Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 131 (Parable of the Tares)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Г - НЕВЯРВАЩИТЕ ЕВРЕИ И ВРАЖДА ИМ КЪМ ИСУС (Матей 11:2 - 18:35)
2. ДУХОВНОТО ИЗРАСТВАНЕ НА КРАЛСТВО НЕБЕ: ХРИСТОС УЧИ В ПРИТЧИ (Матей 13:1-58) -- ТРЕТАТА КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИТЕ НА ХРИСТОС

б) Притчата за плевелите в областта (Матей 13:24-30 и 36-43)


МАТЕЙ 13:24-30 и 36-43
24 Той постави друга притча пред тях, казвайки: "царството небесно прилича на човек, който е посял добро семе на нивата си, 25 но, когато спяха, неприятелят му дойде и пося плевелите плевели между житото, и си отиде . 26 Но, когато острието скочи и роди плод, тогава плевелите се появиха и плевелите. 27 служители на притежателя на къщата дойде и му каза: "Господине, не сте посели добро семе на нивата си? Къде е тази плевелите? "28 Той им каза:" Някой неприятел е сторил това. "Слугите му го попита:" Искате ли да отидем и да ги събера? "29 А той каза:" Не, да не би , докато събират плевелите плевели, корен с тях и житото. 30 Оставете да растат и двете заедно до жетва, а във време на жетва ще река на жетварите: "Първо, събират плевелите плевелите, и вържете ги на снопове за изгаряне, а житото приберете в житницата ми." "( Матей 03:12, 15:13, Откровение 14:15) ... 36 Тогава Исус разпусна народа, и влезе в къщата. "Обясни ни притчата за плевелите плевелите на нивата учениците Му се приближиха до него, казвайки: 37 Но той им отговори:" Който сее доброто семе е Син Ман, 38 нивата е светът; и доброто семе, това са децата на Царството; и плевелите плевелите са чадата на лукавия. 39 неприятелят, който ги пося, е дяволът. Жетвата е свършекът на века, а жетварите са ангели. 40 плевелите плевели са събрани и изгорени с огън, така ще бъде и в края на този век. 41 Човешкият Син ще изпрати ангелите Си, които ще съберат от царството Му всички неща, които причиняват препъване, и тези, които вършат беззаконие, 42 и ще ги хвърлят в огнената пещ. Там ще бъде плач и скърцане със зъби. 43 Тогава праведните ще блеснат като слънце в царството на Отца си. Който има уши да слуша, нека слуша.

Целият свят е Божията нива. Във всички народи, Христос сее семето си. Това семе е нито учение, нито една книга, нито думи, но някои хора. Всеки, който се е родил на Светия Дух се сравнява със семето в ръката на Христос. Той го хвърля в своята област. Семената трябва да умре духовно корумпирани желанията си природа и собствен, че Божията сила може да има много плодове в него. Без себеотрицание няма да има никакви култури на Неговите.

Каквото и добро семе в света, всичко идва от ръката на Христос и е на Негово сеитба. Истини проповядва, засадени милости, душите осветени, са добри семена и всички кредитни отива на Христос. Министрите са инструменти в ръка на Христос да посее доброто семе. Те са наети от Него и при Него, и успеха на своя труд зависи само при Неговото благословение.

В притчата за плевелите, Христос разкри намерението на дявола, за да поквари Божието семе. Плевелите представляват тези, които са родени от духа на Сатана, които лукавия разпръснати сред тези, които са родени от Словото на Бога. Двете категории често живеят заедно в едно семейство или една стая клас. Те се преплитат с техните научни и културни мисли. Това не е обикновена, в началото, което е от дявола и на Бога, но рано или късно плодовете на духовете изглежда ясно. Любов, омраза, смирение и гордост не поддържа все още в индивидуална, източник на всеки плод в крайна сметка става видима. Ние трябва да различаваме духовете, но Христос ни попречи от прибързани раздяла, тъй като това е работа на ангелите в Деня на Страшния съд.

Дотогава трябва да имаме плевелите с търпение, дори ако те ни нарани. Като има предвид, че команда плевелите място и електрическа енергия от житото, славното Човешкият Син ще изпрати Своите ангели на отделни мъже (пшеницата от плевелите) в края на времето.

Те плевелите са повлияни от дявола. Въпреки че те не притежават името на дявола, тя носи образа му, действа по своите страсти, и от него те получават образованието си. Той властва над тях и той работи в тях (Ефесяни 2:2, Йоан 8:44). Те са плевелите в областта на този свят. Те правят нищо добро, но те не вреди. Те сами по себе си са безполезни и вредни за доброто семе, както от изкушението и преследване. Въпреки, че те получават един и същ дъжд, слънце, и почвата, тъй като добри растения, те са плевели в градината и са добри за нищо.

Синовете на непокорството ще гори като угнетителите и децата на Бога, се появява в преоформените им тела и блясък в техния мир. Колко е красива обещанието: "Тогава праведните ще блеснат като слънце в царството на Фа-нататъшното им" (Матей 13:43). Обмислете внимателно всяка буква от този стих, а вие ще се върне съкрушен и смирен на вашия Бог да се превърне в добро семе.

Когато Сатана прави най-голямото му зло, той работи най-трудното да се скрие. Неговият дизайн е в опасност да бъде развалена, ако той е видял в него. Плевелите не се появи, докато зърното са покълнали и култура. Налице е голяма част от тайната на нечестието в сърцата на мъжете, което е дълго, скрити под наметалото на правдоподобно поведение, но се появи в края на краищата. Доброто семе и плевелите се появят заедно за добро време и остават неразличими. Но когато дойде времето за изпитание, когато плодове трябва да се роди, когато стока трябва да се направи, че е трудно и опасностите, които го посещават, тогава ще изглежда внимателно и разлика между искрено и лицемер. Тогава може да се каже, "Това е пшеница, и това е плевелите.

Министрите на Христос, които са верни и усърдни, няма да бъдат съдени от Христос. Следователно те не трябва да бъде укоряван от мъжете за смеси от лошо с добро, лицемери с греха зърнените, в областта на църквата. Нарушения ще дойде. Въпреки това, те не трябва да се определят в нашия такса, ако ние изпълним дълга си, въпреки че не винаги имат желания успех. Въпреки това, което се прави, плевелите ще бъдат засети. Ако те не ги сеят, нито вода тях, нито да им позволят, вината не трябва да лежи на вратата им.

За всеки мъж, не е възможно да се направи разграничение непогрешимо между плевелите и пшеница. Той може да се сгреши. Ето защо това е мъдростта и благодатта на Христос, че Той скоро ще позволи на плевелите, за да не се застраши пшеница. Това със сигурност е вярно, че скандалните престъпници трябва да бъде санкциониран, и ние трябва да се оттегли от тях. Това са открито децата на лукавия и не могат да бъдат допуснати до специални наредби. Въпреки това е възможно, може да има дисциплина, било погрешно или неправилно, че се оказва неприятен за мнозина, които са наистина вярващи и съвестен. Голяма предпазливост и умереност трябва да се използва в причиняването и продължаване на църковни порицания, да не би на пшеницата ще бъде тъпкана, ако не е изтръгната.

МОЛИТВА: Небесни Татко, ние сме по природа синовете на нечистите духове. Моля, променят хода на нашето мислене, че ние може да бъдат почистени и изпълнен с Духа Си. Ние искаме да бъдем децата на Твоята любов, смирен, работници и служители към всички хора, че те могат да виждат Вашето бащински добродетели в нас и да ви хвалят за нашето поведение, което ни е дадено.

ВЪПРОС:

  1. Как прибиране на Бога?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 08:17 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)