Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 133 (Parable of the Hidden Treasure and Parable of the Pearl)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
2. ДУХОВНОТО ИЗРАСТВАНЕ НА КРАЛСТВО НЕБЕ: ХРИСТОС УЧИ В ПРИТЧИ (Матей 13:1-58) -- ТРЕТАТА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИТЕ НА ХРИСТОС

г) Притчата за скритото съкровище и Притчата за Скъпоценен бисер (Матей 13:44-46)


МАТЕЙ 13:44-46
44 Отново на Небесното царство е като имане, скрито в областта, като го намери човек, и се скри. В радостта си, той отива и продава всичко що има, и купува оная нива. 45 Отново на Небесното царство е като човек, който е търговец, който търсеше хубави бисери, 46 които, като намери един скъпоценен бисер, отиде и продаде всичко що имаше и го купи.

Преди много години, имаше един висок хълм край на улицата. Хората да мине покрай хълма, без да обръща внимание на това. На този хълм е остатък от древен град, който се характеризира със своите важни писания, издълбани в стените му. Един ден, докато един селянин е изравняване на хълма с помощта на булдозер си, той неочаквано открива стария замък, ценни съдове, както и писания, изсечени по стените. Учените са скоро бръмчене с радостно вълнение и длъжностните лица на държавата се радваха в ново откритие.

Тъй като хората от този град са преминали от този хълм в продължение на много години, без да забележи, имане, скрито в тях, така че хората небрежно премине от Христос, без да отбелязва, че той е най-голямото богатство, което всеки, който се обръща към Него щастлив и благословен. Разпънатият предлага всеки, който гледа към Него с вяра, вечна прошка, и го оправдава за вечен живот. Вярващият, който се придържа към Него, пада на колене и се кланя той да извърши живота си на Него слава Богу с уникалния си изкупление. Можем да спечелим Христос, ако сложим целия ни живот в Неговите ръце. Всички ваши цели, радости, и да се надяваме, няма никаква стойност по отношение на Божия Син, така че си жертва да спечели Номер Себе Си.

Тези, които ще има спестяване на интерес в Христос, трябва да бъдат готови да се разделят с всички за Него и се оставя да Го следваме. Каквото и да стои в опозиция на Христос, или в конкуренция с нашата любов и служба към Него, ние трябва да весело го даде, макар и да е все така мила да ни.

Много от тях не се намери Христос бързо, или случайно, но трябва редовно да изследват писанията в търсене на вечния доволство. Очите им стават готови да се различи скъпоценната истина. Когато те откриват Христос в Неговата реалност и да видим Неговата любов вид, те стават претоварени с Неговото величие с много усърдие. Те веднага признават, че въплъти Божията любов е несравнима в нашия свят. Ето защо те оставят своите празни философии, легалистичните доктрини, и бързо развалящи се принципи, за да спечели уникален Спасителят, който се прави за всичко останало.

Смятате ли, че Христос неочаквано или след дълго проучване? Потърсете Него чрез молитва и четене на Библията. Ние сме свидетели, че Той ни намери и ни даде Себе Си.

МОЛИТВА: Небесни Татко, Ние никога не търси Вас или Син преди, но Вие ни ни потърси и намери най-сетне. Благодаря Ти за грижи за нас. Ние Ви молим да ни избави от всяка светска ангажимент, че ние може да напусне онова, което принадлежи на този свят и да спечели Твоя Син. Възгласи сам много в заобикалящата ни среда, че те могат да ви разпознават и оставят всичките си светски мисли и съкровища и пребъдвам в Твоята благост.

ВЪПРОС:

  1. Защо Христос е най-ценното съкровище в нашия свят?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:19 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)