Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 135 (Net Cast Into the Sea of Peoples)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
2. ДУХОВНОТО ИЗРАСТВАНЕ НА КРАЛСТВО НЕБЕ: ХРИСТОС УЧИ В ПРИТЧИ (Матей 13:1-58) -- ТРЕТАТА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИТЕ НА ХРИСТОС

д) Нетното ролите в морето на народите (Матей 13:47-53)


МАТЕЙ 13:51-53
51 Исус им каза: "Разбрахте ли всички тези неща?" Те му отговориха: "Да, Господи." 52 Той им каза: "Затова, всеки книжник, който е учил в Небесното Царство е като човек , който е домакин, който изважда от съкровището стари и нови неща. "53 Това се случи, че Исус, когато свърши тия притчи, замина си от там.

Учениците мислеха, че са разбрали учението на всички Исус. Той ги погледна и се усмихна милостиво, за знание не е всичко, но е необходимо практическо приложение в живота. Не казвай набързо, че сте разбрали Христос и Неговото Евангелие. Живо това, което знаем, че може да признае нуждата си от по-откровение, и повторете стихове внимателно с постоянни молитви.

Плитък и обща информация за Новия Завет не е достатъчно за нас. Трябва да бъде дълбоко вкоренена във всяка част от него, за да участва на властта и ръководството на Светия Дух, че ние може да бъде напълно разработена във всичко, отнасящи се до живота и благочестието и да бъдат учители на други хора. Как удивително, че един зрял учител не би акции собствените си мисли, но споделят тези на Христос, и да свидетелстват за него с уважавани думите на апостолите, и изповяда нови изживявания на Спасителя. Всяка намеса на Христос в нашия свят със Своите спестяване работи е голямо чудо, което заслужава похвала и благодарност към нашия жив Господ Бог. Той отговаря на молитвите, потвърждава вярата и душове на последователите си с благословии. Неговото царство не е активен, но живее, расте, и развиващите се. Ли подготви Неговия начин и работа в жетвата Си? Виждате ли развиващата се на своята вяра в своя народ? Прославят вашия Господ с показанията ви. Не го наричат ​​само учител, но му се обадя, ако е възможно, Всемогъщият Господ и Син на Бог, верният Спасител.

МОЛИТВА: Ние прославяме и Вие се покланяте на Светия и верен Господ, не се пренебрегва или да напуснат нашия нечестивите земята, но хвърли мрежата на Вашето Евангелието на всички народи. Ние Ви молим да привлече милиони тези дни, за да ни наемат в спасението на мнозина, за да ни помогне да запазим Твоето слово в сърцата ни, и да Твоето слово на нашите приятели, удостоверяващ, чрез нашите дела днес, че Ваш е силата и славата завинаги.

ВЪПРОС:

  1. Какво притчата за мрежата ни учат?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:21 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)