Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 143 (Evil Thoughts out of the Heart)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

е) От сърцето излизат зли помисли (Матей 15:10-20)


МАТЕЙ 15:10-20
10 Той повика народа, рече им: "Слушайте и разбирайте. 11 Това, което влиза в устата, не осквернява човека, но това, което излиза от устата, то осквернява човека "12 Тогава учениците дойдоха и му каза:" Знаеш ли, че фарисеите се. противопоставяли, като чуха тая дума? "13 А той отговори:" Всяко растение, което Моят небесен Отец не Заводът ще бъде изкоренено. 14 Оставете ги на мира. Те са слепи водачи на слепи. Ако на слепец слепеца, и двамата ще паднат в ямата. "15 Петър му отговори," Обясни ни тая притча. "16 И Исус каза:" Смятате ли, все още не разбирам? 17 Не разбирате, че нищо, което влиза в устата, минава в корема, и след това от тялото? 18 Но нещата, които излизат от устата, произхожда от сърцето, и то осквернява човека. 19 Защото от сърцето излезе зли помисли, убийства, прелюбодейства, сексуални грехове, кражби, лъжливи показания, и богохулно. 20 Това са нещата, които оскверняват човека, но да яде с немити ръце не осквернява човека"

Лицемери твърдят, че ядене и пиене на определени видове храни и напитки е голям и непростим грях. С тази лоша преценка, те показват, че все още не са разбрали примес на сърцата им.

Алкохолът е враг на човека, без съмнение,. Никотинът е един от най-големите причини за рака. Телевизия помага за разпространение на прелюбодеяние и лъжи. Свинско се казва, да бъдат вредни за здравето. Но Христос заявява пред нас, че всички тези неща не осквернява човека.

Христос ни казва, че е не е вид или качеството на храната ни, или състоянието на ръцете ни, който влияе на душата с морално замърсяване и оскверняване. "Божието царство не е ядене и пиене" (Римляни 14:17). Вместо това, тя е грях, то осквернява човека и го прави виновен пред Бога. Непокаяните са извършени обидно за Него и неподходяща за общение с Него. Това, което ядем, ако ние ядем разумно и умерено, не ни оскверняват. "За чисти всичко е чисто" (Тит 1:15).

Са замърсени, а не от месо, което яде с немити ръце, но от думите, които говорят от неосветено сърце и затова не е "устата си, че причинява вашата плът на греха" (Еклисиаст 5:6).

Вярващ, дори и след като са били обновени и осветени, се намира в сърцето му любов към неподчинение, бунт, изкушението и чистота. Той иска пари, за да се осигури прехраната си или да се избегне неговите братя и приятели. Искан такива неща може да го доведе на проблеми и дефекти. Той се озовава осъден от съвестта си, стене и плаче с Павел: "Нещастен аз човек! Кой ще ме избави от тялото на тая смърт? "(Римляни 7:24).

Благочестивият първо трябва да се покаят и да признае дълбочината на примеси в тях, че те могат да станат смирени в Христос, с разбито сърце и нищите по дух. След това те непрекъснато търсят прошка чрез пролятата кръв на Христос, и да се постигне пълна освещение предлагат тези на чиста съвест. Но, за съжаление, много не разчитат ежедневно прошка, или на тяхното духовно освещение, което ще доведе до преодоляване на гордост. Вместо това, те пречат, от техните плитки съдебни решения и твърди традиции, тези, които търсят спасение в ръката на Христос. Възпре хората от иде към него, независимо от многото срещи възрожденски.

Човекът не е нито спаси, нито осветени от спазването на закона, а само чрез вяра в кръвта на Христос. Бог е удовлетворен със съкрушен и разкаян дух. Святият Дух ни подтиква скромни прояви на любов, като почистване на къщата на болното ни съседка, и плащат дълговете му без негово знание и без да каже на никого за нашите добри дела.

Какво осквернява човек е този, който идва от вътре. Тя идва от сърцето, източник на всички грехове. Това е сърцето си, че е толкова страшно болно, защото не е грях с една дума или постъпка, която не е била на първо място в сърцето. Там, в сърцето, е корен на горчивина, която "носи отровни плодове и пелин" (Второзаконие 29:18). Това е навътре част на грешник, който е седалището на беззаконието. Всички лоши думи излезе от дълбините на сърцето. От корумпиран сърцето идва корумпирани комуникация.

