Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 130 (Parable of the Sower)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
2. ДУХОВНОТО ИЗРАСТВАНЕ НА КРАЛСТВО НЕБЕ: ХРИСТОС УЧИ В ПРИТЧИ (Матей 13:1-58) -- ТРЕТАТА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИТЕ НА ХРИСТОС

a) Притчата за сеяча (Матей 13:1-23)


МАТЕЙ 13:18-23
18 Слушайте, тогава притчата на земеделския производител. 19 При всекиго, който чуе словото на царството и не го разбира, дохожда лукавият и грабва това, което е било посято в сърцето му. Това е, това, което е посеяното край пътя. 20 Какво е посеяното на канаристите места, това е той, който чуе словото и веднага с радост го получава; 21, но все пак има, обаче, корен в себе си, но е привременен за известно време. Когато потисничество или гонение, поради словото, веднага той се препъва. 22 Какво е посеяното между тръните, той е, който чува словото, но грижите на тази възраст и примамката на богатството заглушават словото, и той става безплоден. 23 Какво е посеяното на добра земя, той е, който чуе словото и го разбира, който най-вероятно дава плод, и ражда, около сто пъти по толкова, шестдесет и около тридесет"

Притчите на Христос са свързани с най-обикновен факти, а не философски понятия или спекулации, или необичайни явления на природата. Те са приложими въпроса в ръка. Те са взети от най-очевидните реалности, които се виждат всеки ден и попадат в обсега на най-лековерен. Много от тях са взети от земеделските настройки, тъй като това за сеяча, и на плевелите. Христос избра да го направя по този начин, с цел, че духовните принципи могат да бъдат опростени, и от запознати подобие, може да попадне в нашето разбиране. По този начин общите действия биха могли да бъдат одухотворени, и бихме могли да се възползват от възможността да видят тези неща, да медитират с наслада в пътищата на Бога. Така че, когато ръцете ни са заети с ежедневните проблеми, ние може, с помощта на тези учения, да се доведе до нашите сърца в небето.

Словото на Евангелието е Божието царство. Той е Словото на краля, и къде е Неговото Слово, има мощност (Еклисиаст 8:4). Сеячът, която разпръсква семена е нашият Господ Исус Христос - себе си и тялото му на министрите. Министрите са съработници на Бога (1 Коринтяни 3:9). Земята, в която се сее семена сърцата на децата на хората, които имат различни качества и характеристики, следователно различни степени на възприемчивост на думата.

Сърцето на човека е като почвата, в състояние на подобряване, и с добри плодове. Това е жалко, че трябва да лежи лопатар или да бъде като областта на мързелив човек (Притчи 24:30). Душата е правилното място за Словото на Бога, да живеят и да работят, и да се произнесе. Тя работи в рамките на съвестта, за да запали свещ на Господа. Сърцето ни определя колко Словото на Бог или злото в света работи в нас. Някои земята, когато се посее с доброто семе, ражда плод. От друга страна, добра почва ражда плодове в изобилие. Така е и със сърцата на хората; различните герои са представени от четири вида на почвата, от които три са лоши, а един е добро.

Какво е семето на Евангелието произвежда във вас, нищо, нещо или много неща? Проучване тази притча, в светлината на тълкуването, представен ни от Исус, за да признае кой сте. Попитайте Христос, за да ви направи добра и плодородна почва. Също го помоля да промени мнението си, че може да изучават Словото на Бога с радост и усърдие. Нека вашата основна грижа да бъдат насочени към непрекъснато и внимателно четене на Библията, че може да действа по съответния начин и дава много плод.

Пазете се от над ревностен или прекалено плитко, за изслушване на Евангелието, без репентенcе. Липса на истинско покаяние дава cонcеитеднесс и могат да бъдат сравнени с човек, който строи къщата си на пясъка, без да го подкрепят с добра основа. Исус избра Неговите апостоли от учениците на Йоан Кръстител, защото те наистина се покаяха. Но множествата, които летяха към Него поради Той вършеше чудеса, го е напуснала и Го изоставят веднага след преследване стана, тъй като влизането им не е от покаяние и спасение, а като резултат от личен интерес, а не духовен интерес.

Освен това, попитайте Вашия Господ да ви помогне срещу вашите притеснения и тревоги, и да ви освободи от любовта към парите, които може да се търси първо в небесното царство и Неговата правда. Тогава ще разберете, че Бог се грижи за вас и ви благославям.

Преследването е представена в притчата от жаркото слънце. Същото слънцето, което се затопли и пази това, което е добре вкоренени, холката и изгаряния онова, което има плитки корени. Словото на Христос, както и кръста на Христос, са до известна "ухание от живот към живот", други "ухание от смърт към смърт." Същата скръб, която кара някои да отстъпничество и разруха, работи за другите "далеч по-удължаването, както и вечна тежина на слава". изпитвания, които разтърсват някои, потвърдете други!

Наблюдавайте как скоро те отпаднат, тъй като веднага след гнило, тъй като те са узрели. Професия без разглеждане обикновено нека падането, без никаква мисъл.

Неговата благословена дума може несъмнено дава много плод в себе си, точно както семето, което пада на добра почва произвежда пълна златен ухото, без да се променя същността му или загуба на някой от неговите характеристики. Затова не носят собствени плодове в резултат от вашите мисли и намерения, но нека Словото на Бог се размножават в живота си. Благоденствие и живот са Неговото благоволение, а не наша.

Отличителен фактор на добра земя от останалите, с една дума, "плодородието." По това, истинските християни се отличават от лицемери, че те "раждат плодовете на правдата." По този Отца Ми се прослави, че дава много плод, така че вие ще бъдете Мои ученици "(Йоан 15:8). Той не казва, че тази добра земя все още няма камъни в нея, или не тръни, но е имало никой, който превъзмогна, за да възпрепятстват нейното плодородие. Светии, в този свят, не са напълно свободни от останките на греха, но щастливо освободени от царуването на.

МОЛИТВА: Отче, сърцето ми е трудно, бавно, плитки, и нечестивите. Моля, разделете моята гордост, да преодолеят ми безполезни намерения и отворете ушите ми да чуят думата си. Дай ми една фирма ще постоянно да изучават Библията. Подредете си време и, че може да влезе всеки ден дълбоко в Светия Библията си, която осветява сърцето ми и ме установява в истинската вяра, работещи любов, и надежда за живот.

ВЪПРОС:

  1. Какви са четири вида на Евангелието одитори?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:15 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)