Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 129 (Parable of the Sower)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
2. ДУХОВНОТО ИЗРАСТВАНЕ НА КРАЛСТВО НЕБЕ: ХРИСТОС УЧИ В ПРИТЧИ (Матей 13:1-58) -- ТРЕТАТА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИТЕ НА ХРИСТОС

a) Притчата за сеяча (Матей 13:1-23)


МАТЕЙ 13:10-17
10 Учениците дойдоха и му каза: "Защо говориш за тях с притчи?" 11 Той им отговори: "За вас е дадено да знаете тайните на Царството Небесно, но това не им се дава. 12 Защото който има, нему ще се даде, и той ще има изобилие, но който няма, от него ще се отнеме и това, което той има. 13 Затова говори им с притчи, защото гледат, а не виждат, и като слушат, те не чуват, нито разбират. 14 В тях пророчеството на Исая е изпълнено, които казва, "С изслушване ще чуете, и ще по никакъв начин не разбират; Виждайки, ще видите, и ще по никакъв начин не възприемат: 15 за сърцето на тия люде е, отглеждани закоравял, техните уши са небрежни към слушане, те са затворили очите си, или друго, може би те могат да видят с очите си, да чуят с ушите си, да разберат със сърцето си, и да се обърнат; и аз да ги изцеля "16 А вашите очи са блажени, защото виждат, и ушите ви, защото чуват. 17 Защото със сигурност да ви кажа, че мнозина пророци и праведници са желали да видят неща, които виждате, и не ги виждат, и да чуя нещата, които ще чуете, и не ги чуе.

Той подари на учениците на Христос, за да чуят и да разберат тези загадки. Знанието е първи дар от Бога. Той се прилага към всички истински вярващи, които имат експериментален познаване на тайните на евангелските. Това е, без съмнение, най-добре познават.

Каква прекрасна картина, Исус седи на лодката близо до морето и тълпите, които седят на пясъка, слушане на Неговите думи. Той започна да обяснява за тях правото на растеж на вярващите и върховенството на духовното противоречие в тези, които не растат.

Вярващите чуха Словото на Бога, тя се съгласи да и дойде да се доверят на въплътеният Божий Син, обединени с Него чрез вяра в новия завет. Те спазват в Него, и корените им протегна, дълбоко в Неговото живото слово, че те могат да получат управляващите да изпълнят Неговата воля и безплатно, в Неговото име, други от тъмнината на греха. Самият Христос живееше в сърцата си и да им даде възможност да обявят Неговото спасение.

Колко голямо е духовно израстване в последователи на Исус, че Господ ги благослови, защото те са го виждали, го позна, го чу и се подчини Неговото слово. Колко нещастна е законът на упадък и отстъпление на тези, които се противопоставят на Исус като свой Спасител. Бог изпрати пророк Исая 700 години преди раждането на Христос да се втвърдят хората от Стария Завет, защото те не са наистина се покае, след като Господ ги спаси от асирийската армия. Те постепенно потъва в порока и злото, и следователно Господ ги наказва и ги изведе с помощта на халдейската армия във Вавилон. Това се нарича в историята, "Вавилонския плен." След това Господ се смили над тях и отвори вратата, за да се върне, след 70 години отсъствие, в родината си, че те биха могли да се вслушвате в разума и да се върне, за да си Господ. Когато Христос дойде, повечето евреи се държи точно като бащите им, и закорави сърцата си срещу Исус и Неговото Евангелие. Това показва отново, че само малка част от тях се покаяха и топло посрещнати на Божия Син, докато множествата на нацията му се противопостави яростно, упорито и трудно сърце. Въпреки това, пророчеството на Исая неговото изпълнение отново Господ ги е счупен и ги разпръснати сред народите.

Бихте християнската професори се поучим от историята на втвърдяване на синовете на Яков, че те не трябва да ги последват в съд? Всички онези, които чуят Евангелието и не се повлияват от него стават все повече и повече закалени. Господ трябва да ги осъдят в крайна сметка, защото те отхвърлиха Неговото спасение, обърна се от подновяване и не носят плодове, достойни за духовния живот.

Исус ни показа в първия Неговата притча резултат на евангелизаторски услуги в областта на Бога. Евангелието е за всички, без разлика. Сеячът пося в големи количества, хвърлят своите добри семена навсякъде, от пътя, остри камъни, а сред тръни, които да заглушават разсад. Бог дава на всеки човек същия шанс да приемат пълното евангелие - че е божественият семена.

МОЛИТВА: Светия отец, Ви прослави, защото Ти изпрати Евангелието, Евангелието на спасението на всички народи. Ние Ви благодарим за Твоя Син Исус, Неговото повторно фрешинг дума, която взе и ни доведе до покаяние, вяра, регенерация, и святост, и ни предложиха надеждата на славата. Простете ни, нашата слаба любов, защото не са предложили на заплатите за спасението на грешниците в собствената си език, който те могат да се покаят и вярват в техния Спасител и Господ. Се смили над тях, Небесен Отец, че те могат да ви слуша, да разбират богатството на Твоята любов, Твоя Син Исус в Евангелието, го признае напълно и промяна в милостив Вашето изображение.

ВЪПРОС:

  1. Какви са пречките срещу духовното израстване, и това, което е правило на невярващите втвърдяване?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:14 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)