Скъпи приятелю, знаеш ли, че сърцето ви е много измамно? Тя е източник на нечисти мечти, хитри думи, а лошите. Спомняте ли си, миналите си грехове? Те са резултат от корумпираните си характер. Ноу себе си и да признае източник на примес жилище във вас. Подарете си за Исус, че Той може да излекува и да ви избави и да почистите за греха си. Вие сте в духовната борба, не се отказвайте. Бдете и молете се, че не може да падне в изкушение, защото духът е бодър, а плътта е слаба.

Най-голямото изкушение на благочестивия е лицемерие, въз основа на невярна мислене. Не може да бъде по-свято от Бог. Светият Дух ще ви се запази, така че няма да падне на такова изкушение.

МОЛИТВА: Милостиви Господ Исус, Вие сте по-наясно с душата ми и от моето минало, отколкото съм аз. Спаси душата ми от лицемерие и винаги мисли за себе си. Избави ме в освобождението на Божиите деца, че могат да бъдат осветени чрез вяра чрез ценното си кръв, за да служат на нуждаещите се, с радост. Освети ме до крайния предел, че сърцето ми не може да остане извор на зло, а източник на любовта, целомъдрие и послушание.

ВЪПРОС:

 1. Какви са зли мисли и дела, произтичащи от сърцето, и това, което е плод на Святия Дух?

насмешлив поглед - 6

Уважаеми читатели,
прочетете нашите коментари за Христовото Евангелие според Матей в тази брошура, сега сте в състояние да отговорите на следните въпроси. Ако отговорите с 90% от въпросите, посочени по-долу, ние ще Ви изпратим следващите части от тази серия за вашия назидание. Моля, не забравяйте да включите писмено пълното си име и да отговорят ясно на листа за отговори.

 1. Защо учителите на Христос законодателство и смъртните присъди?
 2. Какво е пророчеството на Исая за Исус в глава 42:1-4?
 3. Защо лидерите на евреите обвиняват Исус изгонва бесове от началника на бесовете?
 4. Какво разбра ли за ада и победата на Христос над Сатаната?
 5. Как са защитени от греха срещу Светия Дух?
 6. Кои са рожби ехиднини? И кой е добър човек?
 7. Който принадлежи към нечестивите и прелюбодеен поколение?
 8. Защо е зъл дух, който може да се върне със седем други духове на човека, от когото той е бил изхвърлен от?
 9. Каква е разликата между отстъпник и член на Божието семейство?
 10. Напишете правило за духовно увеличаване и намаляване, а след това го обясня.
 11. Кои са пречките срещу духовно израстване? И това, което е правило унбелиеверс на втвърдяване?
 12. Какви са четири вида на Евангелието одитори?
 13. Как прибиране на Бога?
 14. Какво научаваме от притчата на синапено семе и Леа?
 15. Защо Христос е най-ценното съкровище в нашия свят?
 16. Кои са тези, които Христос иска да спечели Неговото царство?
 17. Какво притчата за мрежата ни научи?
 18. Какви са имената на братята на Исус, и какъв е броят на Неговите сестри според текста на Евангелието, написани от Матей?
 19. Каква беше причината за смъртта на Джон?
 20. Как Исус създаде хляба на петте хиляди души?
 21. Какво прави изявление, "аз" означава в Библията?
 22. Защо апостолите изповяда, че Исус е Божият Син?
 23. Защо някои вярващи, които се допря до полата на дрехата на Исус, много добре?
 24. Какво е грях на еврейския лицемери?
 25. Какви са зли мисли и дела, произтичащи от сърцето, и това, което е плод на Святия Дух?

Съветваме ви да завърши с разглеждането на Христос и Неговото Евангелие, че може да получи вечен съкровище. Очакваме вашите отговори и се моля за теб. Нашият адрес е:

Водите на живота
P.O.Box 600 513
70305 Щутгарт
Германия

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:31 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)