Господи, но и кученцата ядат трохите, които падат от трапезата на господарите им. "28 Тогава Исус я отговори:" Жено, голяма е твоята вяра! Да го направи за вас, дори и, както вие желаете. "И дъщеря оздравя в същия час.

След като Христос упрекна лидерите на евреите за отмяна на заповедта на Бог с традициите си и за себе си измама, те пламна от гняв. Те са в основата на владетелите на синагоги и на хората срещу Исус, да го отхвърли, шпионин върху Него, и ще го предадат в погибел. Множествата, които вече са изядени прекрасния хляб на благодатта на Христос се постепенно от него от страх от техните лидери. Те изоставили Христос и омразата им се е възпалила.

Ние имаме тук, че известната история на Христос леене на дявола на дъщерята на жената, ханаанците. Изненадващо тя изглежда благоприятно върху бедните езичниците. Тя е дар на милостта, че Христос е имал в магазина за тях. Той е светлината на откровението на езичниците (Лука 2:32), които "дойдоха от неговата собствена, но Своите Му Го не приеха" (Йоан 1:11).

Че умишлено се отклонява от Христос, ще откриете, че той няма да участва в него. Исус отиде на грешниците в Ливан и лявата си народ в своето идолопоклонство. Финикийците започнах да вярвам в Него, докато собствената си нация Го отхвърлиха. Необразовани сънародничка във вярата и се хвърлила в нозете на Исус и го помоли да я излекува силно обладан от демони дъщеря. Той не каза нито дума за нея. Учениците считат призива за помощ на жената като раздразнение, така че те призова своя Господ, за да се отърве от нея, като я изпраща далеч.

Мъченията на децата са проблеми на родителите, и нищо не трябва да бъде повече, отколкото те са под властта на Сатана. Тръжни родителите разумно се чувстват нещастията на собствената си плът и кръв. "Въпреки, че се измъчваше с дявола, тя е дъщеря ми все още." Най-великите страдания на нашите роднини не се разтварят нашите задължения към тях и следователно не би трябвало да се отчужди нашите чувства за тях. Това е стрес и проблеми на семейството си, че я е довел при Христос.

Христос ясно да ги заповедта на Своя небесен Отец, Той е изпратен първият му изгубените хора, евреите, за да ги спаси от греховете им.

Но жената не спря да плаче и не го напусне, защото Той е последната надежда. Тя се хвърли пред Него, му препречи пътя и е задължен да слуша да я правно основание, за да излекува дъщеря си. Това показва, че тя вярваше в свръхестествената сила на Христос. Тази вяра предизвика отговор от Христос, който се смили над нея. Той пречиства вярата си, да я доведе до знанието на Себе Си чрез този труден тест. Божиите неща за първи път са за хората на Бога, тези, които следват учението на Моисей. Неща, принадлежащи към децата на къщата не са били предназначени за кучета! Но тя казва, че дори и кученцата могат да се хранят с остатъците, които падат от масата. Със сигурност е имало нещо за нея! Божието слово сами просветлява хора, пречиства сърцето и променя съзнанието.

Тези, които Христос възнамерява да почете, Той първо се смири. Ние първо трябва да бъдем недостоен за Божията милост, преди да сме годни да бъде достоен и привилегирован с тях. Христос ни позволява да се тестват, така че нашата вяра ще бъде доказано, така че като Йов на стария можем да излязат след изпитание на вярата, пречистен като злато.

Жената прие смирен заглавието на кучето, защото се говори с любов и истина, правилно показва състоянието на всички хора. Вярващата жена преодоля привидната нежеланието на Христос в лечението на дъщеря си. Той първо даде душата си от гордост и изцели дъщеря си. Бъдете скромни като този финикийски жена и считате себе си за грешник пред Бога, а след това ще дойде до познание на истината и да се потърси почистване.

След това жената премина божествената тест смиряващо себе си и остава непоколебим във вярата, Исус я почитали много, защото тя е първият плод на езичниците. Той описва вярата си като "велика вяра", която може да премести планини и да получат изцеление.

Ние се учим от финикийски дама да продължи в молитва за обладани от демони. Майка си, в пълнотата на любовта си към дъщеря си, я бе пожертвал чест и гордост, и са получили от Христос от нейната упоритост. Тя хвана на Христос, и не го напусне, докато нейната дъщеря е била излекувана. Нейната вяра, любов и надежда призова Христос, за да отговори на нуждата си. Това е ясно доказателство, че молитвата за нашите приятели и роднини ще бъде отговорено, ако упорстват.

Някои твърдят, че е налице противоречие между Матей и Марк. Матей казва, че жената е била ханаанците, докато Марк казва, че е бил езичник и я определя като Сьро финикийски в гражданство.

Ние отговаряме, че земята, която включва Тир и Сидон е във владение на ханаанците, и призова Ханаан. Финикийците са произлезли от ханаанците. Страна, включително и Тир, се нарича Финикия, или Сьро Финикия. Тя бе взето от гърците на Александър Велики и са включени тези градове. По времето на Христос, те са гръцки градове. Ето защо тази жена беше езичник, живеят под гръцкото правителство, и най-вероятно говори на гръцки език. Тя беше от раждането на Сьро финикийски, роден в тази страна, и произлезли от древните ханаанците.

МОЛИТВА: Милостиви Господи, признавам, ми гордост, която пречи на Твоето спасение, да идват на моите хора. Избави ме от егоизъм, за да се науча моите примеси. Аз не съм съвършен, така че ме излекува от злоба ми, че може да ви служи с трайна вяра, че моите приятели ще бъдат спасени. Дай ми вяра да продължи в молитва, докато сте ги записали.

ВЪПРОС:

  1. Как може Исус оприличи езичниците на кучета?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:34 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)