Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 134 (Net Cast Into the Sea of Peoples)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
2. ДУХОВНОТО ИЗРАСТВАНЕ НА КРАЛСТВО НЕБЕ: ХРИСТОС УЧИ В ПРИТЧИ (Матей 13:1-58) -- ТРЕТАТА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИТЕ НА ХРИСТОС

д) Нетното ролите в морето на народите (Матей 13:47-53)


МАТЕЙ 13:47-50
47 Отново, Небесното Царство е като гриб, хвърлена в морето, и събра някои риби от всякакъв вид, 48, които, когато се напълни, те съставиха на плажа. Те седнаха и прибраха добрите в съдове, а лошите захвърли. 49 Така ще бъде и в края на света. Ангелите ще излязат и ще отлъчат нечестивите измежду праведните, 50 и ще ги хвърлят в огнената пещ. Там ще бъде плач и скърцане със зъби".

Някои от учениците бяха рибари. Те разбираха какво Учителя си имал предвид, когато той обясни новата си работа с помощта на риболов притча. Те трябваше да хвърли мрежата на Неговото слово в морето на своя народ и на всички народи за риболов на мнозина към Христа. Църквата се състои от тези, които са били призовани от всички поколения, раси и времеви периоди.

Има идва време, когато Евангелието ще са изпълнили това, за което е било изпратено, и ние сме сигурни, че няма да се върне невалидни (Исая 55:11). Нетната сега се пълни. Понякога той запълва по-бързо, отколкото в други случаи, но все пак се пълни и ще бъдат привлечени към брега, когато "тайната на Бога Свърши се" (Откровение 10:7).

Когато мрежата е пълна и се насочи към брега, трябва да има разделение между добро и зло, които се бяха събрали в нея. Лицемери и истинските християни след това се разделиха. Доброто се събраха в ценни съдове, които са внимателно отглеждани, а лошите ще бъдат изхвърлени като подъл и нерентабилни. Докато мрежата е в морето, не е известно какво има в нея. Рибарите сами по себе си не могат да се разграничат. Но те внимателно го извади на брега в името на доброто, което е в него. Такава е Божията грижа за видимата църква, както и такива, следва да се отнасят министри за тези под тяхно ръководство, въпреки че ще има както добри, така и лоши.

Исус е установено, че те няма да работят сами, но ще помагат един на друг, за да привлече в мрежата. Никой не може да се направи много риба от морето на народите от самите тях. Сега Христос ви кани да се хвърли с нас и с всичките си приятели във вашата църква, мрежата на Словото на Бог в заобикалящата ви среда, която може да привлече много от вашите съграждани на Исус. Молете се за тях, да им кажа за Спасителя, за да ги покани в своите срещи, разпространява духовните публикации, и нека да работим заедно в служба на Господ. Смятате ли, молете се за тези, които четат Евангелието и не го разбират? Свързват с тях чрез молитвите си, че те могат да намерят в Евангелието на истинския Христос и вечен живот.

Господ ви призовавам да спечели душите, а не да ги съди. Да приеме уважение и образовани и не отхвърли бедните и смесителя за решението е възложено на Христос, само съдията. Нека се знае, че вашата услуга ще постави лице в лице с различни категории хора - праведни и нечестиви, стари училища и освободени, стари и млади, умни и глупави, бедни и богати, цивилизовани и нецивилизовани, граждани и чужденци, болни и здрави. Им предлагаме Словото на Бога, без да се прави разлика и проповядвайте благовестието на спасението на хората около вас. Не бъдете мързеливи, иди работи енергично, докато тя е дневна светлина. Да не се решава във вашата служба, който е порочно или добра. Господните ангели захвърли лицемерите, и след това да отнеме много покаялите се грешници към небето, защото те се придържат към Христос с вяра.

Имало един млад човек, който не вярва в ада. И все пак, по време на войната, той се хвърли на земята, когато бяха хвърлени бомби, и той Скърца със зъби, докато пламъците унищожиха всичко около себе си. Той изведнъж се признава възможността за ада на вечния огън. Обичаш ли тези, които са загубили около вас, и дълго, за да ги спаси, че те не могат да бъдат консумирани в последния решение? Ако не, вие нямате любов и са заслужили на ада.

МОЛИТВА: Исусе, Ти ни е призовал да стане благословия за мъжете, но ние не знаем как да ги обслужват, тъй като ние често срамежлив, когато искаме да проповядва и провъзгласяват спасение на хората. Простете ни, Господи, ниска производителност и ни водят с тези, които се подчиняват да служи на тези, които си обичан и желан, за да донесе на вас. Ни вдъхновява с предлагането на Вашето обаждане към тях, че те могат да се покаят, върнете се, ела в царството на любовта, и да получат вечен живот, преди да умре.

ВЪПРОС:

  1. Кои са тези, които Христос иска да спечели Неговото царство?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:20 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)