Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 145 (Four Thousand Fed)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
3. Исус Министерство и пътуване (Матей 14:1 - 17:27)

з) Четири хиляди мъже Фед (Матей 15:29-39)


МАТЕЙ 15:29-31
29 Исус си отиваше там, и се приближиха до морето на Гали-Лий и той отиде в планината, и седна там. 30 големи множества се до него, които имаха със себе си куци, слепи, неми, недъгави и много други, както и да ги пуснат в нозете му. Той ги изцели, 31, така, че народът се чудеше, когато те гледаше неми да говорят, ранени цяло, куци да ходят, и слепи да гледат, и прославиха Бога на Израел.

Исус седна на планината в полу-пустинен район на Галилейското езеро. Той не може да влезе в града му, както обикновено, защото фарисеите Го бяха преследвани и провокира хората срещу Него. Бедните дойдоха при Него насаме да бъдат излекувани. Недъгави попита за някой, който да ги откара до Него, и Той ги изцели. Той също развърза езикът на немия. Неговото Евангелие от Божията любов, накара много хора да се обърнат към Него и да пребъдват в Него. Христос е единствената надежда за болните нашия свят.

Така нуждаещи се и отчаяни тълпи не го остави ден или нощ. Те забелязали Неговото отдалечаване от Галилея най-сетне. Те искаха да се възползват от Него, въпреки че те ще станат глад и срещат трудности в пустинята. Те останаха близо до Христос, за да получи сила от Него. Колко време ще остана с Христос, минути, часове, дни или през целия си живот? Където е Христос, Божия сила за спасение е на работа.

Такава е силата на Христос, че Той изцелява всякакви болести. Тези, които дойдоха при Него донесе своите болни роднини и приятели и да ги определят в нозете на Исус. Ние не четем всичко, което те казаха да Го, но те ги положиха пред Него като обекти на съжаление да се гледа от Него. Техните бедствия говори повече за тях, отколкото на езика на най-красноречив оратор. Каквото и да е нашия случай е, че единственият начин да се намери лекота и облекчение е да го положи в краката на Христос, за да го разпространят пред Него. Той се знания за това, ние трябва да го представя пред него и Му позволим да се занимават с нас. Тези, които биха духовно изцеление от Христос трябва да се лежеше в краката му, за да бъдат разгледани, както той намери за добре.

Куци, слепи, неми, недъгави и много други са били доведени до Христос. Вижте каква работа грях е направил! Тя се превърна света в болница. Какво различни заболявания са човешки органи, подлежащи на Вижте какво работят на Спасителя! Той завладява тези врагове на човечеството. Тук имаше такива заболявания като въображение може да разбере нито причината, нито лек от тях. Заболявания засягат членовете на тялото, и все пак те са били обект на заповедите на Христос. "Изпраща словото Си та ги изцелява" (Псалм 107:20).

ВЪПРОС:

  1. Защо Христос може да лекува всички видове заболявания?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:36 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)